Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Genel bilgiler :)

tosbik57

Bordo Bereli
Arkadaşlar biraz araştırma yapıp biseyler yazıyım dedim :)

Evlerde Bakım:
Evlerde tatlı su kaplumbağaları cam bir kap veya akvaryumda bakılmaktadır.Sularının haftada en az bir kere değiştirilmesi gereklidir.Eğer gerekli özen gösterilmesse cabuk kirlenen sulardan dolayı küçük kaplumbağaların sağlıkları bozulabilir.:( Su kaplumbağaları icin ideal bir akvaryum ısıtıcı,filtre, uv lamla, ısıtıci kuru alan lambası gerekmektedir.

Kaplumbağalarda solunum:
Kaplumbağalarda sürüngenler,memeliler,ve kanatlı hayvanlar gibi akciğer solunumu yaparlar.:)

Kaplumbağalarda Duyular:

Koku alma:kaplumbağaların koku alma organları iyi gelişmistir.yiyeceklerin kokusunu iyi alırlar.
Görme:gözleri cok keskindir.Göz kapakları cok hareketlidir.ücuncü göz kapağı mevcuttur.Sarı rengi cok iyi algılarlar.
İşıtme:zaman zaman zor işitirler.kulak kepceleri yoktur.Deri kulaklarını örter.

Kaplumbağalarda Beslenme:
Kaplumbağalar genel olarak etçil ve otçul beslenmeye uygun sindirim sistemine sahiptirler.Doğada böcek,solucan,üzüm,karpuz sarı cicekli bitkilerden beslenirler.:)
1/3 yaş arası kaplumbağalar vücut gelisimleri tamamlanmaları icin protein agırlıklı besin maddeleri almaları gerekmektedir :)

Arkadaşlar insallah güzel bir calışma olmuştur :) :) :) :)

mailto:/19/t/nfn9c.jpg

Evet,dogru bilgiler ama sen uymuyon :D insallah eksiklerini giderirsin en kisa zamanda knk :)

Fatih, iyi niyetle yazmışsın ama bazı yerleri olmamış.

Ne güzel yazmışsın filtre olmalı diye. Neden en az haftada bir su değişimi önerdinki. Bunun da uygun olmadığını hatırlaman gerekir. Yani genel bilgi vereceksen olması gerekeni yani uygun hacimde akvaryum ve filtreyi tavsiye etmelisin. Kap ve sık su değişimi hiç gündemde dahi olmamalı.
Beslenme konusunda öğünleri sudaki ufak balıklar, su böcekleri ve su bitkileridir. Bu hayvanlarda tükürük bezi olmadığı için karada beslenme yapamaz. Yani üzüm ve karpuzu bulma ihtimali yok. Şeker içerikleri zaten uygun değil. Böcek ve solucanda ancak suya düşerse avlanır.

Bunlar dışındakilerde sorun yok.

Saol Emre abi gene yanlışlarımı buldum saol bu iyi bisey cünku bende tecrübe kazanmiş oluyorum :D

Emre abi (abi dememde bir sıkıntı yok dimi) konudan sapmiyimda ekip alımları ne zaman belli olcak ? :)

Sorun değil Fatih.
Deneyimlerle ve araştırarak her konuda zamanla bilgiler düzeliyor ve artıyor.
Ekip alımları konusunda net bir zaman henüz belirli değil.

Cvp: RE: Genel bilgiler :)

AEK' Alıntı:
Fatih, iyi niyetle yazmışsın ama bazı yerleri olmamış.

Ne güzel yazmışsın filtre olmalı diye. Neden en az haftada bir su değişimi önerdinki. Bunun da uygun olmadığını hatırlaman gerekir. Yani genel bilgi vereceksen olması gerekeni yani uygun hacimde akvaryum ve filtreyi tavsiye etmelisin. Kap ve sık su değişimi hiç gündemde dahi olmamalı.
Beslenme konusunda öğünleri sudaki ufak balıklar, su böcekleri ve su bitkileridir. Bu hayvanlarda tükürük bezi olmadığı için karada beslenme yapamaz. Yani üzüm ve karpuzu bulma ihtimali yok. Şeker içerikleri zaten uygun değil. Böcek ve solucanda ancak suya düşerse avlanır.

Bunlar dışındakilerde sorun yok.

Bunu hep merak ediyordum yemi verdiğim anda direk suyun içine girip öyle yutuyor demek yemi ıslatmak için yapıyormuş bu davranışı. Bu konun açılması sayesinde öğrenmiş oldum.. :)

Sana yardım etmiş olduk azda olsa yardımim dokunduysa ne muylu bana :D

Cvp: RE: Genel bilgiler :)

AEK' Alıntı:
Sorun değil Fatih.
Deneyimlerle ve araştırarak her konuda zamanla bilgiler düzeliyor ve artıyor.
Ekip alımları konusunda net bir zaman henüz belirli değil.
Her şey icin saol Emre abi sayende yanlışlarımizi ögreniyoruz :) zamanla tam dogru bilgi vermeye baslıcam :D

Cvp: Genel bilgiler :)

resimdeki kapluşda hasta olur öyle çıkarmayın. (sizin kapluşsa)

Geri