Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hediyelik eşya dükkanında su kaplumbağaları

tosbik57

Bordo Bereli
Selam arkadaşlar gecenlerde buraya kapluş geldi nereye geldini duyunca sasıracaksınız hediyelik esya dükkanına geldi 15 tane kapluş kücük ölüm fanusunda acık karidesle besliyolar ölüm fanusları kapının önünde ceyran yapan yerdeler cok üzüldüm heepsi üşümüş dükkandaki adama dedim abi bunlar üsür başka b yere koyun , bu kadar su yetmez dedim cevap su ; onlar üsümez onlar karada bile yaşar dedi sinirlendim bende abi yaptığın günah bu kadar cana nası kıyarsin dedim :( adamda banna alıcaksan al almıcaksan kalabalık yapma dedi seytan dediki sunun camını cercevesini indir :) ya sabır cektim walla abi dedim elimde olsa hepsini bu pis hayattan kurtarırdımda evde iki tane var arkadaşlar ne yapıyım belediyeye dilekce felan yazıyımmi :ff:

Fikirlerinizi bekliyorum

Cvp: ne yapmalıyım ?

Hayvan Hakları Mahkemesine dilekçe yazmalısın Fatih.

RE: ne yapmalıyım ?

Bn oyle bisey gorsem hepsini satin alir iyi bakabilecek kisilere bedava veririm. Galiba kaplumbagalari oyuncak sandilar. Burasi forum olmasa kotu seyler yazicam... ne akilli bir dunyamiz var gitgidede akillaniyoz valla.

RE: ne yapmalıyım ?

Satın alırımda etrafımda bakabilecek kimse yok :59:

Dükkana gelip giden cocuklar oynuyodu birini fena azarladım walla gelip gidip kafalarına vuruyolar ya :(

Cvp: Hediyelik eşya dükkanında su kaplumbağaları

ölüm fanusundan temelli olarak kurtulamazsak bu işgençe sona ermicek bunları üreten fabrikaların patlaması gerek herhalde :)

şu pehsopcular ve bu sekilde HEDİYELİK(!) eşya saticilarin birde bilmiş bilmiş konusmalari yokmu beni deli ediyor :mad:

Bisey bildikleri yok , bide karsılarındakini aptal sanıyolar ya :(

Abi diyorum bunlar ölürse naparsın vicdan azabı cekmezmisin ? Toptancı gelince yenilerini alırım diyor :) vicdansız ....

Hee alir onlar oyuncaktiya. Ahiret gunu gorucek o gununu.

ulustaki petshoplarda kabuğu taşlardan boyanmış bir kaplumbağa vardı petshopçuyla azcık konuşdum çok bilmiş havası yaptı yok o taştan felan değil kendi rengi öyle özel almıcaksan git dedi

bi gün burunları iner ahiret günü :D

Onlar para kazanmak için aldırıyorlar banada küçükken bi darbe almadıkça ölmezler bunlar çok sağlam hayvan demişti çoçukların akıllarını çeliyor kaplumbağlara işkence çektiriyor:nuke:

Bir işyerinin canlı kaplumbağa satablmesi için "Ev Ve Süs Hayvanları Kuruluş Ve Satış Yeri Ruhsatı" belgesine sahip olması gerekir. Eğer böyle bir belgesi yoksa canlı hayvan satması suçtur. Hediyelik eşya satan bir mağzaya bu ruhsatın verilmesi mümkün değil. Alo zabıta 153 (ücretsiz) nolu telefonu arayarak ihbar edebilirsin.

Ben 2 gün öncesine kadar ölüm fanusunda yetiştiriyordum. Tabi hiç bir şekilde bilgiye sahip değildim, petshoptaki adam verdi fanusu al yemi al taşı hadi yallah. Bizde güya bişey baktığımızı sanıyorduk. Neyse ki tesadüfen bu siteyle karşılaştım ve çok bilinçlendim. Şimdi kapluşlarım yeni akvaryumlarında çok mutlu :)

Ölüm fanuslarının ortadan kalkması için sosyal sorumluluk projesi başlatıp bir çok su kaplumbağası yetiştiricisine ulaşıp onları bilgilendirmek gerekir bence.

Eskiden bu konu çok daha içler acısıydı. Artık sanal platform bu konuda insanların bilinçlenmesine vesile oluyor. Tabi ne kadar fazla insan bilinçlenirse o kadar iyi.

Bu forum gcekten cok yararlı :)

LaW' Alıntı:
Bir işyerinin canlı kaplumbağa satablmesi için "Ev Ve Süs Hayvanları Kuruluş Ve Satış Yeri Ruhsatı" belgesine sahip olması gerekir. Eğer böyle bir belgesi yoksa canlı hayvan satması suçtur. Hediyelik eşya satan bir mağzaya bu ruhsatın verilmesi mümkün değil. Alo zabıta 153 (ücretsiz) nolu telefonu arayarak ihbar edebilirsin.

İhbar edicem hic merak etmeyin :D

Cvp: ne yapmalıyım ?

beyoğlu' Alıntı:
Hayvan Hakları Mahkemesine dilekçe yazmalısın Fatih.
BENCEDE HAYVAN HAKLARI MAHKEMESİNE VERMELİSİN EN ZA 100 AYRI SUÇDAN HAPSE ATILIR

Geri