Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Geceleri Kuru alan

ahmet95

Bronz 2 Üye
Geceleri kuru alanı ısıtmamız gerekir mi ya da nasıl ısıtırız? Akvaryum kapağım yok, bu yüzden başka nasıl yöntemle ısıtırım?

Cvp: Geceleri Kuru alan

Geceleri kuru alanı ısıtmanıza gerek yok. Kaplumbağalar da geceleri uyuyor zaten. Olur da kapluş kuru alana çıkmak isterse gece diyerek kuru alanın üzerini kapatacak şekilde havlu ya da bez kullanabilirsiniz çok ısı farkı oluyorsa odada. Tabii tüm akvaryumun üzerine kapatmayın, içeri hava girecek yer olsun.

Kuru alan lambası açık olmalı mı gece yani ? Lamba olmadan çıkmıyor benimkiler. Ama lamba yoksa uyuyamıyorlarmış doğru mu ?

Eğer kaplumbağanız kuru alanda uyuyorsa ısıtma lambası açık olmalı.
Son zamanlar Pakize kuru alanda uyumaya başladı.Önceden gece açık tutmazdım.Ama artık mecburen açık tutuyorum.

zencefil' Alıntı:
Eğer kaplumbağanız kuru alanda uyuyorsa ısıtma lambası açık olmalı.
Son zamanlar Pakize kuru alanda uyumaya başladı.Önceden gece açık tutmazdım.Ama artık mecburen açık tutuyorum.

Geceleri ya kuru alanın kenarından tutunarak uyuyor ( sadece kafası dışarıda olmak üzere) ya da ısıtıcıdan tutunarak.

Evet geceleri açmayın gündüzleri çıktıkları için sadece gündüzleri açık bırakın.

seramik lambalardan alabilirsiniz, sadece ısı yayıyor, ışık yaymıyor.

ben juenpet sitesinde örmüştüm, 150,100,60 watt; ayrı olarak koruyucu ızgarada satılıyor, oluşabilecek yanmalara karşı.

Geri