Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

halsiz :(

Şelale

SKF Delisi
Merhaba tekrardan,
Şelale bugun halsiz gibi. Yemini zor yiyor. Parcalara boluyor. Hatta Şirilti onun yemini yiyebiliyor. 1 haftaya askin suredir (gunduz) uyumayan Şelale bugun uyuyor. Suda cok haretli degil.. §irilti uzerine cikinca hareketlenmiyor.. nedeni nedir? Insallah sorun yoktur. :(

Cam yada balkon kapısı açık bırakılıp kuru alanda esintide kaldı mı?

Hayir. Buna hic musade vermedim. Sudayken hareketler cogaldi ama suyada cok girmiyor.

Belki sadece dinlenmek istemiştir. Gündüzde zaman zaman dinlenirler. Büyüdükçe daha ağırkanlı oluyorlar. Benim genç kaplumbağalarım ile yavrular bu anlamda çok farklılar. Gerçi şelale daha genç sayılmaz belki.

Tek değişik gelen yem herkende isteksiz gibi olması ama bekleyip izlemeye devam. İlle bir sorun olacak diye düşünmemeli.

Yeme isteksizligi soyle kutuya saldirmadi. Yem kutusunu taniyo cunku. Sadece bakti. Yemide zor yedi. Aksam yem verirken bakarim tekrardan.

Gecmis olsun Ecem ya esintiye maruz kaldı yada siriltiyle kvga felan ettilermi darbe almış olabilir :(

Selale Siriltidan degil Sirilti Selale den darbe alabilir. Selale onun 2 kati. Suya belki biraz esinti gelmis olabilir ama suda da etkisi olmaz herhalde :(

Yani kavga yok.

Hic belli olmaz walla benim kucuk arada buyugu ittiriyo :D gecmis olsun "

Belki gece olmustur. Sabahin 8 inden beri Şelale de sorun gormustum. Ama Şirilti ona bisey yapmamistir. Sadece gecen hafta alt kabugunu isirdi. Selale fark etmedi bile. Hem ustune bile cikiyo onun :/

Bu resmi:

Ekli dosyalar

• IMG_20130525_165332-1.jpg
    IMG_20130525_165332-1.jpg
    24.2 KB · Görüntüleme: 71
Bence bir sorun olmayabilir. Ama gözlemle. Yaşam koşulları içinde bir şeyler yapmaya başla derim. Biliyorsun bünye filtresizliğe dayanamayabilir.

Tamam o zaman filtreyi pazartesi gunu alicam. Ama bence pislikten alakasiz bu. Bugun sularini dgistirdim yani tertemiz. Belki uykuya ihtiyaci vardir. Ama yem konusu? :(

Bünyenin dayanma konusu kirlilik konusunda etken ama bir o kadarda sık su değişimi etken. Hayvanlar sürekli yeni koyulan ya tamamen yada büyük kısmi değişim oranından etkilenir. Suya adaptasyon konusundan bahsediyoruzya o işte.

Tamam,filtreyi aldim diyelim. Duzgun bicimde yem yiyebilebilirmi ki yine?

Bu arada kuru alaninda cok kaliyor :'(

Cvp: halsiz :(

hasta olmuş gibi gözüküyor. :( sudan çıkarıp halıya yere fln koydunuz mu?
bence düzelmezse bir veterinere gösterin. :59: hasta olmuş gibi :59::59::59::59::59::59:[/align]

Stres yapmayın. Yarında gözlemleyin. İki gün daha bu durum özellikle yemden kesilme artarak devam ederse veterinere gidin. Yada başka bir olumsuz durum görürrsen yaz ve veterinere git Ecem.
Zaman zaman hal ve hareketler değişir. Hemen hasta deme.

bır sey daha sormak ıstıyorum. ben vıtamını pazartesı gunu damlatıyorum. yarın damlatsam olurmu? hatta bu gun aksam. ne dersınız? yeme daha tutkusu olur belkı

pazartesıye kadar yemden kesılmesın..

Yapabilirsin knk ama bundan sonra hep cumartesi yaparsin düzen pek bozulmas :D

Kaplumbagam tetra reptomin yemi sevmiyor. Karides istiyor. Hatta karides icin §iriltiyi dovdu. Yemleri karistirdim ama bakalim...

Tetrayi denemistim hep .. karidesi verince deli oldu.

Sorun olmaz. Ama çok panik yapmayıp yarın gözleme devam etmek daha iyi.

Geri