Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlenme hakkında herşey

ninjakaplumbağa19

Gümüş 2 Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
195
Arkadaşlar bu kendi yazımımdır.Bu bilgi tamamı çalınarak başka bi yerde paylaşılırsa 5846 Maddesine göre Dilekce verilerek Yasal İşlem Yapılır.

Her kaplumbağa güneş için çıldırır,bayılırlar.
Irkı yaşı boyu cinsiyeti küçüğü büyüğü hepsi güneşe bayılır.Sıcağa ısıya güneşi seveler.Onun içinde siz onlara balkonda,bahçede,avluda alan oluşturarak kabuğunun gelişimine katkıda bulunuruz.
Ama unutmayin ki gölkelik ısı yalıtkanı bir şey koyabilirsiniz.Akvaryumu balkona koyamassanız 1-2 saate ölüm fanusunda plastik büyük kapta durabilir çünkü güneş suyu ısıtarak ısıtıcı görevi yapar.Hatta yem kaplarında yazarki sıcak günlerde 1-2 veriniz derler.Kabuk sertleşmesi için o kalitesiz jelatin pis şeylerden alacağınıza her gün yeterli güneş ışığı kabuğa son derece sertleştirir kabuk sertleştiricisine göre.Kaç saat güneş ışığında kalsın derseniz gölgelik alannınız varsa 1-2 saat derler genelde fazla olursa beyin kanaması olur travma geçirler.

Teşekür butonuna basanlara teşekürler.


mailto:/240y6pw.jpg
 
Cvp: Güneşlenme hakkında herşey

Yazın cok güzel ve sade olmus ben beğendim benimkilerde günesi gördünmu eli ayagı uzatırlar :$
 
Cvp: Güneşlenme hakkında herşey

Duygu fazla bilgim yok kaç saat kaldıklarında ben süreyi azaltım fazlası zarar beyin kanaması ve travma riski çok.Yarar yapcam derken zarar yapıpda risk almayım dedim.Kaç saat olduklarını adminler bilir belki.Fatih baya zor oldu virgül felan ama değer.
 
Cvp: Güneşlenme hakkında herşey

Duygu bende tabletten giriom ama mobil uygulaama deil sitenin en altinda swıtc full versiona tıkla masaüstune gecersin^^
 
Bastım ama değişen birşey olmadı neyse sorun değil konu dağılmasın teşekkürler.: )
 
Güneşlenmei yazın öğle saatlerinde yani 11:00-15:00 arasında yapmayın. Süre 1 saat yeter. Kuru alanı güneşte sulu alanı gölgede kalacak bir sistem işinizi görür.
 
Cvp: Güneşlenme hakkında herşey

Ama o saatler dışında bizim bahçeye güneş vurmuyoki :whistling:
 
Cvp: Güneşlenme hakkında herşey

Emre kardeş bak dikkat edilmesi lazım sabah mesela 8de güneş alsa çıkartılmaz daha hava ısınmıyor hem 26-28 derecede kesinlikle çıkarılmalıdır.Onlar bir esintide hastalınıyorlar ve bünyeleri hassas.
 
11:00-15:00 saatlerinde yapmayın demek saat 08:00 olmuyor tabiki. 1 saatlik güneşlendirme için bu saatlerin önündeki ve arkasındaki 1 saati kasdetiyorum. Bahsettiğim konu mesajda belirttiğim gibi yaz için geçerlidir. Yani güneş çarpması konusunun saat ile izahı.


Esinti hangi saat olursa olsun çıkartmayın bu arada.
 
Cvp: Güneşlenme hakkında herşey

Kusura bakmayın ama ben anlayamadım yani saat 11 gibi ve 3 gibi mi çıkartmıyoruz yoksa 11 ile 3 arası mı
 
Yazın güneşin etkili olduğu dönemlerde 11 ile 15 arası çıkarmayın derim. Örneğin 10:00 gibi yada 15:30 gibi çıkarmak en iyisi. Evde kuru alan ısısı lamba altında 31-33 derece. Eh bahsettiğim mevsimdede ancak dediğim saatlerde güneşin altındaki sıcaklık bu miktarda. Hele güney iller daha sıcak. Gölgede günün en sıcak saati 40 olan yerler var. Hayvanları bunaltmanın alemi yok. Sürekli gölgeye kaçacaktır. O zamanda uygulamanın anlamı kalmaz.
 
Benimkiler gölge tarafı tercih edip çırpınıyorlar, dışarı çıkmanın yolunu arıyorlar. Stresten bağırsak sistemleride çalışıyor.
 
Cvp: Güneşlenme hakkında herşey

lamba alicam isitici lamba kac watlik olmasi gerekiyo yeni konu acamadim kusura bakmayin simdi bi magazadayim gelmisken babama aldirmak zorundayim yardimci olun lutfen internetimde cok yavas. kusura bakmayin lutfen
 
Geri
Üst