Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hareketlerinde bi farklılık var

zrnn_141

Yeni Üye
kaplumbağalarım yaklaşık 3 aydır benimle geldikleri andan çok kısa bi süre sora onlara gerekli olan herşeyi sağladım.zaten 3 aydır hiç bir problem yoktu.gerçi şuanda bi problem var demek için çok erken daha yeni farkettim ki küçük olan kapluşum suyun zeminine iniyor ve gözlerini kapatıyor ama sürekli değil arada bi yapıyor bunu beni endişendirdi çünkü daha önce yaptıgı bi hareket değildi.bunun dışında herhangi bi problem yok yemeklerini güzel yiyor arada bir yüzüyor.daha yeni bi sahip oldugum için ve davranışlarını tam bilmediğim için sormak istedim.endişelenecek bir durum mudur bu?

Cvp: hareketlerinde bi farklılık var

Arada böyle değişik hareketler sergileyebilirler, şimdilik korkulacak bir durum yok diye düşünüyorum. Eğer bir sorun varsa ilerleyen günlerde kendini açıkca belli eder. Sizin yapmanız gereken bu süreçte gözlemlemek. Bence şimdilik yapılacak başka bir şey yok.

umarım bir problem olmaz teşekkür ederim.

Genelde dipte uyuklamayı sever kaplumbağalar. Bunu sürekli yapmıyorsa bir problem olacağını düşünmüyorum.

iştahsızlık ve yan yüzme gibi belirtiler yoksa uyku halidir.

Biraz daha gözlemleyin zamanla anlaşılır her şey :)

ya bugün pek bişey yemedi normalde çok hareketli ve iştahlı bi kaplumbağa:( neler oluyor ya ne yapmalıyım? yan yüzme yok ama.diğer kaplumbağamda bişeyler yemekte başta çok zorlandı.göremiyo gibi korktm ama sonradan rahatça gördü ama başta neden öyle oldu.herşeyleri tamken bu hallerinin sebebi nedir ya çok üzgünüm.

Bazen onları kendi hallerine bırakmak lazım diye düşünüyorum.
Biz yanlarında oldukça uyumuyorlar yada az bir zaman uyukluyorlar.
Belkide dinlenme sorununu yenemediği için yorgun düşmüş olabilir.
Ben bunları düşünerek öğlen günün 3 saati odama girmiyorum ve akvaryumları yatağımın yanında gece
dinlenebilmeleri için çıt çıkarmıyorum.

ama ben zaten gün boyu evde degilim :( lambalarını açıp çıkıyorum evden 6-7 saat tek başlarına kalıyorlar.ama yinede gözlemliyorum şuan umarım geçici bir durumdur haklısınızdır :( çnkü ne kabuk altlarında pembeleşme ne yanyüzme nede başka bi belirti var sadece çok halsiz duruyor bir tanesi ve yemeğini görmeyince üstüne kör gbi endişendirdi beni.

Geri