Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta mı?

yaprak

Yeni Üye
arkadaşlar öncelikle merhaba,3 gün önce minik kaplumbağam hediye geldi,klasik o plastik fanuslar da ama en yakın zamanda akvaryum alacam yalnız henüz ısıtıcısı falan hiç bir şey yok.kaplumbağa bakımı hakkında hiçbir bilgim yok sadece buradan okuduğum kadarıyla bir şeyler öğrendim sizede kaplumbağamın davranışları hakkında bir şeyler sormak istiyorum.öncelikle belirteyim suyunu hep ılık tutuyorum ama hep fanusundan dışarı çıkmak istiyor çıkınca bir hareketleniyor mutlu oluyor resmen,geziyor falan sonra mesela alıp yanıma koyuyorum hemen kıyafetlerimin arasına sokulup uyuyor,kabına koyuyorum tekrar çıkmaya çalıyor suda durmak istemiyor yani.akciğer enfeksiyonu hastalığı varmış bu olabilir mi?aslında suda durmak istememesi dışında hiç bir belirtisi yok yemini yiyor, güzel yüzüyor ama hep dışarıda durmak istiyor sebebi ne olabilir?birde şunu soracağım dışarı yanımıza alıp evde gezdirmemiz sakıncalı mı?hem onun için hemde bizim için tehlikeli mi?yani ondan bize hastalık bulaşabilir mi? şimdiden teşekkürler...

Cvp: hasta mı

Sakın ama sakın dışarı çıkartmayın sakın. 3 yaşından önce olmaz. Ayrıca fanusta eziyet çektiğinden dışarı çıkmak istiyor olabilir mi ? Bence siz en yakın zamanda akvaryum , ısıtıcı ve filtre ediniz. Daha mutlu olur :)

Cvp: Cvp: hasta mı

AlperDeniz' Alıntı:
Sakın ama sakın dışarı çıkartmayın sakın. 3 yaşından önce olmaz. Ayrıca fanusta eziyet çektiğinden dışarı çıkmak istiyor olabilir mi ? Bence siz en yakın zamanda akvaryum , ısıtıcı ve filtre ediniz. Daha mutlu olur :)

teşekkür ederim en kısa zamanda alıcam zaten,peki neden dışarı çıkaramıyoruz sebebi ne?

Mikrop dolu dışarsı ve minik tospiklerin bağışıklık sistemleri gelişmemiş oluyor :)

Dışarıya çıkara bilirsiniz ama halıya vs yere sakın koymayın sadece elinizde masanızda vs durabilir akciğer enfeksiyonu öyle olmaz plastik kaptada kuru alan var bütüngün orada yatar buna akciğer enf diyebiliriz suyunu ılıtmak yerine kaloriferin üzerine koyarsanız hem o mutlu olur hem siz.

Bence bebekleri dışarı çıkarmak sağlıklı değil ama hava sızack ken 5-10dk esinti ve soğuk olmayan,halı ve koltuk gibi mikrop toplamayan yerlere koyun çok istiyorsanız,ama fazlaya kaçmayın,sonra çok üzülürsünüz..

Dışarı çıkmak istemesinin nedeni fanusun dar gelmesi ve sıkılması olabilir. Akciğer enfeksiyonu olan kapluş bu kadar hareketli olmaz. Sürekli kuru alanda vakit geçirir ve iştahsız olur. Evde halının üzerinde gezdirmenizi tavsiye etmem. Kapluş mikrop kapabilir. İlk 6-7 ay mümkün olduğu kadarda elinize az almaya çalışın. Bu dönemlerde bağışıklık sistemleri daha zayıf oluyor. Kapuluşu ağzınıza yaklaştırmadığınız sürece ve elinize aldıktan sonra elinizi yıkadığınız sürece mikrop kapma olasılığınız yok içiniz rahat olsun :)

KillerPrince' Alıntı:
Dışarıya çıkara bilirsiniz ama halıya vs yere sakın koymayın sadece elinizde masanızda vs durabilir akciğer enfeksiyonu öyle olmaz plastik kaptada kuru alan var bütüngün orada yatar buna akciğer enf diyebiliriz suyunu ılıtmak yerine kaloriferin üzerine koyarsanız hem o mutlu olur hem siz.

anladım teşekkür ederim peteğin üzerinde duruyor zaten su hep ılık.:smile:

gazoz' Alıntı:
Bence bebekleri dışarı çıkarmak sağlıklı değil ama hava sızack ken 5-10dk esinti ve soğuk olmayan,halı ve koltuk gibi mikrop toplamayan yerlere koyun çok istiyorsanız,ama fazlaya kaçmayın,sonra çok üzülürsünüz..

kendi sürekli çıkmak istiyor bende onu öyle dışarı çıkmak için çabalar bir şekilde görünce kıyamayıp çıkarıyorum

Jadeite' Alıntı:
Dışarı çıkmak istemesinin nedeni fanusun dar gelmesi ve sıkılması olabilir. Akciğer enfeksiyonu olan kapluş bu kadar hareketli olmaz. Sürekli kuru alanda vakit geçirir ve iştahsız olur. Evde halının üzerinde gezdirmenizi tavsiye etmem. Kapluş mikrop kapabilir. İlk 6-7 ay mümkün olduğu kadarda elinize az almaya çalışın. Bu dönemlerde bağışıklık sistemleri daha zayıf oluyor. Kapuluşu ağzınıza yaklaştırmadığınız sürece ve elinize aldıktan sonra elinizi yıkadığınız sürece mikrop kapma olasılığınız yok içiniz rahat olsun :)

bilmiyorum belkide 5 dk bile durmak istemiyor.hasta olmamasına sevindim yalnız:smile: ağza yaklaştırma konusuna gelince çok aşırı hayvan sever bir aileyiz annem dayanamayıp öpmüştü bu uyarı iyi oldu çok sağolun :smile:

AlperDeniz' Alıntı:
Mikrop dolu dışarsı ve minik tospiklerin bağışıklık sistemleri gelişmemiş oluyor :)

hımm tamam sağolun :)

Peteğin üzerine koyduğunuz su aşırı ısınır ve hayvanı şoka sokar. Peteğin üzerine değil yakınına koyun.

Belkiz Caliskan' Alıntı:
Peteğin üzerine koyduğunuz su aşırı ısınır ve hayvanı şoka sokar. Peteğin üzerine değil yakınına koyun.

yok o petek aşırı sıcak değil su ılık ona dikkat ederek ayarladım

Peteğe dikkat edin. Çok sıcaklamaktan ölen çok kaplumbağa duydum. :(

Evet ılıksa koyun sıcaklık çok yükselirse peteğin yakınına koyun ılık olunca tekrar üstüne koyun böyle dikkat ederseniz idare edebilirsiniz :)

Cvp: Hasta mı?

derece olmadan size ılık gelen su yanıltabilir. Eliniz soğuksa su sıcak, eliniz sıcaksa su ılık gelir. Bu nedenle derece edinin bence.

GCee' Alıntı:
Peteğe dikkat edin. Çok sıcaklamaktan ölen çok kaplumbağa duydum. :(

dikkat ediyorum çok sık kontrol ediyorum suyu

KillerPrince' Alıntı:
Evet ılıksa koyun sıcaklık çok yükselirse peteğin yakınına koyun ılık olunca tekrar üstüne koyun böyle dikkat ederseniz idare edebilirsiniz :)

evet böylede yapabilirim :)

Belkiz Caliskan' Alıntı:
derece olmadan size ılık gelen su yanıltabilir. Eliniz soğuksa su sıcak, eliniz sıcaksa su ılık gelir. Bu nedenle derece edinin bence.

en yakın zamanda eksiklerimi tamamlarım bu sadece geçici bir dönem

Geri