Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hastalik tedavisinde bakim ve sicaklik ayarlama

Deadly Sto(R)m

Gümüş 5 Üye
Merhaba arkadaslar. Kaplumbagalarimdan biri akciger enfeksiyonuna yakalanmis. Sokaktaki elektrik calismasi nedeniyle akvaryum isitici 6 saat filan calismamisti. Sanirim o sirada hasta oldu. Belirti olarak alt kabukta hafif pembelesme, yem yememe, suya cok nadir girme ve girince 25-30 derece egimle durma (batamama) ve sag gozde kapanma var. Az once gozune terramisyn surdum. Yarin da ilk is eczaneden antibiyotik alarak ayri bir kapta suyuna katacagim. Sormak istedigim birkac soru var. Oncelikle diger kaplumbagamda hicbir sorun olmadigini soyleyeyim. Sorunsuz yemek yiyor, bol bol yuzuyor, bazen karada bazen suda oluyor. Hasta kaplumbagam yine kendiliginden az da olsa suya giriyor ama batamadigi icin genellikle ic filtrenin uzerinde duruyor. Sonra kuru alana geri donuyor. Simdi ben hasta kaplumbagayi bir kaba alip suyuna antibiyotik damlatip 12 saat bu suda bekletmeliymisim. Bu kabi 12 saat kalorifer peteginin uzerinde bekletsem su sicakligini korur mu? Diger kaplumbagada bir sorun olmamasina ragmen su sicakligini 30 dereceye cikarttim. Bu sorun olusturur mu? Hasta kaplumbagayi nasil besleyebilirim? Haata kaplumbagayi gece paludaryuma koydugumda isitma lambasi hep acik kalsa mi iyi yoksa yine gece kapatmali miyim?

Cvp: Hastalik tedavisinde bakim ve sicaklik ayarlama

akciğer enfeksiyonu tedavisindeki en önemli şeyin sıcaklık olduğunu düşünüyorum.sıcaklığı yüksek tutun.iki kaplumbağada akvaryumda kalsın çünkü kaloriferin üstünde sıcaklık dalgalanır.akvaryuma koyun suyu 30-32 derece arası yapın.akvaryumun üstünü havlu ile örtün.ayrıca kuru alan lambanızda sürekli açık olsun çünkü akciğer enfeksiyonuna yakalanmış bir kaplumabağa kuru alanda çok vakit geçirir.kolay gelsin

Cvp: Cvp: Hastalik tedavisinde bakim ve sicaklik ayarlama

genç kaplumbağa' Alıntı:
akciğer enfeksiyonu tedavisindeki en önemli şeyin sıcaklık olduğunu düşünüyorum.sıcaklığı yüksek tutun.iki kaplumbağada akvaryumda kalsın çünkü kaloriferin üstünde sıcaklık dalgalanır.akvaryuma koyun suyu 30-32 derece arası yapın.akvaryumun üstünü havlu ile örtün.ayrıca kuru alan lambanızda sürekli açık olsun çünkü akciğer enfeksiyonuna yakalanmış bir kaplumabağa kuru alanda çok vakit geçirir.kolay gelsin

Iki kaplumbaga da paludaryumda kalirsa hasta olanin tedavisini nasil yapacagim? Antibiyotigi asil suya katmam saglikli kaplumbaga icin sorun teskil etmez mi?

abntibiyotiği sakın akvaryuma dökmeyin 12 saat sonra zehre dönüşüyor çünkü.25w küçük bir ısıtıcı alın ve tedaviyi başka kapta yapın.

Cvp: Cvp: Hastalik tedavisinde bakim ve sicaklik ayarlama

gazoz' Alıntı:
abntibiyotiği sakın akvaryuma dökmeyin 12 saat sonra zehre dönüşüyor çünkü.25w küçük bir ısıtıcı alın ve tedaviyi başka kapta yapın.

Ben de sağlıklı kaplumbağaya antibiyotik vermenin çok da akıl karı olduğunu düşünmüyıorum :smile:

Kesinlikle haklısınız :)

Başka bir kapta 1,5 litre suyun içerisine bir tane antibiyotiği kırıp 33 DERECE suda 12 saat beklemesi gerekecek. Isıtıcı kesinlikle şart çünkü 33 derece olmadan antibiyotik etkisini göstermiyor. Benim tavsiyem şu yönde, önce kaplumbağanızı aldığınız kapta su sıcaklığını 30'a getirin, yavaş yavaş 33'e yükseltin. Birden 33 derece suda şoka girenler olabiliyor. Su sıcaklığı 33 olunca antibiyotik kırılabilir.
Kabın üzerini tülbentle örtüp içeride nemli bir hava oluşmasını sağlayın. Kaplumbağanızın antibiyotikli suyu içtiğinden emin olmak için bir tane en sevdiği yemden atın.
Tedavi süresi boyunca kuru alan lambasını yakmanız çok iyi olur. Çünkü kuru alan soğuk olduğunda, tedavinin hiçbir anlamı kalmayacak. Birde kaplumbağanız 12 saatini akvaryumda geçireceği için kuru alanın sıcak olması şart.
Kaplumbağanız iyileştiğinde lambayı gündüz yakıp gece kapatabilirsiniz. Lamba kapalı olduğu zamanlarda akvaryumun üzerini kapatmanız gerekir, kaplumbağalarınızın tekrar hastalanmaması için.

Geri