Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlenirken elektrik çarpmış gibi hareketler yapıyorlar :/

Feya

Bronz 3 Üye
2 tane kaplumbağam var ve güneşlenmeye bayılıyorlar. Biri 5 biri de 3 yaşında. Bu sene güneşlendirirken bir şey dikkatimi çekti. güneşlenirken sanki elektrik çarpmış gibi hareketler yapıyorlar. Videolarını da çektim. Nedeniyle ilgili bir fikri olan varsa cevaplayabilir mi?

videonun linki http://youtu.be/QXeye_FmSHQ

Cvp: Güneşlenirken elektrik çarpmış gibi hareketler yapıyorlar :/

ben bılmıyorum ama vücudu genleştıgı ıcın kaşıntı yapmıs ola bılır bıde artık tık olmus herhalde yanındakı kaplusda ensonda oda yapmaa basladı :)

Bence ısı aldıkları için kardeşim.Ama tam biliyorum.

Benim tahminimde ısındıkları zaman bu tip hareketlerle kaslarını hareket ettirdikleri yönünde.
Bilimsel bir açıklaması kesin vardır fakat güneşlenen her kapluş bunu yapıyor :)

tamam o zaman sorun yok :) teşekkürler

bunu bilmek için kaplumbağa uzmanı olmaya gerek yok, bu tipik bir refleks hareketi, tamamen sinirler ile alakalı, bir sürü nedeni olabilir, bu tür semptomları olan hastalıklar bulaşıcı olmaz ve genelde genetik yapılardan kaynaklanır, eğer ki iki kaplumbağanızın da annesi aynı değilse bu hastalıklardan birine sahip değiller, bu yüzden zararı olmayan bir nedenden dolayı bu şekil hareket ediyorlardır. pek takmaya gerek yok bence.

5 gün önce 2 yavru kaplumbağa aldım ama maalesef ilk alırken ki bilgisizliğimden ötürü ölüm fanusu diye tabir ettikleri fanustanda aldım ilk sorum en fazla 2 hafta sonra akvaryuma geçecegm , 2 hafta içinde bir şey olacak diye çok korkuorum diğer soru'mda güneşlendirme ile ilgili şu anki yasadıkları fanusu 1 ya da 2 saatlik güneşe koysam problem çözülmüş olur mu ?

Geri