Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Halsiz,yemek yemiyor

kaqlumbagaci31

Bronz 4 Üye
Merhaba, ben foruma yeni üye oldum çünkü kaplumbağam sanırım hasta ve bende yardım arıyorum. Benim 3 kaplumbağam var 2 si sağlıklı ama 3.sü sürekli kuru yerlerde duruyor, yemek yemiyor (ne normal kuru yem nede karides) nefes alıyor ama nefes alırken zorlanıyor gibi nefes alırken kafasını ve ön ellerini çıkarıyor. Tatil dolayı veterinere götüremem ama eczaneden ilaç alabilirim. Ne yapmalıyım?
Not: Bu durumu 1 haftadır sürüyor.

Kapluş Akciğer Enfeksiyonu :(

Merhaba :( benim kaplumbağam 1 haftadır halsiz, hareketsiz, aç v.b sonra araştırdım ve anladım ki Akciğer Enfeksiyonu :( birkaç tedavi uyguladım 3/4 ünu havluyla kapadım, 29 derece sabitledim varsa antibiyotik bakacağım. Tatil dolayısıyla veterinere gitme imkanım yok.
Not: Fotoğraf koydum gözüküyor mu?

Cvp: Halsiz,yemek yemiyor

bu belirtilerle birlikte alt kapukta pembelik,dibe batmama,hapşurma,gözlerde beyaz tabaka veya şişme gibi belirtiler de varmı ?

Evet var gözler pek şiş değil ama suda batıyor alt kabuk kırmızı-pembe ve 8 saattir kuru taşta duruyor

Geçmiş olsun. Kendi başınıza tedavi ile çok iyi sonuçlar alamayabilirsiniz, bu hastalık ağır ve kapluşlar zor atlatıyor hatta atlatamıyor. Ancak veteriner kontrolünde tedavi ile iyileşme şansı artardı. Eğer kesinlikle imkan dahilinde değilse kendiniz tedaviye başlayın. Yem ve karides dışında kapluşun yiyebileceği kıyma beyaz et gibi alternatifleri deneyin, yiyorsa bunlara vitamin damlatarak verin. Isıtıcınız ve kuru alanı ısıtacak lambanız var mıydı?

Akciğer enfeksiyonu başlıklarını okumanızı öneriyorum. Hastalıklar bölümüne bakmanız faydalı olacaktır. Su ısısını 29-30 dereceye yükseltip antibiyotik tedavisi gerekli. Vitamin takviyeside yapmayı ihmal etmeyin. Kuru alanıda sıcaktır umarım.
Geçmiş olsun.

Isıtıcım var ama sıcak diye kullanmıyorum kuru alan lambası yok yakınlarım kaplumbağanın hastalığı atlatamayacağını düşündükleri için hasta kapluşu götürmedık tek duruyor burası belde olduğu için veteriner bulmam olanaksız

Önerileriniz için teşekkürler umarım iyileşebilir :( burada veteriner yok ama pet shop var faydalı olur mu?

Petshopun faydasının olacağını zannetmiyorum. Evde bir masa lambası varsa kuru alana tutturun yoksa elektrikçiden bir ampul duy ve kablo alın hatta elektrikçiye bunları birleştirirmisin derseniz o da yapabilir. Isıtıcıyı takıp su sıcaklığını 30-32 ye getirin, eczaneden monodoks alıp bir litre suya karıştırın kapluşu bu suda 12 saat bekletin, su seviyesi ısıtıcıyı patlatmayacak kadar olsun yani ısıtıcı suyun dışında kalmasın. Kapluşunuzu akşamları tekrar kendi akvaryumuna koyun. Bu arada kaplumbağa vitamini de kullanın mutlaka, ağzına damlatabiliyorsanız bu şekilde damlatamıyorsanız akvaryum suyuna vitamin ekleyin. Akciğer enfeksiyonu başlığında daha geniş bilgiler bulabilirsiniz okumanızda fayda var. Geçmiş olsun, inşallah atlatır kapluşunuz hastalığı.

Gerçekten çok teşekkürler bu bilgilerin yararlı olacağını umuyorum :)

Vitamin verebilirseniz iştahına da açabilir. Ama vitamini vermeniz zor olacaktır. Kaplumbağayı tedavi kabından akvaryuma alırken elinizde başıni yukarı gelecek şekilde tutun. Başını büyük ihtimal içeri çekecektir. Böylece biraz damlatırsanız zorla kısmen içer. Püskürtürse korkmayın.

Diğer şartları tam yaparsanız iyileşeceğini umuyorum.

Tamam teşekkürler denerim :)

Antibiyotik olarak doksisiklin etken maddelisini mi veriyim? önerdiğiniz başka antibiyotik, ilaç v.b var mı?

Kapluşumu veterinere götürdüm, gözde ki çapaklar için bir merhem önerdi. Neo Teramisin. Bu merhemi biliyor musunuz? :ff: Güvenebilir miyim? :ff: Yardımcı olursanız sevinirim :breh:

Neo Teramisin i hiç duymadım ama Teramisin var.Benim dediğimle aynı herhalde ben kullanın derim.

İnternette inceledim. Hayvanlarda kullanılıyor. Antibiyotik ve vitamin içeriyor. Hastalık ve güçten düşme durumları için geçerli. Veterineri dinleyip tedaviyi uygulayın.

http://www.pfizer.com.tr/sites/tr/urunlerimiz/hayvan_sagligi_urunleri/ProdInfo/310.pdf

Bakteriyel enfwksiyon tedavisi yapacak. Ayrıca vitamin takviyeside var. Ek vitamin vermeyin, faLası zararlı olur.
Sadece hayvanlarda kullanıldığını unutmayın.

Ayrıca bu ilaç kemirgenlerde kullanılmıyor.

Cvp: RE: Halsiz,yemek yemiyor

Teşekkürler yani ek vitamin takviyesi uygulamıyorum günde 2 kez sürüyorum. Teşekkürler öneriler için bakalım iyileşebilecek mi? :(

Bu sürülerek uygulanabilecek bir ürün değil gibi geldi. Aldığınız ilaç toz halinde değil mi? Yani su ile karıştırıp mı sürüyorsunuz?

Hayır aldığım Teramisin krem gibi papix yani kulak çubuğu ile göz çevresine sürüyorum.

Bununla ilgili bir bilgiye erişemedim. Artık veterinerin tedavisini uygulamaktan başka çare yok.
Tekrar geçmiş olsun.

Geri