Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlenme yerine kaçmaya çalışıyor

banyoterligi

Bordo Bereli
Ufak bir kap ve kuru alanı taş ile birlikte güneşe koyuyorum. Yalnız bizimkisi güneşlenmek yerine kaçmaya çalışıyor. ne yapmam lazım her dakika başında olmak zorunda kalıyorum. Panjuru açıp güneşi içeri aldığımdan masanın üzerinde. Az kalsın kaçıyordu

Cvp: Güneşlenme yerine kaçmaya çalışıyor

Gölgelik alanı da varken bu şekilde davrandıysa kaçamayacağı bir kapla değiştirmenizi öneririm, akvaryumundan dışarı çıktığında genelde tedirgin oluyor kapluşlar eğer bir kere bu güneşlendirme kabından kaçabildiyse artık durmaz tekrar tekrar kaçmayı dener. Akvaryumuna olduğu gibi güneşlendirme kabına da alışması gerekiyor, kaptayken onu biraz daha uzaktan izleyin sizden de çekinme ihtimali var çünkü.

benimkiler alıştılar ya :D aynı öyleydi yani

Aslında normal şartlarda kaptan da kaçamıyor. Tırmanmaya çalışlıyor pat suya düşüyor. Fakat ilk başta taş ın üstüne koymuştum güneşlensin diye. Sonra bıraktım alışsın suya girip çıksın güneşlensin vs.

Bir baktım kafayı ayakları uzatmış çıkmaya çalışıyor sıpa. Beni görünce atladı hemen suya. Sonra taşı ortaya aldım. Benimkinin bir huyu var. Kuru alan ve güneşlenme kaplumbağası değil suculmuş :t65y:

Güneşlendirirken bizzat şahit oluyorum hiç güneşlenmiyo nerdeyse

Benim kapluşlarımdan birisi 2 sene boyunca hiç benim yanımda kuru alana çıkmadı ve ne kadar sessiz ve yavaş hareketlerle bulundukları odaya girsem de beni gördüğü anda suya atlardı. Kapluşların karakterleri de farklı farklı oluyor, umarım sizinki yakın zamanda alışır size ve ortamına :)

Açıkcası benimki biraz yaramaz. ilk aldıgım gün 1 saat sürdü alışması. Nerden anladın diceksiniz yem yemeye başladı hemen. Bi kac gün sonrada elimden yemeye başladı. Zaten gecen hafta cuma günü (17si) nde aldım. Kuru alana da yeni yeni alıstı güneslenme konusundada oyle bişey yaşadık ama bakalm alısır herhalde. Normalde akvaryuma yanastıgımda asla kacmaz benden ama gunes olayından sonra su yuzeyne cıkarken ben ani hareket edince hemen kacıyor :) değişik hayvanlar vesselam..

tuba ablanın dediği gibi akvaryumlarından nereye çıkarırsanız çıkarın gergin ve huysuz olacaklardır. Benimkiler alıştı dedim ama bana hiç alışmıycakmış gibi gelmişti başta ama zamanla alışıyolar

Kaplumbağaları kendi haline bırakın. Onlar istediğini yapsınlar. Benim fikrim bu. Hasta olmadıkça müdahale edilmemeli. Hepsi farklı karakterde. Bizimde bir kısmımız yazı bir kısmımız kışı sever.

Geri