Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlenmiyor!!

meritiko

As 3 Üye
Arkadaşlar 4 gün önce aldığım kaplumbağam hiç güneşlenmiyor güneşlenmesi için özel bir bölümü var ama oraya çıkıpta güneşlenmiyor.Hep suda durmak istiyor.Hatta güneşlenmesi için onu özel yeri koyuyorum hemen suya dalıyor.Acaba yavru olduğu için mi yapıyor?

Kuru alanına çıkmıyor diyorsunuz yani. Eğer sıcaklık yeterliyse siz yokken çıkar. Henüz ortama alışmadığı için de çıkmıyor olabilir.

Kuru alanı sıcak tutacak bir lamba kullanmanız lazım.Yeni aldığınız için kaplumbağayı sizden korkuyor olabilir.Zamanla kuru alanına alışacaktır.

Hmm verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Kabuğu yumuşayacak diye korkuyorum ondan söylemek istedim.

Kaplumbağaların güneşlenmesi için sadece uv lambaları ile değil direk güneşle güneşlendirerek de yumuşamamasını sağlayabilirsin ben sadece güneşle güneşlendirdim ninjayı şimdi 4 yaşına girdi

batsguer' Alıntı:
Kaplumbağaların güneşlenmesi için sadece uv lambaları ile değil direk güneşle güneşlendirerek de yumuşamamasını sağlayabilirsin ben sadece güneşle güneşlendirdim ninjayı şimdi 4 yaşına girdi

tamam peki herhangi bir dakika durması gerekiyor mu yoksa kendi mi suya inecek? şuan orda uyuya kaldı :)

Bu mevsimde güneş olsa bile açık havaya çıkarmanızı önermem. Camın arkasından da uvb malesef içeri girmiyor fazla. Uvb lamba alma imkanı yoksa d vitamini kullanabilirsiniz.
Siz müdahale etmeyin kendi istediği zaman suya girer geri :)

tubidik' Alıntı:
Bu mevsimde güneş olsa bile açık havaya çıarmanızı önermem. Camın arkasından da uvb malesef içeri girmiyor fazla. Uvb lamba alma imkanı yoksa d vitamini kullanabilirsiniz.
Siz müdahale etmeyin kendi istediği zaman suya girer geri :)

hm peki tamam uyuması birşeyi değiştirmez değilmi? istediği zaman iner :)

Evet uyuması birşey değiştirmez isteyince kendi iner merak etmeyin.

Yok camın arkasından değil arkadaşım bayağı elinin içine alacaksın
balkona çıkacaksın 15 20 dk güneşlendireceksin Yalnız dikkat etmekte fayda var elinden düşmesin ölür valla hayvan kabuğu sert olmadığı için
bazı arkadaş diyeceğim balkondan nasıl beceriyorlarsa aşağı kaplumbağasını düşürüp donarak ölmesine sebep oluyorlar bu işte özen önem çok önemli elinde güneşlendirirken hem sana da alışır

batsguer' Alıntı:
Yok camın arkasından değil arkadaşım bayağı elinin içine alacaksın
balkona çıkacaksın 15 20 dk güneşlendireceksin Yalnız dikkat etmekte fayda var elinden düşmesin ölür valla hayvan kabuğu sert olmadığı için
bazı arkadaş diyeceğim balkondan nasıl beceriyorlarsa aşağı kaplumbağasını düşürüp donarak ölmesine sebep oluyorlar bu işte özen önem çok önemli elinde güneşlendirirken hem sana da alışır

hmm zaten bu aralar pek güneşlendirme şansım yok hava çok soğuk ve yağmurlu.Bir şey daha soracağım herşeye alıştı ama 4 gündür yem yemiyor bir tek yem yemiyor ne yapmalıyım?

Isıtıcı alırsanız yemini yeme ihtimali artar.
Buralarda en yüksek sıcaklık 8-10 derece bu aralar. D vitamini sağlayacağım derken kaplumbağayı hasta etme riski var. O yüzden ben kış mevsiminde balkonda ister elde ister kutuda farketmez güneşlendirmeyi tavsiye etmiyorum. Şahsi görüşüm riske girilmemesi yönünde.

Elde güneşlendirmek mi?
Kaplumbağanın ben elinde ne kadar güvende hissedeceğinden emin değilim?
Sonuçta hayvan güneşlenirken dolaşıyor veya çok ısınınca gölgeye gitmek istiyor.
En doğrusu bir leğende hem gölde alanı oluşturup güneşlendirmek.Elde falan olacak iş değil.10-15 dakikanın da hayvana yeteceğini zannetmiyorum.Çünkü benim kaplumbağam saatlerce güneşin altında güneşleniyor.
Ama kışın kaplumbağaların dışarı çıkarılması taraftarı değilim kesinlikle.

tubidik' Alıntı:
Isıtıcı alırsanız yemini yeme ihtimali artar.
Buralarda en yüksek sıcaklık 8-10 derece bu aralar. D vitamini sağlayacağım derken kaplumbağayı hasta etme riski var. O yüzden ben kış mevsiminde balkonda ister elde ister kutuda farketmez güneşlendirmeyi tavsiye etmiyorum. Şahsi görüşüm riske girilmemesi yönünde.

zaten şu anda balkonda değil yarın zaten ısıtıcı,daha büyük bir akvaryum,fitre ve uvb lambası ve akvaryum taşları alacağım bugünlük böyle idare ediyor.

Kaplumbağanın kuru alanı sıcak olursa siz yokken çıkarlar fakat soğuksa çıkmazlar onlar kabuğu kurutunca tekrar suya inerler.

Geri