Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

her şeye saldırıyor

404error

Yeni Üye
merhaba 8cm civarı bi kaplumbağam var gayet güzl 150 litrelik ve akvaryumun üstünde geniş bir kuru alanı var, 3 ay önce yanına başka bir kaplumbağa aldık hemen saldırdı kaplumbağayı zor kurtardık yoksa parçalıyıcaktı, şu an kaplumbağanın 2 katı büyüklüğünde ve baya iri bir japon balığı aldık ve onu bil yemeye çalışıyor ne yapmalıyım her şeyi yem sanıyor suya taş atıyorum taşa saldırıyor karnını doyurdum tok ama neden balığı yemek istiyor baya bi yem verdim ama hala peşindeydi bende kaplumbağayı çıkardım şu an bi kutuda bekliyor, kaplumbağayı petshopa vermeyi düşünüyorum diğer kaplumbağaların yanına koysa hepsine saldırır her şeye saldırıyor suyu temizlmek için suya elimi sokamıyorum yardım edin sizce ne yapmalıyım şu an?

Diger kaplumbagalara saldirmasi akvaryumu sahiplenmis oldugu icin olabilir . Yada akvaryumda tanimadigi bir cisim geldiginde onu tehdit olarak algilayarak onlara saldiriyor olabilir . Yada yeni bir cisim geldiginde onu isirarak ne oldugunu anlamaya calisiyor olabilir .

Belkide saldirgan birbyapiya sahiptir

Kaplumbağa akaryumunda balık olmaz. Avlanma güdüsüyle saldırır. Diğer kaplumbağa ile anlaşamamış. Tek başına büyüyenler genelde sonradan katılanları kabul etmeyebiliyor. Ancak bu kadar zaman baktığınız hayvandan vazgeçebilmeniz çok şaşırttı.

Ayrıca hayvanı susuz bir bölgeye almamalısınız. Balığı geri verin yada başka bir akvaryuma alın derim. Ne güzel yer yapmışsınız hayvana. Bırakın rahatça yaşasın.

Hepimizin kaplumbağası elimize saldırıyor. Gayet normal. Bu hayvanlar vahşi ve yem verdiğiniz parmağınıza şartlanıyor. Kolunuzu komple suya sokunca sorun olmaz.

Hauvan yerini benimsemiş ve başka şey istemiyor olabilir. Taşı ya bundan ya meraktan yada yosunlanmasından ötürü ısırır. Şu an kutuda eziyet çekiyor.

Cvp: her şeye saldırıyor

kendinden 2 kat büyük balık saldırsa ıssırsa öldürse nasıl yiyebilicek bunların anlaşması için bi yöntem yokmu akvaryumda 1 yıldır 1 kılıçuyruk var onu yemiyor suya bırakıyımmı?

Balik ve kaplumbaga anlasamaz . Ablasmasi icin de bir yontem yok . Anlasmazlarsa baliga eziyet etmeye gerek yok . Ayni akvaryumda beslemeyin .

Her balık riskli. Kendinin iki kat büyük vatoza saldırmama durumu olabilir ama buda kesin değil bence. Balığı parçalayarak yer. Önce yüzgeçlere saldırıp yüzmesini engeller.

Hayvanı akvaryum suyu koyduğunuz bir leğene alın. Su sırtını biraz geçsin. Yarın balığı akvaryumdan çıkarıp geri verin yada başka akvaryum alıp ona koyun. Kaplumbağayı akvaryuma koymadan suyu komple değiştirin derim. Zaten japon ile kaplumbağa su değerleri ve ısısı birbirine uygun değil.

Geri