Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Happy'mm :(

happy

Altın 3 Üye
Çok hemde çok üzgünüm. Happy öldü, şu an da bunu yazarken bile ağlıyorum... o benim ilk gözağrımdı, o benim birtanecik happy'm di. :59:

Neden öldü?
Nasıl öldü?
BİLMİYORUM!

Gayet iyiydi, sağlıklıydı en son veterinere götürdüm ve antibiyotik kullandık iyileşti, mamasını yiyordu ve dün sabahta yedi, sonra ben dışarı çıktım... Annem ile ablam evde yemek yerlerken üst kattan viykviyk gibi bir ciyaklama duymuşlar, annem acaba kaplumbağalardan mı geldi? diye düşünmüş ama aşağı kadar gelmez demiş üstünden yukarı çıkmamış sonra o da evden çıkmış...
ikimiz beraber eve döndük ben aşağıda televizyon izlerken annem "alizee gelsene bi buraya" diye seslendi, ben de çıktım bi baktım happy suyun içinde hareket etmiyor.
derhal fişleri çektim happy'i aldım... Kabuğunu okşadım ve onu her zaman çok sevdiğimi bilmesini söyledim... onun için dua ettim ve de kendimi teselli etmeye çalıştım...
onun ömrü o kadar dı... ve ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, onunla o kadar çok ilgilendim ki, ama insanlar sevdiği şeyleri daha çabuk kaybederlermiş...

Ama şimdi gelelim, nasıl öldü??
Ağzı açık değil
Kolları kabuğunun içinde ama bacakları dışarda
Gözleri yarı açık yarı kapalı gibi
Bir yerinde bir yara izi vb. yok.

Elektrik kaçağı olamaz. Merry hala hayatta ve hala çok hareketli... Biz şey düşündük, şimdi merry happy'den büyüktü ya, eğer merry happy'i boğazından ısırırsa (ki ben eski kaplumbağlarımda aynı olayı yaşadım ben ayırmasaydım ölüyordu!) happy'i bi ayırmayınca o da küçük olunca kendide kurtulamayınca ölmüş olabilir diye düşündük... Aynı zamanda happy sudaydı...
Gerçekten abartmadan söylüyorum ben happy'i çok çok çok az suda gördüm.
Off çok çok üzgünüm. Hala gömmedik... akvaryumda taşın üstünde duruyor. kış uykusu mu? diye düşündük ama suları soğuk değil bi de o zaman tamamen kabuğuna çekiliyordu...
Hiç hemde hiç beklemiyordum. Happy'm nur içinde yatsın, ve ben onu hep çok sevdim onun için elimden gelen herşeyi yaptım onu çok seviyorum ve hep sevmeye devam edeceğim <3 <3 :(

Cvp: Happy'mm :(

Malesef ani ölümlere engel olamıyoruz :( Başınız sağolsun :(

Bende geçen Mayıs ayında Pascalı'mı kayanın üstünde ölü şekilde bulmuştum gerçekten çok üzücü.Pascal'ın öldüğü ilk 2 gün Süleman bunalıma girmişti :(

Sizin yapcak birşeyiniz yok.Siz yeterince iyi bakmışsınız kaplumbağanıza.Başınız Sağolsun :(

Çok teşekkürler, ama malesef insan üzülmeden edemiyor. Nasıl öldü, bunu bilmeyi çok isterdim... :( Ama, malesef sizlerinde dediği gibi ben elimden gelenin en iyisini yaptım. :(

Başınız sağolsun :( Gerçekten çok ani bir ölüm :(

Çok üzüldüm Happy için :(
Başınız sağ olsun.

Gözlerim doldu inanın okurken..
başınız sağolsun:'(

Merry'nin durumunu öğrenmesem direk elektrik kaçağı diyecektim şüphelenmiştim çünkü.

çok teşekkürler, acı paylaşıldıkça azalırmış.. Bunun için sizlere anlatmak istedim.

biz de elektrik kaçağı diye düşündük ama değil işte olamaz... :(

Başınız sağ olsun çok üzüldüm benim kaplumbağalarımdan 4. kattan düşmüştü öldü sanmıştım 2-3 saat hiç kesintisiz ağladım acınızı anlayabiliyorum

Happy'e çok üzüldüm :( Benim kapluşum prenseste şu anda hasta ve çok halsiz veterinerlik fakültesine götürdüm ilaç verdiler umarım kendini toparlar. Size ve Merry'e uzun ömürler dilerim...

hepinize teşekkürler, malesef insan çok sevdiği bir şeyi kaybedince çok üzülüyor... Ben çok duygusalım ve kaplumbağalara çok bağlanırım. Babam ya bu kadar duygusal olmamamı ya da kaplumbağa beslememi söyledi...
Hepinize teşekkürler. Biraz önce happy'mi bir bez içinde toprağa gömdük, ona tekrar onu çok sevdiğimi söyledim ve nur içinde yatması için dua ettim. :(

Evinize kuş girmiş olabilir mi?Ve bazı kaplumbağalar durdukyere ciyaklıyorlar.Başınız sağolsun.Oda sizi sevecek emin olun...

çok teşekkürler Alper bey, kuş giremez çünkü zaten hava soğuk olduğu için cam pencere hep kapalı tutuyoruz. Ciyaklama bir rahatsızlığının olduğunun veya kendisiyle ilgilenilmesini istemesinden olurmuş... :(

Merry napıyor? İyi mi o? Ona çok iyi bakın. Onun ismini ben koyduğumdan benim için ayrı bir önemi var :D

Merry hareketli yaşamına devam ediyor, ismine çok yakışıyor teşekkür ederiz tekrardan :)
Okuldan geldiğimde onunla şöyle güzel bir sohbet ediyoruz günümün nasıl geçtiğini falan anlatıyorum. Annem normalde böyle ev hayvanlarından falan nefret eder ama o da o kadar çok seviyor ki merry'i anlatamam :)
Merry'e mama vermek de çok zevkli bilirsiniz hareketliye mama vermek her zaman zevklidir, bir keresinde birbirimizden habersiz hem ben hem de annem verdik bayram etti valla :D

Geri