Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlendirme

can_man

Bronz 3 Üye
merhaba benim kaplumbağam 1,5 yaşında akvaryumunda uv lambası yok ışık pek ışık alamıyo dışarı çıkarıcağım fakat kargalardan korkuyorum ona zarar verirler diye uv lambaları bulundugum yerde çok az bulunuyo ve genelde dandik ve pahallı oluyo. dandık lambaların ne zarar verdigini biliyorum sizce ne yapmalıyım yardımınızı bekliyorum :)

Lütfen Türkçemize sahip çıkalım.
Konu başlığınız içerikle ilgili olmalıdır.
Konu bakım kategorisine taşındı.

Cvp: Bişi olursa :(

normal bir masa lambası da idarelik olarak kullanılabilir diye düşünüyorum.Güneş çarpraz vurunca pencerenin yakınında güneş alan bir yere koymanızın imkanı yok mu?

Cvp: Bişi olursa :(

Masa lambası kuru alanı ısıtmak için zaten kullanılmalıdır ki kaplumbağalar üşüyüp hasta olmasın.
Uv diye bahsettiğiniz lambalar değil bizlerin kullandığı UV-B lambalar.
Floresan veya spot olanların fiyatları 50 TL civarında.İnternetten alışverişle kolaylıkla alabilirsiniz.
Kaplumbağanızı güneşlendirmeye çıkarınca mutlaka gözetim altında tutun.Hele de kaplumbağanız küçükse kuşlar zarar verebilir.

Cvp: Güneşlendirme

güneşin altına koyama imkanım var fakat camı genellikle engelliyo birde benim daha iyi bi kuru alana ihtiyacım var kocaman bir taş kullanıyorum onun üstüne çıkıyo orda güneşleniyo bilemiyorum kuru alanda lazım iyice kafam karıştı ya :S

Cvp: Güneşlendirme

Kuru alan şeklinde arama yaptırırsanız bir çok örnek görebilirsiniz forumda. Kuru alanın üzerini 32 derece ısıtacak şekilde ısıtıcı lamba tutturun. Masa lambası olabilir. Öğleden sonraları da balkona güneşlendirmeye çıkarın bir leğende ve başında bekleyin.

Geri