Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta Bir Kaplumbağaya Bakmak

yes23

Platin 5 Üye
care-sick-turtle-800x800.jpg
Kaplumbağalar çok güzel hayvanlardır, onları çok severiz. Aynı zamanda eğer hastalanırlarsa aklımız durur, ne yapacağımızı şaşırırız. Hatta yapacağımız hatalarla onları daha da kötü duruma düşürebiliriz çünkü onların hastalıklarını tedavi etmek kedi veya köpek hastalığını tedavi etmekten çok daha zordur. Bu makaleyi okuduktan sonra eğer kaplumbağanıza bir şey olursa onun iyileşmesini nasıl daha çok hızlandırabileceğinizi ve hastalığını teşhis etmeyi öğreneceksiniz. Eğer hazırsanız başlayalım!

Şişmiş Gözler: Kaplumbağanın gözlerine veterinerinerin söylediği kadar Gentocin uygulayın. Standart göz damlaları kullanmayın. Bunu yaptıktan sonra özel bir diyet uygulanmalıdır. En iyi diyeti bulmak için veterinerinizle, bilgili bir kişiyle ve yerel hayvan mağazanızla konuşabilirsiniz.

Deri Yaraları: Yaranın bulunduğu bölgeye
Betadine Solüsyonu sürün. İki gün boyunca kaplumbağanızı kuru ve sıcak tutun. Bu iki günde yaklaşık 1,5 saat ılık suda kaplumbağanızı ıslatın. Bunu yaptıktan sonra yaralar birkaç hafta içinde geçer. Eğer geçmezse veterinere başvurun.

Kabuk Yaraları: Kaplumbağanızı çok kuru bir yere yerleştirin. Yukarıdaki tedavinin aynısını uygulayın, solüsyonu günde birkaç defa sürün. Eğer yapabilirseniz kaplumbağanızı yaraları temizlemesi için bir veterinere verin. Bu tedavi aylar hatta yıllar sürebilir.

Hapşırma ve Öksürme: Kaplumbağanızı elinizden geldiğince çabuk veterinere götürün. Büyük ihtimalle röntgen ve antibiyotik gerekecek. Eğer kaplumbağanız arada öksürüyor veya hapşıruyorsa bu normaldir. Endişe etmenize gerek yok.

Yem Yememe: Eğer kaplumbağanız yem yemiyorsa farklı gıdalar deneyin. Pet shop size ne vereceğiniz konusunda yardımcı olabilir. Farklı gıda türleri denediğiniz halde 2 haftayı aşkın süredir yem yemezse kaplumbağanızı veterinere götürün.

Not: Bunları yapamayacağınızı düşünüyorsanız en iyisi ilk işiniz veterinere başvurmak olsun.

Çeviri: Uğur Ali Kaplan
Kaynak: How to Care for a Sick Turtle | eHow.com

Cvp: Hasta Bir Kaplumbağaya Bakmak

Çevirileriniz çok güzel yararlı bilgiler veriyorsunuz teşekkür ederim :)

Bir şey değil, ben de yorumunuz için size teşekkür ederim.

Ben 2009 yazında pet shopta ölmesine kıyamadığım belki kurtarırım düşüncesiyle 9 cm civarında bir kaplumbağa almıştım.Onda yem yememe vardı ama gözleri bir tuhaftı.gri ve mattı.Hala gözlerinin neden böyle olduğunu çözebilmiş değilim.Kendisi aldıktan 25 gün sonra öldü.

sağolun keşke daha önce görseydim :)

Geri