Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta kaplumbağalarımız

Calleux

Yeni Üye
Tam emin olmamakla birlikte akciğer enfeksiyonundan şüpheleniyoruz fakat sormak istedim emin olabilmek doğru tedavi uygulayabilmek için.. Sürekli panikler, deri soyulması, ağzını açık tutma ve baloncuk çıkarma yem yememe gibi belirtileri var tam olarak nasıl bi tedavi uygulamalıyım ?
Akvaryum ısıtıcımız iç filtremiz var düzenli olarak vitamin de veriyoruz

Cvp: Hasta kaplumbağalarımız

Deri soyulması büyüme belirtisi ve her genç kaplumbağada yıl içinde bir kaç kez olabilir.

Akvaryuma yeni mi aldınız ya da kaplumbağayı yeni mi sahiplendiniz. Genellikle ilk günlerde yem yememe normal karşılanabilir.

Akciğer enfeksiyonunun en temel 2 belirtisi sıcak olmasa dahi kuru alanda yatmak ve hiç yem yememektir.

Ben sürüngenlerden anlayan bir veterinere götürmenizi öneririm. Bunun haricinde su sıcaklığını 32 dereceye çıkarın ve vitamin takviyesi yapmaya devam edin. Ama bu yeterli olmaz maalesef sadece hastalığın ilerlemesini durdurur. Tedavi gerekiyor gibi anlattığınıza göre. Birde sormayı unuttum kapluşu yeni mi aldınız? Yeni aldıysanız ondan dolayıda yem yemiyordur. Birde elinize aldığınız zaman mı ağzını açıyor? Yoksa akvaryumda olduğu zaman bu hareketi sık olarak tekrarlıyor mu?

Geçmiş olsun dileği için teşekkürler, sürüngenlerden anlayan bir veteriner bulabilirsem ilk işim götürmek olacak daha önceden de aramıştım fakat bulamamıştım sürüngenlerle ilgilenen veteriner, evde veterinerlik alanında bilgisi olanlar var fakat ne tedavi uygulanacağını tam olarak bilmiyoruz.. Zatürre olmuş olabilirler diye duydum bu durumda iğne yapılması gerekiyormuş sanırsam ama ne tür bir iğne ve neresinden olduğuyla ilgili bilgim yok yarın bulabilirsem bir veterinere götürmeyi düşünüyorum

Yavru kapluşlara iğne olmuyor. Felç olma riskleri var. İlaç veriliyor bildiğim kadarıyla. Monodoks ya da tetradox veriyorlar. Bana tetradox vermişlerdi ama ben kurtaramadım :(

Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz? Eğer veterinerlik fakültesi olan bir üniversite bulunan bir şehirde iseniz hiç düşünmeden oraya gitmenizi öneriyorum. Çok iyi hocalar oluyor ve ilgileniyorlar.

Üzüldüm, zatürre tedavi edilmezse öldürebilirmiş ve bizde çok alıştık :( Yarın ilk iş sürüngenlerle ilgilenen bir veteriner araştırmak olacak teşekkür ederim bilgiler için :)

Ben bizim üniversitenin veterinerlik fakültesine götürmüştüm mesela. Veterinerlik fakültesine götürmenizi tavsiye ederim.

Afyonda oturuyorum. Bildiğim kadarıyla vardı aklıma gelmemişti bu hiç teşekkürler tekrar :)

Bu arada yan yan yüzmeye başlamış kapluşlarımızdan birisi eskisi gibi canlıda değil et veya yem yemiyolar nasıl neyle beslemem gerek :(

Karides kıyma ciğer kırmızı et deneyin yemezlerse maalesef ağzını açtırıp yemi lapa haline getirip yemesini sağlayacaksınız ilaç kullanımına geçersek monodoks veya tetradoks alın aldıktan sonra bir kaba su doldurun ve ısıtıcıyı kaba koyup 33 dereceye ayarlayın su 33 derece olunca ilaç kapsülü açıp içine dökün sonra karıştırın eriyince kapluşu içine koyun 2-4 saat bekletin sonra geri akvaryuma koyun ben böyle yaparak 3 günde yan yüzme ve ağız açma ve kapamayı çok aza indirmiştim ama 1 haftayı tamamlayamadan kaybettim :( halbuki 1 haftayı tamamlasa iyileşecekti :(

Kıyma denemiştik onuda yemediler maalesef bugün karides aldım tetradoks aldım bakalım inş bizde kaybetmeyiz :( bu arada ısıtıcıyı plastik kaba koyarsam bir sorun olmaz değil mi ?

Burda önerilenleri yaptım fakat çok bi ilerleme kaydedemedik iştahsızlık verilen yemi geri çıkarma yan yüzme belirtileri pembeleşme hala var, 3gündür yoğun kar nedeniyle de ulaşım zor olucağından ve havanın soğuk olması nedeniyle fakülteye bir türlü götüremedim daha farklı yapabilceğim birşeyler yok mu kaybedicem diye çok korkuyorum..

Bu arada sebeplerini araştırdığımda gündüzleri akvaryumun 2/3 ünün kapatılmamasından gece ise tamamen kapatılmamasından kaynaklanabileceği yazıyordu fakat gündüzleri güneş ışığı ve kuru alanlarını sıcak tutmak için üzerininde açık olması gerekmez mi ? Sürekli olarak bu şekilde kapalı mı kalmalı akvaryumarlarının üzeri bu noktada bilgilendirirseniz sevinirim :)

Genelde kuru alanın üstü lambadan ışık kalacak şekilde akvaryumun büyük kısmının kapalı kalması tavsiye edilir. Kimi kaplumbağa sever kaplumbağaları büyüyüp kaçtığı için kimi de su daha sıcak olsun diye üstünü kapatabilir. Eğer ışıklandırmayı kapağın altına monte ederseniz hava girmesi kaydıyla tamamı da kapalı kalabilir..

çok şükür şakirle pakizeyi iyileştirdik artık yem yemeleri normal yüzmeleri ve kabuk altı pembeleşmede düzeldi gibi inş :) bilgi veren gecmis olsun dileyenlere teşekkür ederiz :)

Geri