Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hastalanan Kapluşumun Tedavisini Biliyorum ama Uygulayamıyorum

Sevde

Yeni Üye
Kaplumbağamın gözleri kapalıyken terramiycin sürmek istiyorum fakat kafasını içine çekiyor . Kabuğu yumuşayınca haşlanmış yumurta suyu dökmem gerekiyo fakat bu su pis olduğu için bi sorun çıkarmasın ?

Cvp: Hastalanan kapluşumun tedavisini biliyorum ama uygulayamıyorum

Haşlanmış yumurtanın suyu pis değildir. Suyuna rahatlıkla dökebilirsiniz. Kapluşunuz eğer ürküyor ve kafasını içeri sokuyorsa biraz bekleyin ürkekliği geçsin. Sonra tekrar deneyin.

Kabuk sertliği için, devit 3 isimli vitamini kullanın. Eczanelerde satılmakta. Yemine 2 3 damla damlatıp, yemin vitamini emmesini bekledikten sonra ayrı bir kapta verin. Akvaryumda devit 3' lü yemi vermeyin çünkü devit 3' ün yağlı bir yapısı var, suyun üstünde yağ tabakası oluşturur. Bunun haricinde mürekkep balığı kemiğini toz haline getirip, yemi vitaminle ıslattıktan sonra üstüne dökün ve kaplumbağanıza yemi verin. Mürekkep balığı kemiği yüksek oranda mineral içerir.

İzmir'de Böcük'e cerrahi müdahale yapan veteriner haşlanmış yumurta suyunu kullanmamayı önermişti.

Sizin veterineriniz bayağı bilgili bir veteriner, söylediklerini dikkate almak lazım Derya hanım.

Size şunu söyliyim. Çok zekiler, uyguladığınız yönteme bile ikincide bir savunma şekli hazırlıyorlar. Açıkçası sadece başarılar dileyebiliyorum :)

Bu arada kabukta yumuşama varsa Umut Bey' in önerdiği Devit 3 kullanımını yapmanızı bende tavsiye ediyorum. Bunu yumuşama varsa her gün yem ile 1 damla ağızdan, birer damlada alt ve üst kabuğa sürerek kuru bir kapta 15 dk ısınma lambası ile ısıtarak bekletin. Veteriner tavsiyesi ve uygulama ile tedavi iyi sonuç alınarak gerçekleşmiştir.

Cvp: Hastalanan Kapluşumun Tedavisini Biliyorum ama Uygulayamıyorum

Kabuk yumuşaması için veterinerimiz batikon önermişti. Alt ve üst kabuğuna sürüp ışık altında bir süre bekletip duruluyoruz. Yan yüzme ve nefes alırken ağız açma gibi etkileri tamamen geçmişti. Tabi vitamin takviyesi de yapmıştık. Yalnız akvaryuma koymadan önce mutlaka durulamak gerekir. Batikonu kaplumbağa yutarsa tehlikeli olabilir.

Geri