Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Göz Hastalıkları

Virulence

Gümüş 2 Üye
Katılım
12 Şub 2011
Mesajlar
193
[align=CENTER]BELİRTİLERİ

Göz çevresinde şişiklik, gözün içinde beyazlık(iltihap), gözün içinde kızarıklık, gözü çok sık açamama veya tamamen kapatma, durgunluk, iştahsızlık...

TEDAVİSİ

1. Gentagut(2-3 tl / Eczanelerde bulunur) göz damlası hastalık geçene kadar kullanılmalı.
Kullanım Şekli:
♦Günde 3 kere kuru bir yerde 2şer defa damlatılacak.
♦Damlatıldıktan sonra 10 dakika kuru bir yerde ısıtıcı lamba altında bekletilmeli ki ilaç gözüne işlesin tedavi sağlansın. Daha sonra akvaryuma bırakın.

2. Terramycin(2-3 tl / Eczanelerde bulunur, göz için olanı alınacak) göz merhemi haricen kullanılmalı.
Kullanım Şekli:
♦Günde 1 kere kuru bir yerde kulak pamuğuyla göz çevresine sürülecek.
♦Sürdükten sonra 10 dakika kuru bir yerde bekletilmeli ki ilaç gözüne işlesin tedavi sağlansın. Daha sonra akvaryuma bırakın.

3. Su 28 derece olmalı.

4. Suyun her zaman temiz olması lazım.

5. dış filtre ve filtre malzemesi kullanılmıyorsa metilen mavisi damlatmak. sudaki olası bakterileri öldürür. iki damla yeter.

6. Verilen yeme vitamin damlatılmalı.
 
Aslında bu konunun sabitlenmesi iyi olurdu. Hem alıntı değil hemde doğru bilgiler ve denenmişlikler yer alıyor. Site içinde alıntı olmaması bir + kazandırır...
 
5taneside aynı kaptalar, sıcaklık 27-28derece ve sadece birinde pislikten dolayı kızarıklık oldu sol gözü kapalı duruyordu ama teramisin sürdüm şu anda kızarıklık daha az ve gözünü daha çok açıyor. Bu arada bendeki teramisin bildiğimiz sarı teramisin yani, üzerinde de deri merhemi yazıyor. Acaba yanlış ilaç mı kullanıyorum? Bu arada azoo eyedrops diye üzerinde sadece çince bişeyler yazan göz damlası var bu ürünü tanıyanınız var mı?
 
Cvp: Göz Hastalıkları

Söylediğiniz damla da kapluşların göz enfeksiyonlarına karşı çıkarılan antibakteriyel bir damla. Eğer son kullanma tarihi geçmemişse onu da kullanabilirsiniz. Deri merhemini göze sürmeyin. Göz ve deri arasında emilim farkı varkı vardır. Deri merhemi gözde yan etkilere neden olabilir, allerjik reaksiyonlar gelişebilir.
 
Cvp: Göz Hastalıkları

benimkilerde aldım torbada gözlerini açıyorlardı şimdi suya koydum açmıyorlar gerimi veriyim sizce yoksa neler yapabilirim
 
Cvp: Göz Hastalıkları

virulence paylaşımın için çok teşekkürler. sabah aldım 2 kere uyguladım gentagut. şuan yerinden kafasını çıkarmayan kaplumbağam gezmeye yem yemeye başladı.

çok saol.
 
Benim kaplumbagam dunden eri biraz biraz gozlerini aciyor ama yem yemiyor ve hareketli.Ilac kullanmalimiyim


Gozunu acinca farkettim biraz sis
 
Anlaşılan bu hayvan veterinere gitmeyecek. İlk mesajdaki tedaviyi uygulamaya başlayın derim.
 
Arkadaslar bn eczaneden Genta isimli goz damlasi aldim Kaplusum Hosaf a bir hafta boyunca gozlerine damlatip kuru yerde bekleterek verdim su anda super hatta oyun oynamaya bile basladik yeniden boyun altlarinin ovulmasindan ve pencereden disariyi izlemekten cok hoslaniyor
 
Geçmiş olsun iyileşmesi güzel.. Oyunu nasıl oynuyorsunuz? Cam lenarında fazla durmasın hava akımı olacağı için üşür akciğer enfelsiyonu olur bence sudan dışarı çıkarmayın fazla
 
Cvp: Göz Hastalıkları

yaşarcana kesinlikle katılıyorum. camlar kapalı olsa da bağlantı yerlerinden hava akımı gelir. bu da hayvanı hasta eder. bunun dışında soğukkanlı hayvanlar oldukları için evcilleşme durumları olmaz. hayvanın rahat edeceği tek yer su içidir. bunun yanında titizlikte göstermelisin bu hayvanlar salmonella taşır ellerini dokunduktan sonra iyice antibakteriyel sabun ile yıka. hayvanı kullandığın eşyalara sürme. bilgi için bu konuyu incele.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
donanımın nedir ? akvaryum ekipmanlar bunları belirtirsen eksik veya yapman gerekenleri açıklarız. bu arada foruma hoş geldin.
 
Akvaryumdan çıkarılması hastalık riski taşıdığı gibi stres sebebi. Bundan ötürü hayvanı çıkarmamak gerekir.
Geçmiş olsun.
 
Cevaplar icin tesekkurler ama tabikide balkondan falan değil salonun penceresinden bakiyoruz ( cam kapaliyken) sonra akvaryumuna geri koyuyorum dokunmadan ve dokunduktan sonra sabunla yikiyorum tabi kendi elimi akvaryumumuzda motor tabiki var isi sabitleyicisi kuru alani var ancak uv lambasi yok babamla birkac petshop a sorduk ama hepsi cuma gelecegini soyledi o yuzden kapali
Balkona koyuyorum orasi zaten icte kaldigi icin sicak oluyor daha kotu bir hastaliga yakalanmasini istemem tekrardan tesekkurler


Oyunu nasil alisti bilmiyorum parmagimla yem verecegimi saniyo sanirim annemin cok sik yikadigi bir havlu var onlari yere deydirmekten cok korkuyorum hosaf elimin pesinden gelince refikada onu takip ediyo bide arada bana goz kirpiyolar ;)
 
Cvp: Göz Hastalıkları

Hayvan hastalık kontrolü, akvaryum temizliği gibi sebepler dışında ortamdan çıkarılmamalı.
 
Ee hic mi çıkmayacaklar


Diger sitelerde bir kac birseye baktim da onlarda hergun 30 dk gezdirin diyodu ama ?
 
Cvp: Göz Hastalıkları

her yerde söylenenlere rağbet etme. bir çoğunda yanlış yönlendirmeler mevcut bir çok uygulama bu hayvanları öldürecek bilgiler içeriyor. hayvanın dışarı çıktığı tek zaman kuru alana lamba altında ısınmak için geri kalan zamanları hep su içinde gezme ve uyuma ile geçer. bu hayvanlar için en yaralı şey su alanlarının geniş ve derin olması. gerekli olanakların en iyi şekilde sağlanması.

biz burda yanlış bilinenleri elimine ediyoruz. iletişim kurdukları tek zaman ise yem verme zamanıdır. başka zaman ne kadar uzak durursan o kadar huzurlu ve mutlu olurlar. bunlar soğukkanlı yaratıklardır.

çıkarma işine gelirsek belli dönemlerde sağlık kontrolü veya hastalık varsa ve akvaryum temizlenmesi sırasında akvaryumdaki su ayrı bir kaba alınıp hayvan içine konduktan sonra gereken işlemler yapılıp su ısısı dengeye gelince tekrar hayvan akvaryuma alınır.
 
Geri
Üst