Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hayvan deneyleri yasaklansin!

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Katılım
16 Ağu 2013
Mesajlar
527
http://www.change.org/tr/kampanyalar/%C3%BCr%C3%BCnlerini-hayvanlar%C4%B1n-%C3%BCzerinde-test-eden-markalar-ya-hayvanlar-%C3%BCzerinde-deney-yapmay%C4%B1-b%C4%B1raks%C4%B1n-ya-da-%C3%BCr%C3%BCnlerinin-sat%C4%B1%C5%9F%C4%B1-t%C3%BCrkiye-de-yasaklans%C4%B1n


Bu linke tıklayıp lütfen imzalayın arkadaşlar rica ediyorum bu vahşete hayvanseverler olarak tepkimizi gösterelim :(
Bir imza bir imzadir...
 
telefondan girdigin icin link e tıklayamadım ama, hayvan deneyleri bilimin ilerlemesi gelişmesi ve hastalıklara çare bulunabilmesi içim olmazsa olmaz bir yapılması gereken zorunluluktur, çünkü yeni bulunmaya çalışılan ya da geliştirilmeye çalılışılan bir ilacı veya herhangi bir buluşu önce insanda deneyemeyiz değilmi ? Tekrar belirtiyorum linkteki deney neyi kapsıyor bilmiyorum genel düşüncemi yazdım sadece.
 
Cvp: Hayvan deneyleri yasaklansin!

Zeki; linkteki açiklamalarin tamamini okursan hayvan deneylerinin ne kadar saçma ve benciil bi mantıkla yapıldığını öğrenmiş olacaksın
Sadece şunu bil ki hala belli ülkelerde gereksiz yere yapılan bu deneyler sadece ucuzcu kapitalist mantğın eseridir ve bilimsel çalişma degil vahşettir!
Bilimsel araştirma şekli olarak tam 450 alternatif ve zararsiz bilim testi mevcuttur
İnternetten video ve fotoğraf ararsan fazlasiyla bulacaksin hayvan deneyleriyle alakali
Avrupada yasaklanmasi için yasa çikti şükürler olsun
Darisi tüm dünyaya olsun..
Bu konuyla ilgili detayli bi konu da açacağım arkadaşlar forumumuzda
Öncelikle bu deneylerin hiç bir saglamasinin olmadigini ve insanlik ayibi oldugunu bilin istedim
 
Cvp: Hayvan deneyleri yasaklansin!

Bu deneyler yapilmazsa suan kullandigin hicbir ilac kullanilamaz. Bir veteriner ogrencisi olarak eger bizler hayvanlar ustunde calismazsak deneyleri yapmazsak ne hayvanlara ne insanliga faydamiz olur
 
Cvp: Hayvan deneyleri yasaklansin!

Gereken ve insanligimizdan utanmayacagimiz deneyler oldugu zaman kimse buna itiraz etmiyor zaten

Ama biraz araştrdgınız zaman bu deneylerin gerçekten dogru sonuç vermedigini ve objektif olmadigini anlayabileceginizi düşünüyorum

Bi rimelin ya da bi deterjanin sagliga zarari var mi yok mu yada insan derisine nasil bi zarari var bunu anlamak için klonlanmiş insan derisi kullanilinca birebir dogru bir araştirma ama hayvan üzerindeki bu deney sadece zavalli hayvanlara eziyet başka bişey degil malesef

Gerçekten sonuçlari işe yarasaydi AVRUPADA YASAKLANMAZDİ DEGİL Mİ??

Acaba sadece muhalefet etmek yerine kaç kişi açip da linki okudu çok merak ediyorum????


BUYRUN GERÇEKLER!!

Şimdi bunu düzeltiyoruz.
Doğru bilinen tüm yanlışları.

PETA’nın ulaşmış olduğu bir istatistiğe göre: HAYVANLARIN ÜZERİNDE YAPILAN DENEYLERİN BAŞARISIZLIK ORANI %90.

Buna neden devam ediyorlar? Cevabı: Kapitalizm.
Maliyeti en ucuz olan yöntem bu.

Sizinle şimdi hayvan deneylerinin başarı oranları ile ilgili maddeleri paylaşacağım.

●İnsan hastalıklarının yalnızca %1.16’sı hayvanlarda da görülür. %98’den fazlası hayvanlarda hiçbir zaman görülmez.

●Şu anda piyasadaki en az 50 ilaç; hayvan deneylerinde, hayvanların kanser olmasına neden olmuştur. Sağlık Bakanlığı, “hayvan deneylerinin sonuçlarının önemli olmadığı” gerekçesiyle bu ilaçların satılmasına mâni olmamıştır.

●Doktorların %88’i, hayvanlar ve insanlar arasındaki anatomik ve fizyolojik farkların; hayvan deneyleri sonuçlarını yanıltıcı hâle getirmesini son derede “mümkün” bulmaktadır.

●Fareler, insanlar üzerinde kanserojen etki yapan maddelerin tanımlanmasında yalnızca %37’lik bir başarı oranına sahiptir.

●Hayvan deneylerine göre limon suyu, öldürücü bir zehir iken; arsenik, baldıran zehiri ve botulin (botoks) güvenli maddelerdir.

●Reçeteli ilaç tedavisi gören hastaların %40’ı, ilacın yan etkilerinden şikâyetçidir.

●Şu âna kadar “200.000” kadar ilâç üretilmiştir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre ise, sadece “240 ilaç” gerekli sayılmaktadır.

●Hayvan deneyleri sonucunda “güvenli” bulunan birçok ilaç, insanlar üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle geri çekilmiş ya da yasaklanmıştır.

●Aspirin, Digitalis, İnsülin, Penisilin gibi ilaçlar; insanların hastalık tedavilerinde başarılı olurken ve “güvenli” sınıfına girerken, aynı ilaçlar hayvan deneylerinden geçememiştir. Çünkü hayvanlarda “sakatlıklara” sebep olmuştur.

●Maymunlar üzerinde gerçekleştirilen çocuk felci deneyleri, uzun yıllar boyunca, hastalığın nasıl ortaya çıktığını anlamamızı geciktirmiştir.

●Hayvan deneylerine göre; insanların C vitaminine ihtiyacı yoktur. Sigara kanser yapmaz ve alkol, karaciğere zarar vermez.

●Bypass ameliyatı, köpekler üzerinde işe yaramadığı için uzun süre insanlar üzerinde denenmedi.

●Hastaneye yatan insanların 6’da 1’i, aldıkları ilaçlar hayvan deneylerinde güvenli bulunup piyasaya sürüldüğü için sağlıklarını kaybetmişlerdir.

●Dünyada her 22 saniyede 1 hayvan, laboratuarda ölmektedir.

●Doğum konrol hapı; insanlarda kan pıhtılaşmasına sebep olurken, köpeklerde tam tersi bir etki yaratmaktadır.

●Hayvan deneylerini geçen ilaçların %95’inin, ilk klinik deneylerde insanlar üzerinde “etkisiz” veya “tehlikeli” olduğu anlaşılmıştır.

●İnsanlarda uyuşturucu ve uyutucu etki yaratan morfin; kedilerin heyecanlanmasına sebep olmaktadır.

●Hayvan deneylerine alternatif olabilecek en az 450 deney yöntemi bilinmektedir.
 
Geri
Üst