Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Heater VR-570 Isıtıcı Aldım

amir.mennan

As 5 Üye
Arkadaşlar 15 liraya Pet-Şhoptan ıstıcı aldım. Birkaç sorum olacak.
1.Petshopcu bana yatay şekilde koy. Ayrıca ısıtıcının hiç bir tarafı dışarıda kalmaması gerektiğini söyledi. Ancak kutunun üstünde dikey tutulması gerektiğini söyledi. Sizce nasıl yapmalıyım ?
2. Isıtıcıyı koyduğum zaman kablosu suyun içine giriyor. Bunun bir zararı var mıdır ?
3. 28 dereceye sabitledim. Açma kapama düğmesi hiç yok. Acaba şu an çalışıyormudur.
4. Suyu 28 dereceye sabitlediği zaman su tekrar kapanıp suyun ısısı düştüğü zaman tekrar çalışır dimi ?

Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler :)

Cvp: Heater VR-570 ısıtıcı aldım.

1. olarak petshopçuya inanma,biliyorsun hiç biri gerçeği yansıtmıyor :) Talimatlarda dikey koyulması gerektiği yazıyorsa doğrudur.
2. kabolsunda kırılma kopma,kaçak gibi birşey yoksa suda olmasında sakınca yok.
3.Açma kapama düğmesine gerek olmaz zaten sadece ayar düğmesi yeter.
4.Isıtıcı termometreli ise ısı düştüğün andan itibaren çalışır,28dereceye sabitlendiği zaman durur.
umarım yardımcı olmuşumdur :)

Akvaryumunuza sığıyorsa dik kullanım daha sağlıklıdır, ama en azından kafa kısmına kadar suyun altında kalsın. Kablosunun girmesinin bir zararı olmaz. Düğmeleri olmaz ısıtıcıların, üstünde bir ışık olur çalıştığı zamanlarda o ışık yanar. Su sıcaklığı ortalama 1 - 2 derece düştükten sonra yeniden çalışmaya başlar. İstenilen sıcaklığa geldiği zamanda kendiliğinden kapanır.

Melisa hanım benden önce cevap vermiş :)

Sağ olun gerekli bilgileri verdiğiniz için. Çok yararlı oldu bunlar emin olun. Ancak ben yatay şekilde koydum ısıtıcıyı. Dikey koyduğumda sığmıyor :(

Yatay kullanılıyor çoğu ısıtıcı sorun olmaz.

Termometreli ısıtıcılarda üzerindeki kırmızı ışık sönünce istenen sıcaklığa gelmiş demektir. Sıcaklık 1-2 derece düstüğü zaman otomatik olarak yine devreye geçiyor. Isıtıcıyı dikte kullanabilirsiniz yatayda kullanabilirsiniz. Bence bir sorun olmaz :)

Jadeite' Alıntı:
Termometreli ısıtıcılarda üzerindeki kırmızı ışık sönünce istenen sıcaklığa gelmiş demektir. Sıcaklık 1-2 derece düstüğü zaman otomatik olarak yine devreye geçiyor. Isıtıcıyı dikte kullanabilirsiniz yatayda kullanabilirsiniz. Bence bir sorun olmaz :)

Evet farkettim bende. Işık bir kapanıyor bir açılıyor. İlginiz için teşekkürler :))

Geri