Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

haydari yan yuzuyor

gizemco

Bronz 5 Üye
merhaba haydari kaplumbagam yan yuzuyor gozlerde sislik yok istahsizlik yok kabugunun altinda pembelik yok ama yan yuzuyor ne olmua olabilir ?

Cvp: haydari yan yuzuyor

Yemesinde de problem yok buyuk ihtimal sanrım ama yan yuzme varsa akciger enfeksiyonudur. Kabuk boyu kac cm? Aynı şeyleri bende yaşadm yan yuzme haric belirti yoktu. Kuru alanda fazla duruyor mu?

Tedavi seklini konularımda anlattım kabuk oyunu soylersenız kısaca anlatmaya calısırım

Bariz yan yüzme kciğer enfeksiyonu belirtisidir.

Akvaryumda başka kaplumbağa var mı?

bir kaplumbaga daha var kabuk boyu maksimum 6 -7 santim cok zormu iyilesir :(

Benimkilerde beni gördüklerinde yan yüzüyorlar ama sırf yem için , birbirlerinin üstüne çıkarak yan yüzmeye sebep oluyolar belki sizdekide öyledir.

Evet soruyu bunun için sordum. Benim iki res 8 cm iken cumberland 4 cm di ve yem yerkenki darbelerden etkilenip yan yüzdü. Ayrı akvaryuma geçirdim ve herhangi bir tedavi uygulamadan iyileşti. Yan yüzenin kabuk boyu 3-4 cm ise sabah yem verirken dikkat edin çok darbe alıyor mu? O taktirde ayırmanız gerekir. Ancak bu koşul yok ise akciğer enfeksiyonu olmuştur ve tedavi gerekir.

digeri biraz daha buyuk ve birbirlerine cok vurup isiriyorlar yem icin zaten cildirmis gibiler yemi gorunce bikac gun takip edicem

Yem yerken çok hırpaşanıyor ise büyük olanı başka yerde yemleyebilirsiniz. Yada yapabilirseniz akvaryumun ayrı köşelerinde yemlerini vermeye çalışın. Ama bunda zorlanırsanız dediğim gibi büyüğü çıkarınki ufak olan rahatça yesin.

Eğer bunun dışında da diğerinden darbe alıyorsa bir süre kuvvetlenene kadar ayırmanız gerekebilir.

Geri