Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Geçici akvaryuma filtre

moondance03

Yeni Üye
Kaplumbağam henüz 5 aylık, plastik bir akvaryumu var -ölüm kabı değil-, ama boyutları forumda okuduğuma göre baya küçük kalmış. 30-40 litrelik bir akvaryuma geçmek istiyorum, ama şuankinde maksimum 7-8 litre su olabilir. 30x20 ebatlarında. Ona yeteceğini düşünüp aldığımız için yenisini alana kadar bunu kullanmak zorundayım sanırım. Kuru alanı ve ısıtıcısı var. Bir de filtre almak istiyorum ama bu boyuttaki kaplar için nasıl bir filtre almalıyım? Sürekli su değişiminin zararlı olduğunu okudum, filtresini de almak istiyorum. Ve kaplumbağamın boyu ne kadar olduğunda daha büyük bir akvaryuma geçmeliyim, ne kadar süre idare edebilirim şuanda?

Cvp: Geçici akvaryuma filtre

Sizin şu anki akvaryum kesinlikle belirttiğiniz gibi hiç uygun değil. En azından 50-60 lt bir akvaryuma geçmeniz gerekiyor. İki sene sonrada minimum 100 lt bir akvaryumla devam etmeniz gerekecek. Eğer imkan varsa baştan büyüğü kurup hiç uğraşmamak en iyisi. Çünkü şimdi kuracağınız akvaryuma göre filtre ve ısıtıcı alacaksınız. Sonra daha büyüğe geçince bu ekipmanlarında değişmesi gerekecek. Yani sürekli masraf olacak. Kararı verdiğinizde uygun ekipmanlar için yardımcı oluruz.
Komple su değişimi hayvanı hasta edecek en büyük etkenlerden biri. Suyun kendi değerlerinin oturmasına izin vermiyorsunuz. Tabi hayvanın bünyeside suya uyum sağlayamıyor. İdeal bahsettiğim akvaryumlarda kirliliğede bağlı olarak kısmi su değişimleri yapılır.
En kısa sürede karar verip değişikliği yapmanız gerekiyor. Şu anki yeri ona eziyet olur.

Yorumunuz için teşekkür ederim. 50litrelik bir akvaryuma ben de geçmek istiyorum belirttigim gibi ama su an icin imkanım yok. Kısıtlı bir süre böyle idare etmem lazim. Bu süreçte de en iyisini istiyorum, en azindan isiticinin yanına ufak bir filtre almak istiyorum. Siz ne diyorsunuz bu kısıtlı sürede yapabileceğim bir sey var mi, bu tür küçük kaplar için var mi filtreler?

Tabiki onlar içinde filtreler var. Ancak bahsettiğim ebatla sizinki arasında akvaryum ve ekipman fiyatlarında büyük farklar olmaz. Örneğin 1000 lt için gereken 300 w ısıtıcı ile 50 lt için gereken 50 w ısıtıcı arasındaki fark markaya göre değişken olarak 10-20 tl ki bu en uç iki büyüklükteki ısıtıcı farkı. Filtreler ve akvaryum fiyatlarıda bu şekilde. Bu sebeple tekrar düşünmek en iyisi. Çünkü bahsettiğiniz akvaryum 2-3 ay sonra küçük gelecek ve hayvan gelişimi için çok elverişsiz olacak. Buda yeni sistem kurmakla tekrar masraf olacak.

Aşağıdaki gibi bir filtre alabilirsiniz. Zaten küçük olan akvaryuma iç filtre koymak alanı iyice dar hale getirir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=241&urn=5801

Haklısınız. Bu bahsettiğimiz minik akvaryumu daha yeni aldırttım, açıkçası araştırma yapmadan almış olduğumuz için küçük kaldı. Şimdi de değiştirtmem çok zor, ailem benim kadar istekli değil. Kendi imkanlarım da yetmeyecek biliyorum öğrenciyim çünkü. Yani keşke bunu almadan önce araştırsaydım diyorum... O yüzden birkaç ay idareten kullanırsam, durumu toparlayınca büyük bir akvaryuma geçeceğim. O zaman zaten o dediğiniz filtre 50 litreye de uygun sanırım, ısıtıcım zaten 100 watt'tu onu da çok önceden almış ama kullanamamıştım. Yani sadece akvaryum değişimi yapmam gerekecek, o malzemeleri kullanmamda bir sakınca olmaz sanırım değil mi?

Isıtıcı fazla gelebilir. Bu sebeple akvaryum içine derece koyup kontrol edin. Önce suyu koyup ısıtıcıyı bağlayın ve çalıştırın. Bir kaç saat sonra akvaryum derecesi ile kaç derece olduğuna bakarsınız. Eğer fazla ise ısıtıcı derecesini düşürüp uygun sıcaklığı sağlayabilirsiniz.
Bu ısıtıcı daha sonraki akvaryumda işinize yarar, filtrede iş görür. Eğer sonrakine az gelirse destek iç filtre koyarsınız ilerde. Ancak bu akvaryuma ileriyi düşünüp daha büyüğünü almayın. Çünkü bunda daha yüksek debili filtre aşırı akıntı yapabilir.

Yok zaten bulabileceğim en küçücüğünü alacağım, dediğiniz filtreyi düşünüyorum başlangıç için. Isıtıcıyı da birkaç gündür kullanıyorum, suyun sıcaklığını da ölçtüm. Ecem hanım bir süre 30 derecede kalması gerektiğini söylediği için -akciğer enfeksiyonu başlangıcı vardı- 30da sabitledim sıcaklığı şimdilik. Her şey için teşekkür ederim, sıkılmadan yanıtladınız. Son bir sorum var, o filtreyi tek başına almam yeterli, di mi? Yani ekstra bir malzemesi falan filan var mı? Bir kere de alayım her şeyini diye :smile:

İçinde sünger ve kartuşu olması gerekiyor. Alırken sorarsınız. Ayrıca az miktarda zeolit eklemeniz iyi olur.

Geri