Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hangi ilacı önerirsiniz?

reoqe

Yeni Üye
Katılım
7 Ağu 2011
Mesajlar
3
merhaba
benim kaplumbağam son 1 haftadır hasta ve on gündür hiç birşey yemiyor.. akciğer enfeksiyonu kaptı çok büyük ihtimal tüm belirtiler onu gosteriyor..ve hayvancık çok zayıfladı açlıktan dolayı, 3 5 gün antiseptik sprey sıktım suyuna bıraz toparladı kendını ben iyileşiyor sandım ama iyileşmedi hala hasta suyunu sürekli sıcak tutmaya çalışıyorum 30 derece civarında.. en etkili antibiyotik hangisi ne önerirsiniz acil kullanmaya başlamam gerekiyor çünkü çok zayıfladı bi an önce iştahının açılması lazım:(
 
Cvp: hangi ilacı önerirsiniz?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.İçinde tetrasiklin grubu bulunan antibiyotikleri kullanabilirsiniz.Ama bir veterinere gösterseniz daha iyi olur.
 
Cvp: hangi ilacı önerirsiniz?

kaplumbağanız kaç gram yada kaç cm küçük kaplumbağalarla büyük kaplumbağaların tedavi şekli farklı oluyor.
20 gr’ın altındaki kaplumbağalarda Antibiyotik Dozajı ve Uygulama şekli
10 gün üst üste antibiyotik bir kaba koyup, 33 derece ılık su eklenir. Kaptaki suyun soğmaması için ısıtılmış akvaryumun üstüne koyabilirsiniz, ya da bır sıcak su torbasının üstüne de koyabilirsiniz, sabit olması önemlidir. Kaplumbağanın, kabuğu suyun altında kalabilecek şekilde kadar su olmalıdır. Kabın üstünü bir havlu ile kapatınız. Kaplumbağa antibiyotikli suyu içecektir. 12 saat boyunca bu kabın içinde kalmalıdır. Sonra akşamları tekrar 33 derece sıcaklığa getirilmiş akvaryuma konulmalıdır.

20 gr’ın üstündeki kaplumbağalarda Antibiyotik Dozajı ve Uygulama şekli:
Deneyimli bir veteriner hekim tarafından antibiyotik enjeksiyonu 3 gün arayla 5 kez yapılır, veteriner hekim bacağın üst kısmına deri altından uygular. İlk enjeksiyon dan sonra suyun sıcaklığını 33 dereceye getirilmelidir ve kaplumbağa iyileşene kadar bu sıcaklıkta kalmalıdır. Aksi takdirde iyileşme süreci içerisinde dahi ağırlaşabilir. Antibiyotik ancak bu sıcaklıkta etkisini gösterebilmektedir. Kaplumbağa akciğer enfeksiyonu olduğunda suyun derinliği azaltılmalı ve ancak suyun altında kalabileceği şekilde ayarlanmalıdır. Boğulma ihtimali yüksektir. Gece ise akvaryumun kapağı tamamen kapatılmalıdır. Kabuğunun altı artık pembe renkten kurtulduktan sonra ancak kaplumbağa tamamen iyileşmiş sayılır. Bu durum aylar dahi sürebilir.Ağır akciğer enfeksiyonun da 5 iğne yapıldıktan sonra düzelme görülmez ise 6. ve 7. iğne de yapılabilir. Kaplumbağanın durumu düzelmez veya kötüleşirse 2 hafta ara verdikten sonra 2. bir antibiyotik kürü uygulanabilir. Dozaj yine aynı olur.
 
Cvp: hangi ilacı önerirsiniz?

kaplumbağamın gramını bilmiyorm ama 5-6 cm boylarında. Monodoks adlı ilacı kullanmayı başladım 12 saat ara ile yarım dozaj suyuna katıyorum içiyor inş faydalı olur.Zamanla iştahı açılırmı dersiniz ? normalde karides ve et ürünleri ciğer tavuk vs hastası, onlar sımdılık yemıyor siz bu iyileşme surecınde ne önerirsiniz..
 
Cvp: hangi ilacı önerirsiniz?

Malesef hastayken yemek yemiyorlar. Siz yine de sevdiği yemlerden yedirmeye çalışın. Eğer antibiyotik etki eder ve iyileşmeye başlarsa yemini de yemeye başlayacaktır. Tedavi uzun ve zorlu bir süreç. Kolay gelsin. İnşallah iyileşir :(
 
Cvp: hangi ilacı önerirsiniz?

inş iyileşir onu hasta görünce gerçekten için acıyo minicik hayvan elimizde hasta ve çaresiz kalıyoruz..İlginize teşekkür ederim
 
Geri
Üst