Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlendirme İle İlgili Bir Sorum Var.

berkcam97

Gümüş 1 Üye
Benim akvaryumum şu an için neredeyse tamamlandı ama uv lambam yok.Uv lambası kesin almam gerekli mi yoksa; kaplumbağamıöğle vakti evin en çok güneş alan yerinde kuru bir kabın içinde 1 saat bekletmem yeterlemi ( her gün) şimdiden teşekkürler

Cvp: Güneşlendirme İle İlgili Bir Sorum Var.

Güneş ışığının içinde kaplumbağanız için yaralı olan Uv-A ve Uv-B ışınları camdan geçmez. O yüzden direkt güneş altında güneşlendirmek gerekir. Bu da kış mevsiminde çok tehlikelidir. Eğer uv lambanız yoksa her eczanede satılan fiyatı 5 TL civarında olan Devit-3 vitaminin damla olanını temin edip normal vitamininzin yanında ek olarak haftada 1-2 damla yemlerine vermeniz yeterli olacaktır. Ancak Devit-3 oldukça yağlı bir vitamindir ve suyu çok kirletir. O yüzden yeme iyice emdirip kaplumbağanızın ağzına vermeniz suyunuzu temiz tutacaktır.

teşekkür ederim bende bana akvaryumcunun ilk başta verdiği deep marka reptivit var onu kullansamda olur mu yoksa marka önemlimi

birde normal vitamininizin yanında yazmışsınız ama bende sadece yukarıda yazdığım reptivit 3 var başka hangi vitamini almalıyım?

Bahsettiğiniz Reptivit kaplumbağa vitaminde de d3 vardır fakat yeterli gelmeyebilir. Biliyorsunuz yavru kaplumbağalarınız için kabuk gelişimi önemli. Yani reptivit'in yanında haftada 1 kere de Devit-3 kullanırsanız yeterli olacaktır. Onu demek istemiştim.

tamam yarın ilk işim onu almak olucak teşekkürler :)

Yalnız dediğim gibi bahsettiğim vitamin bebek vitaminidir, o yüzden akvaryumcularda değil, eczanelerde vardır. :) Bir de ampül olanlarından değil, özellikle damla olanını isteyin. :)

Güneşlendirmeyi cam kapalı yaparsanız bunun size pek bir faydası olmaz. Kış ayı olduğu içinde camları açmanızı önermem kapluş hasta olur . Bu yüzden UV lamba alma imkanınız yoksa devit 3'ü ağızdan ya da kabuğuna sürerek haftada bir uygulayabilirsiniz.

Şimdi söyle bir düşüncem var kalsiyum olmadan devit bir ise yaramaz ikisini beraber kullanmak gerekir yani sadece devit bence yeterli Olmaz

Devit 3 için 'Kalsiyum ve fosfor metabolizmasına katılarak kalsiyumun kemiklerde depolanmasını temin eder' şeklinde bir yazı yazıyor ilacın farmakolojik özelliklerinde. Bir de hangi yemi kullanıyorsunuz? Kaplumbağa yemleri kapluşlar için gerekli kalsiyumu ihtiva ediyor.

Evet kalsiyumu da yemlerden, mürekkep balığı kemiği veya gagataşından alacaklar tabii ki :) D vitamininin vucuttaki fonksiyonu barsaktan kalsiyum emilimini sağlamak, böbrekten kalsiyum kaybını azaltmak ve gerekli olduğunda kemiklerden kalsiyum salınımı :)

Zaman zaman akvaryuma yumurta kaynattığımız suyu vermemizin, kabukları yemeleri için akvaryuma atmamızın, yumurtanın beyazını vermemizin ve kaliteli yem kullanmamızın sebebi kalsiyum desteği sağlamak. Tuba Hanım'ın dediği gibi gaga taşı takviyesi de buna katkı sağlıyor. Devit 3teki d3 vitamini bağırsaklarda kalsiyum emilimini sağlayarak vücutta kullanılmasını sağlıyor.

Bu arada yumurta kabuğunu rondodan geçirip yağsız etle karıştırıp arada bir versenizde olur :)

önerileriniz için teşekkür ederim :)
1.hafta sonu mürekkep balığı kabuğunu sahilden toplarım.
2.Yumurta kaynattığım suyu haftada bir veriyorum.
3.Kullandığım yemler tetra reptomin ve sera gammarus( sera gammarusu haftada iki kere veriyorum)
4.haftada bir reptivit 3 kullanıyordum devit 3 te aldım kabuğuna süreceğim.

sanırım bunlar yeterlidir :D

Kabuğuna sürmek bir işe yaramaz. Vitaminlerin prespektüsünü okursanız vitaminler oral(ağız) yolu ile alınmalıdır. Yani devit 3 ü diğer vitamininiz gibi yeme damlatın. Haftada 1-2 damlayı geçmesin.

birazdan dışarı cıkıcam ve biriki bişeyler alıcam kapluşum için bartında oturuyorum pek imkan yok burda öle her marka bulunmuyor kaplumbağa vitamini olarak sadece mediko pet die bi marka var türk markası galiba ne kadar güvenilir veya iyimidir bilgisi olan varmı ? eğer iyiyse alıcam. Birde malum karadeniz güneş görmüyoruz pekk :))) uv lambamda yok devit-3 vitamini eczaneden alıcam fiyatı ne kadardır

Mediko Pet hakkında fazla bilgim yok.Ama ben medikopetin sadece balık vitamini olduğunu biliyorum ama kaplumbağa vitamini varsa bilemem.

Devit 3 e gelicek olursak 5 TL lik bir fiyata bulursunuz.Yanlız ampul olarak değil damla olarak temin ediniz.

Alternatifiniz yoksa alabilirsiniz tabii sonuçta hepsi vitamin ama kaplumbağa vitamini olmasına dikkat edin.

bidaha incelerim ilk kaplumbağa aldığımda vitamin die kabuk sertleştirici vermşiti suyuna damlat demişti bide .. bida inanmıyorum petshopculara burdaki kendim bakıcam özellikle :)

Geri