Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta kaplumbağalar hakkında..

turtle..

Altın 4 Üye
İyi akşamlar arkadaşlar..Merak ettiğim bir kaç şey var.Akciğer enfeksiyonu olmuş bir kaplumbağa veya herhangi bir hastalık durumundaki kaplumbağalar deri değiştirmeye devam eder mi?Kuru alanda kollarını ayaklarını uzata uzata kurulanır mı?

Cvp: Hasta kaplumbağalar hakkında..

Genelde dediğiniz davranışları sağlıklı kaplumbağalar yapar.

akciğer enfeksiyonu geçirmekte olan kapluşlar sürekli kuru alanda kalmayı istemekle birlikte ayaklarını ve kollarını hiç uzatmıyorlar bildiğim kadarıyla. tam tersine, uzuvlarını kabuklarına doğru çekmek istiyorlar; başlarını öne eğip duruyorlar ve gerçekten yorgun ve mutsuz görünüyorlar. Ellerini, ayaklarını uzatarak güneşleniyorsa keyfi yerinde demektir genellikle.

Evet biliyorum sağlıklı kaplumbağaların yaptığını ancak benim yem yemeyen ve akciğer enfeksiyonu olduğunu düşündüğüm kapluşum da bunları yapıyor bu yüzden merak ettim ^^

belki de biraz üşütmüştür ama kendini çok da kötü hissetmiyordur; benimki de bu sıralar pek yem yemiyor. hava değişimiden yani birdenbire yaz gelmesinden kaynaklanıyor olabilir belki. ama bilemiyorum elbette.

potash' Alıntı:
akciğer enfeksiyonu geçirmekte olan kapluşlar sürekli kuru alanda kalmayı istemekle birlikte ayaklarını ve kollarını hiç uzatmıyorlar bildiğim kadarıyla. tam tersine, uzuvlarını kabuklarına doğru çekmek istiyorlar; başlarını öne eğip duruyorlar ve gerçekten yorgun ve mutsuz görünüyorlar. Ellerini, ayaklarını uzatarak güneşleniyorsa keyfi yerinde demektir genellikle.

bu aralar kapluşumu anlamakta çok zorlanıyorum.Bir bakıyorum gerine gerine kurulanıyor bir bakıyorum dediğiniz gibi kafasını öne eğmiş hasta hasta bakıyor,bazen herzamanki gibi yüzüyor bazen bütün gün su içinde tutunup bakınıyor,anlamadım ne yapmaya çalışıyor :(

Hepsi aynı hareketlerde bulunmuyor. Benimkilerden biri kuru alanı çok az kullanıyor. Şükür bir sorunu da yok. Daha çok saklanıp daha yavaş hareket ediyor. Aynı anda gelen diğeri kuru alanı çok güzel kullanıp yüzüyor. Ama bir ara ufak bir rahatsızlık geçirdi. Aynı boyda gelmelerine rağmen aktif olan 5 ayda 6,5 cm oldu, diğeri 6 cm oldu. Fark sadece bu oldu.

Sizdeki belirti hastalık durumu için başlangıçta olabilir. Bence gözlem yapıp sıkıntı devam ederse yada ilerlerse müdahale edin. Genede içiniz rahat etmiyorsa veteriner ziyareti en iyi çözüm.

Geri