Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlendirmek hakkında ..

BatuhanDem

Gümüş 2 Üye
Merhabalar arkadaşlar şuanda afacanı büyük bir leğende 4-5 santim su içerisinde . suyun 5/1 i gölge olacak şekilde hazırladım sizce yanlışlık yaptıgım bır şey varmı ? her 10 dk da bır kontrol ediyorum.. KAç saat dursun öyle ?

Ayrıca şımdı yanına gittim suyun altında hareketsiz duruyor bacaklarını hafıf dışarı uzatmış.. yanına gittim dokundum fakat pek bir tepki vermedi güneşi sevdığı ve oradan ayrılmak ıstemedıgı ıcın mı tepkı vermedı sizce ?

Cvp: Güneşlendirmek hakkında ..

Leğende kuru alan da var değil mi? Az da olsa havada esinti olmasın hemen hasta olurlar. En az yarım saat dursun. Vaktiniz var ve hava şartları müsaitse 1-2 saat arası kalabilir. Tepki vermemesinin nedenini anlayamadım ben de. Belki suyun içinde olduğu için güvende hissediyordur kendini.

Suda kuru alan yok ama su seviyesı az ?

Kabuğu direk güneş ışığı alıyorsa olur. Leğene bağasının eninin uzunluğundan fazla su koyup (olur da ters dönerse kendi kendine düzelebilsin, suyun içinde dönebilsin diye) ortaya da çıkabileceği bir taş koyarak (en iyi güneşlenme kuru alanda oluyor, su güneş ışınlarını kırıyor), leğenin de bir kısmı gölgeye gelecek şekilde ayarlanarak yapılan güneşlenme ortamı ortamı en idealidir.

Akvaryumuna koydum.. 15-20 dk bence yeterli şuan için çunku ıster ıstemez bir ısı deısımı oluyor ve daha bebek oldugu ıcın onu hasta edebılrı dıye dusundum

Geri