merhaba...benim kaplumbağam azıcık tuhaftır. yaklaşık 4-5 senedir benimle kendisi.ilk zamanlarda pek bir sakin sessizdi.onu aldığımda mevsim kıştıı,kış uykusu zamanına denk geldiğim için olsa gerek bu çünkü bir açıldı ki sormayın . her yaz onu özel taşıma kabına alıp marmarise götürürüm ve orayı gerçekten çok seviyor biraz da ilgi düşkünü kendisi.kısa bir tanıtım yapayım dedim ama asıl sorunum gerçekten beni çok rahatsız ediyor. dün gece sürekli akvaryumuna tırmanmaya, çıkmaya çalıştığını farkettim ve arada inlemeye benzer sesler çıkarttığını duydum.baktım ki elleri ile cama asılmış tam aşşağı düşecekken farkettim alıyım derken de fırladı elimden akvaryumun içine ters düştü adam gibi de döndüremedim ama sonunda döndürmeyi başarabildim. gece de dışarı çıkar diye korktum o yüzden uyusun diye ışığı kapattım.sabah bir baktım ki sol gözü şişmiş ve çevresi kıpkırmızı. sağ gözünü açabiliyor ama sol gözünü açamıyor. ilk önce suyunu değiştirdim vitaminini falan koydum daha sonra gözüne gentagut damla damlattım.akşam da teramicyn göz merhemi sürmeye çalıştım ama çok ürktü öyle yapınca da kafasını geri çekti ama merhem göze temas etti.yaklaşık 2 saat sonra sanırım suya soktu kafasını veya eliyle aldı merhemi sonuçta merhem gitmiş gözünden. anlayamıyorum ne olduğunu ve çok üzülüyorum çünkü canı acıyor çok belli. sizce durum ne? ne yapabilirim:S özür dilerim fazla uzun oldu ama çok çaresizim... teşekkürler