Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Günde kaç tane vermeliyim

hSn24

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar Turtle Stick kullanıyordum yemiyorlardı Sera Raffy I aldım elimden kapıyorlar yardımcı olan arkadaşlar ve verdikleri bilgilerden dolayı sonsuz teşekkür ederim. Günde kaç tane vermeliyim yardımcı olursanız sevinirim :)

Konu başlığı konu içeriğiyle alakalı olmalıdır... / furkan54ozan

RE: Yem Sorunu !!

bendede turtle stic sanyu Sera Raffy I kulanıyorum bence hergün birtane vermen yeterli olur diye düşünüyorum

Hocam her gün bir tane değil kaplumbağanın başının büyüklüğü kadar vermeniz gerek toplam, bunu ikiye bölün sabah akşam verin ..

frhtkoc' Alıntı:
Hocam her gün bir tane değil kaplumbağanın başının büyüklüğü kadar vermeniz gerek toplam, bunu ikiye bölün sabah akşam verin ..

O zaman bi sabah bi akşam versem yeterli olucak sanırım

sera raffy ı ek yem. sadece bunu verirsen yeterli olmaz. ana yem de vermen gerekir. elindeki turtle stick olabilir ya da sera raffy p alırsan o daha iyi olur. günde kafalarının hacmi kadar ana yem ver.arada ya da iki güne bir de sera raffy ı ver. kapluşlar bu gammarus ya da karideslere asla hayır diyemezler zaten :)

Ben de karides kullanarak çözdüm bu sorunu, yarın da Sanyu alacağım, bakalım beğenecekler mi? Onun dışında Sera yem de satıyor Pet Shop, onu da artık akvaryumu tamamladıktan sonra alırım.

Bu arada gözün aydın, çok sevinmişsindir yediğini görünce.

ama benim kaplumbağam asla karides yemiyor sadece ana yem yiyor.

Ara yemde kullanmalısınız.Tek çeşit yemle sağlıklı büyüyemez kaplumbaga...

teşekkürler bilgiler için ozaman sera raffy p de alıyım ben :) çünkü turtle stick yemiyolar ne yaptıysam :)

Benim Supiş ana yemin yanında karides yiyordu ama son zamanlarda sadece karides yemek istiyor yemleri yemiyor acıkıp mecbur kalıp yesindiye bir gün vermedim karides ama yeme dokunmadı bende dayanamayıp karides veriyorum nasıl alıştırıcam yeme

arkadaşlar bu sorun bir süre önce benimde basıma gelmişdi. gidip damla vitamin alın karıdesin üstüne damlatın. bunu 3-4 gün boyunca devam edin. bunu yaptıktan sonra sanyu yemin uzerine damlatın. karideslerle birlikte verin ilk gün sanyu yemden 1 adet verin gün geçtikçe yem sayısını artırın.ben bunu yaptım yediler bide küçük kaplumbagalar etcil beslenmeyi sevdikleri için kabul etmiyor olabilirler ama bu sorunu da bu dedigimle halledebilirisiniz ancak tavsiyem yinede sera yada tetranın ana yemin almanızdır. yem oranına gelince kafa buyuklugu kadar verin (ben bu kafa buyukulugunu bir tuturamadım gitti acıkcası:)) sadece sabah verin ki hazmetsinler.

arkadaşlar belki inanmayacaksınız ama benim 2 tane kaplumbağam var ve 10 cm boyundalar.ben sizin dediğiniz gibi kafası kadar atıyordum ama doymuyordu.elimi cama değdirince ağzını açıyordu.bende birgün 80 tane sanyu stick yem attım ve bir tane bile kalmadı.sonra elimi cama değdirince ağzını açmadılar.bence kafa kadar diyoruz ama biraz az geliyo.tabi 80 tanede fazla ama 30-40 tane olabilir.

Geri