Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Geçmişten Günümüze Kaplumbağa Evlerim

pelerinlikedi

Bronz 5 Üye
Kaplumbağaları aldıktan sonra zamanla öğrendim. Hatam, satıcıların bilgili olduğunu varsaymaktı, ama neyse ki elimizin altında internet ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlar var.
Yıl 2008:

mailto:/img442/3348/dsc04507o.jpg
By pelerinlikedi at 2012-01-20

Yıl 2010:

mailto:/img69/7708/dsc07377u.jpg

Yıl 2011:

mailto:/img256/4728/dsc08103o.jpg

Yıl 2012:

mailto:/img689/2655/dsc08219r.jpg

Cvp: Geçmişten Günümüze Kaplumbağa Evlerim

3. resimdeki kuru alanınızı beğendim.

Siz bu işi biliyorsunuz :)
Keşke kavga etmeselerdi de ayırmak zorunda kalmasaydınız. Ama yinede güzel olmuş :)

Gerçekten forumdaki herkese örnek olması gereken bir konu. Hem ellerinize sağlık hem de saygılarımı sunuyorum bu güzel emek için. Bir kere başlayıp, işi bırakmayıp nasıl geliştirebileceğinizin en güzel örneği. Yanlış hatırlamıyorsam kavga ediyorlar diye hem zamanınızı hem paranızı harcadınız ve sonuncu alanı yarattınız. Herkes kaplumbağa alırken keşke böyle zaman ve para harcamayı göze alsa.

Son sisteminizde ki kaplumbağa başına düşen alan yeterli durmuyor gibi. Üç bölmeli bir sistem olacaksa bence daha büyük bir akvaryumda olmalı.

2.Resimdeki kuru alanınız çok güzel.

Teşekkürler arkadaşlar:)
Ecem hanım, gerçekten özlüyorum üstüste çıkıp uyumalarını birinin baktığı şeye hepsinin bakmasını, güç gösterilerini ama olmadı maalesef, artık camdan cama yapıyorlar birşeyler:)
Emre bey, hayvanı almak bir anlık karar oluyor hep, almadan önce araştırsak bu kadar rezillik çekmez kaplumbağalar; doğrusu ben de bu kadar uzun süre yaşadıklarını bilseydim almazdım; çünkü değişik su canlıları da beslemek istiyorum ama 3. bir tank fazla gelecek evde.
Umut bey, son tank 150cm* 50cm, net 300 lt su alıyor, kaplumbağa başına 100 lt düşüyor hem pislenme açısından hem de yüzme alanı olarak birkaç sene yetecek gibi...

Son sistem gayet başarılı :D

Canlılara verdiğiniz değer için size teşekkür ediyorum :)

tebrikler kaplumbagaları ayırmanız çok saglıklı olmuş kaplumbagalara yeter gibi duruyor 3..paladaryum

Güzel bir konu olmuş :) Darısı herkesin başına böyle gelişmelerin :) Bende Eylül 2011 den bu yana çok büyük yenilikler yaptıgımı düşünüyorum :)

Çok güzel, bu işi kesinlikle çook iyi biliyorsunuz...
TEBRİKLER :)

Bende sizi çok tebrik ediyorum :)

hepside güzeldi ama 2 ile 3 resim daha başka son resim de çok mantıklı

pelerinlikedi' Alıntı:
Teşekkürler arkadaşlar:)
Ecem hanım, gerçekten özlüyorum üstüste çıkıp uyumalarını birinin baktığı şeye hepsinin bakmasını, güç gösterilerini ama olmadı maalesef, artık camdan cama yapıyorlar birşeyler:)
Emre bey, hayvanı almak bir anlık karar oluyor hep, almadan önce araştırsak bu kadar rezillik çekmez kaplumbağalar; doğrusu ben de bu kadar uzun süre yaşadıklarını bilseydim almazdım; çünkü değişik su canlıları da beslemek istiyorum ama 3. bir tank fazla gelecek evde.
Umut bey, son tank 150cm* 50cm, net 300 lt su alıyor, kaplumbağa başına 100 lt düşüyor hem pislenme açısından hem de yüzme alanı olarak birkaç sene yetecek gibi...

Tahmin edebiliyorum ne kadar özlediğinizi :) Ama sizin yapabiliceğiniz bir şey kalmamış malesef :/ Arada sırada deneyin yanyana getirmeyi belki özlemişlerdir onlarda o zamanlarını :) Ayrı kaldıklarında akılları başlarına gelmiştir :) Şaka bir yana, aralarında bir dişi olmasının büyük kavgalara sebep olduğunu düşünüyorum ben. Sizce de öyle mi ?

Geri