Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Geçici olarak aldığım kaplumbağaya çok alıştım. Sizce ne yapmalıyım?

KeroCaglo

Yeni Üye
Selam arkadaşlar herkese.

Tatile gittikleri için Çalıştığım yere bir adet çizgili dere kaplumbağası getirdiler. Hayvan ölüm kabında sığ bir suda yaşıyordu. Tabi ki ona kıyamadım ve evime getirdim. Şimdilik küçük bir akvaryum ayarladım. İç filtre ve ısıtıcı lamba taktım. Çeşit çeşit yem aldım ve bu şekilde seneye mayıs ayına kadar evde bakarım, sonra zaten doğası ülkemiz olduğu için arkadaşlarının olduğu bir yere salarım diye düşündüm. 1 ayı geçti bu hayvan eve geleli ve kendisine çok alıştım. Şimdi o masum yüzüne baktığımda bu hayvanı zamanı gelince nasıl salacağım diyorum kendime. Ama şu ikilem de vicdanımı rahatsız ediyor; bu hayvanın doğasında Olma şansı varken onu akvaryuma hapsetmek ne kadar doğru? Sizin bu konuda görüşleriniz nedir? Kırmızı yanaklı olsa zaten doğası ülkemizde olmadığı için doğaya salmak söz konusu bile olamaz ama bu Hayvanın türü ülkemizde doğada varken eve hapsetmek içime de pek sinmiyor. Not: bu ay ısıtıcı alacağım. Su sıcaklığı 29 derecelerde seyrediyor.

Ekli dosyalar

• IMG_2050.webp
    IMG_2050.webp
    379.5 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_2046.webp
    IMG_2046.webp
    329.8 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_2040.webp
    IMG_2040.webp
    606.1 KB · Görüntüleme: 2
  • image.webp
    image.webp