Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gözlüksüz 3D izleyebilirsiniz(İstediğiniz herzaman)

TheNRK

Platin 3 Üye
Merhaba arkadaşlar, dün youtube`da 3D video ararken şans eseri gözlüksüz 3d izlemenin nasıl olacağıyla alakalı bir video gördüm.
Videoda gözlüksüz ve gözleri şaşı yaparak 3D izlemeyi görsel olarak anlatıyordu.
Benim daha önce 3D tecrübem olduğu için 3-4kez yapışda 3D görmeyi başardım. Şimdi http://www.youtube.com/watch?v=2Bcm76N7NRw bu linkdeki videoyu izleyin.

Belki hemen anlayıp 3D görmeyi başarmışsınızdır. Tebrik ediyorum sizi
Ancak Başaramayanlara ise biraz açıklama yardımcı olacaktır.
1.Videoyu Açın
2.Bilgisayar ekranıyla kafanız arasındaki mesafe herzamanki gibi olsun
3.Videoda Ready? yazısından sonraki kısımı izlerken gözlerinizi hafif aşırısına kaçmadan şaşı yapın ve 3 tane video ekranı gözükecektir (eğer fazla şaşı yapdıysanız 4 tane gözükecektir)
4.4tane gözüküyorsa eğer: biraz şaşı bakmayı azaltmaya (normale daha yakın bakmaya) çalışın.
3.Şimdi 3 tane ekran gözüküyor ama çok bulanık bir görüntü; işte o sırada ortadaki ekrandaki siyah noktaya odaklanın ve görüntü başarabildiyseniz net ve 3d gözükecektir.
Not: videonun Ready yazısından önceki bölümü asıl eğitici olan bölümdür.(o bölümü anlarsanız bu anlattıklarımı zaten biliyor sayılacaksınız.)

Şimdi gözlüksüz ve bilgisayarımdan 3d izleyebiliyorum hissine kapılanlar olacak. ve sadece bu video gözlüksüz 3d diğer videolarda keşke öyle olsaydı gibisine hislerede kapılabilirsiniz. Ama merak etmeyin youtubeda binlerce 3d video var, ve internette binlerce gözlüksüz 3d resim var.
Bunları nasıl bulucam?
google`a Cross Eyed 3d yazınız ve istediğiniz kadar Gözlüksüz 3d resimlere bakın.
http://digital-photography-school.com/9-crazy-cross-eye-3d-photography-images-and-how-to-make-them bu linkdeki sayfada çok güzel örnekler var.
Video olarak ise
1.Youtube`de arama penceresine 3d yazın.
2.Videoların altında belirli yazılar yazar ve bizim gireceğimiz videolarda 3D ve HD yazıları çıkmak zorunda.
mailto:/e0pyqg.png
3.Videoya girdikten sonra Alttaki Ayarlar bölümünden 3D ye tıklıyoruz ve 3D görüntüleme modunu seç penceresinden gözlüksüze giriyoruz ve şaşıyı seçiyoruz işte yapacağımız bu kadar.

Bu benim bıcırık üzerindeki çalışmam aşırı gerçekçi olmadı ama örnek sayılır.
mailto:/m9vvq9.png
Not:Özellikle resim büyük ekran haldeyken bulanık gözükecektir. Bulanık gözüktüğü zaman gözünüz yani kafanız ile bilgisayar ekranınız arasındaki mesafeyi biraz arttırın ve bulanıklık geçecektir.

Cvp: Gözlüksüz 3D izleyebilirsiniz(İstediğiniz herzaman)

Konuya uzağım ama bıcırık çok tatlı maaşallah.Gözlerin güzelliğine bak:)

Siz fotoğrafını çekerken kuru alanda ve hiç istifinide bozmuyor şimarık.
Hep böyle alışık mıdır siz ayağa kalktığınıda yada aşırı yaklaştığınızda kuru alandan inmiyor mu ?

Malesef aşırı yaklaştığımda veya ayağa kalkdığımda kuru alandan iniyor. Ancak bazı zamanlar 1-2 dakika bekledikten sonra iniyor bu süre içerisinde ayaklarını kaçmaya hazırlıyor ve bana odaklanıyor (gözlerini dikiyor) bu nedenle fotoğraflarda hep poz vermiş gibi gözüküyor.
bunu en doğru şu şekilde yorumlayabilirim: Suya atlama pozisyonu alıyor ama 1-2dakika bekledikten sonra atlıyor
kaçsammı kaçmasammı gibisine birşeyler düşünüyor sanırım.

saol çok teşeekkürler

yapamadım :D

Süleyman yapması çok kolay aslında ama ilk deneyimler göze çok zor geliyor. Cemalettin sanırım başarmış.

gözüm acıdı sulandı bıraktım artk :)

Tamam ozaman. Ben bunu daha yeni öğrendim ve bir günde 15-20 tane 3D video izliyorum. ama artık fazla izlemiycem bu gidişle gidersem şaşı olmaya kadar yolum var.

Geri