Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hava motoru kullanılmalımı

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
balık için 10 lt relik bir akvaryum alacağım hava motoruda alacım çift çıkışlımı alayımmı kaplumbağa hoşlanırmı

Cvp: Hava motoru kullanılmalımı

Kaplumbağalar akciğer solunumu yaptığı için havamotoru ve hava taşına ihtiyaç duymazlar

Ahmet' in dediği gibi kaplumbağalar için zorunlu değil.

Ama daydaları var. Su yüzeyinde kısmen nem sağlıyor, daha fazla buharlaşma yaparak taze su ilavesini artırıyor, suya oksijen katarak daha uygun bir su değeri sağlıyor. Ben bu sebeple kullanıyorum.

Sanırım tek dezavantajı elektrik tüketmesi :)

Olmasa olur ama olsa daha iyi olur.

Ben hava motorunu kaldırdım ve yerine iç motorun önüne takılan hava hortumunu bağladım. Sonuç; çok ilgisini çekti. Şimdi hava kabarcıklı akıntıya karşı yüzmeyi hobi haline getirdi :)

10 litrede hangi balığı besleyeceksiniz, ben ona takıldım, beta mı?

Anladım, eğer 1 tane besleyecekseniz yeterli, yanlız canlı yem konusunu tekrar düşünün, hani ahlaki olarak falan yanlış olduğunu düşünmesem de özellikle japon balıklarında kaplumbağaya zarar verecek parazitler bulunabiliyor, ayrıca eğer kaplumbağanız küçükse japon balığını yiyeyemez, japon balığı akvaryumda gezdirir kapluşu ve bildiğin eziyet olur, canlı yem için özel çiftliklerde üretilmiş hamam böceği, kurt çeşitleri ve cırcır böceği falan daha iyi olur.

Kaplumbağalar için satılan kurutulmuş balıklar var. Onlardan alabilirsiniz. Yada tatlısu balıklarından verebilirsiniz. Canlı yem kesinlikle doğru olmaz. Sefa zeten sebeplerini yazmış.

Suda yararlı bakteri oluşturabilirsin

kaplumbağlar havamotoruna ihtiyaç duymaz ama balıklar sever

Geri