Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Geçiş akvaryumu

BüşraErdem

Yeni Üye
Katılım
23 Nis 2021
Mesajlar
5
Merhabalar, forumda yeniyim. Birkaç gündür yazılan bilgileri okuyabildiğim kadar okuyorum. Yine de sizin onayınızı ve önerinizi almak istedim.
Üç sene içerisinde ev değişikliği yapacağım, ömürlük akvaryumu yeni evime göre yaptırmak istiyorum. O yüzden şimdilik daha ufak boyutlarda bir geçiş akvaryumu yaptırmak istiyorum.
Öncelikle şunu belirteyim; kaplumbağam yavru, 3.5 cm kabuk boyuna sahip.
Yaptırmak istediğim akvaryum ölçüleri: 60x40x40 - 8 mm cam, kuru alan 20x20 (yeterli mi bilmiyorum)
Sipariş ettiğim ürünler; su ısıtıcısı (100w), ısıtıcı ampul (ecolite 52w soft) ve lamba.
Sipariş edeceğim ürünler; vitasand pro-78 silis kumu( kaç kg yeterli olur?), mangow kökü, sera raffy yemler.
Ek olarak dış filtreyi şimdi alamayacağım, geçici olarak iç filtre tercihim nasıl olmalı? Eksiğim veya değiştirmem gerekenler var mı, önerileriniz nedir?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum..
 
Merhaba, kaplumbağanız henüz bebekmiş bu boyutlardaki bir akvaryumda sağlıklı bir şekilde gelişecektir. Bu boyuttaki bir akvaryum kaplumbağanıza 2-2.5 yıl boyunca yetebilir. 2 yılın sonrasında akvaryumun su hacmi az kalacağından dolayı su çok hızlı kirlenecektir. Eğer 80x40x40h yaptırabilirseniz sizin ve kaplumbağanız için daha rahat olur.

Vitasand marka silis kum sterilize edilerek geliyor fakat bu kumun içerisindeki tozları temizlemek gerekiyor. Kumu aldığınızda temizleyebilmeniz için size Cem beyin yazısını alıntılıyorum.

Kumu 3-4 kiloluk ufak partiler halinde (az oranda daha iyi temizlenir) kimyasal değmemiş leğende, el yakmayan sıcaklıkta suyu doldurup mıncıklayarak karıştırıp toz ve varsa kiri açığa çıkarıyoruz. Bunu yavaşça döküp yeni su ekliyoruz bu şekilde toz ve kirler gidene kadar yeterince doldur boşalt yapıp temizliyoruz. Kum vitasand marka ise akvaryuma yavaşça boşaltıyoruz.

Başka marka veya markasız ise bu işlemi yaptıktan sonra sıcak su döküp kepçe ile kumu karıştırarak her yerine nüfuz etmesini sağlıyoruz. Su soğuduğunda kimyasal değmemiş kovaya döküp tuz yada metilen mavisini yeteri miktarda döküp 1 gün bekletiyoruz. Sonra kumu yıkayıp tuz yada metilen mavisinden arındırıp akvaryuma koyuyoruz.

Kumu akvaryuma boşaltırken derin yemek tabağını ters çevirip üstüne doğru yavaşça boşaltarak yayarsan kum fazla havalanmaz. Yada kumu maşrapaya doldurup tabana yakın tutarak boşaltabilirsin. Bunda da kol suya giriyor haliyle.

Akvaryum için 5cm'lik kum yükseltisi istersek 12kg kadar yeterli gelecektir. Eğer 10kglik kovadan alırsanız bu da uygun olur.

İç filtre olarak eheim pick up 2012, Tetra in 800 plus ya da sobo 707c alabilirsiniz.

Su ısısını ölçmek için sera ya da jbl marka sarı renk cam dereceden alabilirsiniz.

Kuru alanı akvaryumun içerisine mi yaptıracaksınız?
 
Derecem mevcut ama yenileyeceğim. Ölçüleri yeniden gözden geçireceğim. Teşekkür ediyorum.
Kuru alanı üste yaptırmak istiyorum, Cem Bey’in kuru alanı gibi.
Gece lambasını atlamışım onu da ekleyeceğim.
 
Akvaryum boyunu en azından 80 cm yapalım. Kuru alan akvaryum üstü yapıldığında boyda yer kalmaz hayvan her indiğinde karşı cama vurur. Emrede belirtmiş zaten. Böylece ikinci bir ara geçişli akvaryum masrafı olmamış olur.

Akvaryum içi 20*20 cm akvaryum şimdilik kafi gelir. 2. Sene akvaryum üstü bir kuru alana geçersiniz.

Isıtıcıyı iptal edip 200 W güçte olanı yada jbl protemp 200 W alırsanız yeni bir tane daha almaya gerek kalmaz.

Silis kumu bu ölçüye göre 16 kg alabilirsiniz. Hatta ileriye dönük bir miktar yedekle düz 20 kg olabilir. Ücretsiz kargo limitini aşarsanız bedava gelir. Ağırlık sorunu olmaz.

Kök şu aşamada gerekli değil.

Sera raffy P, sera raffy I (farklı marka gammarusta olur) yemler 6 cm kabuk boyuna kadar yeterli.

Hayvan kuru alanda gece durmaz ise gece ısıtmaya gerek kalmaz. Ama ortamda loş bir ışık olsun. Sokak lambasının ışığı da olur. Bu gece suda hareketlenirse gözünü sağa sola vurmaması için. Sokaktan ışık vurmuyorsa doğrudan prize takılan led gece lambalarından alabilirsiniz. Bunların sensörlü olnları var kendi açılır, kapanır.
 
Son düzenleme:
Dediklerinize uygun olacak şekilde en kısa zamanda tamamlamayı umuyorum.
Tüm bilgiler ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum..
 
Geri
Üst