Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hasta kapluş :(

furkansankapan

Bronz 1 Üye
arkadaşlar kaplumbağam 2 haftadır hareketsiz,burnundan ses çıkıyor,gözlerini açamıyor ve durmadan ağzını açıyor. bugün biraz daha hareketli acaba iyileşecek mi bugün ilaç aldım ona tesir mi etmeye başladı acaba ama gözlerini açmıyor onun için teramycin göz pomadı sürdüm ama hala tık yok sizce neyi var ?

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.

veterinere götürürseniz sanki iyi olacakmış gibime geliyor. gözler önemli kör olabilir.

paytak' Alıntı:
Sadece teramycin mi kullandınız yem yiyor mu?

yem yiyor ama arasıra suda nefes alamıyor bazen o yüzden korkar durumda teramycini 1 gündür kullanıyorum bakalım yarın ne durumda olacak :(

Bilemiyorum akvaryum boyutunun yetersizliği olabilir suyun kirli olması olabilir veya vücut içinde bir rahatsızlık olabilir diye düşünüyorum.

Evet bu belirtilerle kaplumbağalardan anlayan bir veterinere görünmesi en iyisi olur.

paytak' Alıntı:
Bilemiyorum akvaryum boyutunun yetersizliği olabilir suyun kirli olması olabilir veya vücut içinde bir rahatsızlık olabilir diye düşünüyorum.

akvaryumum yeterinvce büyük ve akvaryumum filtreli ve ısıtıcılı

Anlıyorum fakat nedenini anlayamadık en iyisi kaplumbağalardan anlayan bir veterinere götürmek.

arkadaşlar küçük bir tane daha kapluşum var deri değiştiryor sizce bu normalmi bu kadar erken :?

Kesinlikle normal deri değiştirmesi büyüdüğü anlamına gelmektedir.

iyi o zaman belliydi zaten büyüyeceği yemleri götürüyor bizim cingöz :)

Evet büyümeyi etkileyen faktörler;
ısı ve yem akvaryum büyüklüğü güneşlenme.

Bu arada ne yemleri kullanıyorsunuz? uvb lambanız var mı?

uvb lambam yok yem olarakta tetra bitkisel bir yem (Bitki yemeye alışsınlar diye) bir de karides veriyorum.

Bitki yemeye zaten alışırlar.UVB lamba alırsanız kaplumbağanızda kabuk yumuşaması (raşitizm)meydana gelmez ve uzun ömürler yaşamını sürdürür.Ayrıca vücu gelişimini dengede ilerletir.En yakın zamanda bir uvb ye sahip olmanızı öneriyorum.

alıcam en kısa zamanda ama çok pahalı olduğu için biraz zorlanıyorum eski tğr ampul sarı olanlardan olsa olmaz mı ?

Sarı ampulleri kuru alanına yakın koymalısın ısıyı sağlaması için normalde hiçbir faydası olmaz.

Geri