arkadaşlar öncelikle merhaba,3 gün önce minik kaplumbağam hediye geldi,klasik o plastik fanuslar da ama en yakın zamanda akvaryum alacam yalnız henüz ısıtıcısı falan hiç bir şey yok.kaplumbağa bakımı hakkında hiçbir bilgim yok sadece buradan okuduğum kadarıyla bir şeyler öğrendim sizede kaplumbağamın davranışları hakkında bir şeyler sormak istiyorum.öncelikle belirteyim suyunu hep ılık tutuyorum ama hep fanusundan dışarı çıkmak istiyor çıkınca bir hareketleniyor mutlu oluyor resmen,geziyor falan sonra mesela alıp yanıma koyuyorum hemen kıyafetlerimin arasına sokulup uyuyor,kabına koyuyorum tekrar çıkmaya çalıyor suda durmak istemiyor yani.akciğer enfeksiyonu hastalığı varmış bu olabilir mi?aslında suda durmak istememesi dışında hiç bir belirtisi yok yemini yiyor, güzel yüzüyor ama hep dışarıda durmak istiyor sebebi ne olabilir?birde şunu soracağım dışarı yanımıza alıp evde gezdirmemiz sakıncalı mı?hem onun için hemde bizim için tehlikeli mi?yani ondan bize hastalık bulaşabilir mi? şimdiden teşekkürler...