Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gece Lambası

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Gece lambası olarak Exo Terra Night Glo nasıl olur sizce?

Hem kuru alandalarsa üşümezler, hem de uyku düzenleri bozulmaz.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8037

Cvp: Gece Lambası

Bende mevcut. Kuru alanda uyumak isteyenler için özellikle faydalı.

İmkanınız varsa almanızı öneririm. Onun haricinde 5-7 wattlık bir gece lambası da işinizi görür.

5-7 w bir lamba hiç ısı vermez. Belki gece kuru alan kullanmayanlar için ay ışığını simüle edersiniz, ancak kuru alana çıkan kaplumbağanın üşümesini engelleyemezsiniz. Bunuda değerlendirmekte fayda var.

Ben ısıtma amaçlı söylemedim zaten. Karanlıkta kalmasını istemiyorsa diye 5-7 watt kullanılabilir dedim. Arkadaşın ısıtma amaçlı bir düşüncesi de varsa exo terra night glo alabilir. Ama gündüz aydınlatması bana göre yeterlidir.

Herkese selam. Yeni bir üyeyim, gerekli düzeni kurmak istiyorum ve bu gece lambasının 50w olanından aldım. Ancak uzaklık ayarı için ısı ölçümü yaptığımda 15 cm den 31 derece yi gösteriyo. Yeterlimidir gece için ?
daha sıcak yapmak için daha yakına getirmek lazım lambayı ama zaten 15 cm den daha yakını uygun olmaz gibi geliyor.

Yorumunuz nedir.

Tospaa' Alıntı:
Herkese selam. Yeni bir üyeyim, gerekli düzeni kurmak istiyorum ve bu gece lambasının 50w olanından aldım. Ancak uzaklık ayarı için ısı ölçümü yaptığımda 15 cm den 31 derece yi gösteriyo. Yeterlimidir gece için ?
daha sıcak yapmak için daha yakına getirmek lazım lambayı ama zaten 15 cm den daha yakını uygun olmaz gibi geliyor.

Yorumunuz nedir.

ben de öyle kullanıyorum sıcaklık 31-32 derece olduğu sürece uzaklık sorun değil..

Gece ısı su ile aynı olmalı yada 1 derece yüksek. Maksat kuru alanda üşümemesini sağlamak. Ancak gündüz olduğu gibi yüksek ısı iyi değil bence.

Teşekkürler.

Tamam o zaman sorun yok yani. Lambaların yerini sabitliycem artık, akvaryumun etrafında dört dönüyorlar, sürekli ısı ölçümü, ufaklıklar da rahat etsin.

Gece lambası için verdiği ısı hiç sorun değil. Su ısısı en fazla 28 derece ise gündüz lambası da 31-33 derece ısı sağlayabilir ki sizin su diğer konuda yazdığınıza göre 26-27 arasında gidip geliyor. Bence genel olarak ısı değerleri iyi.

Tabi, ekipmanlar tam olarak yerleşince onlarda rahat eder :)

Geri