Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Herkese bu konu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ata12

Altın 1 Üye
arkadaslar aranıza yenı katıldım. braya gelmeden önce kaplmbagamı buyuk legende beslıyordum akvaryum resımlerını gornce bende ozendım bir tane güzüm yettıgı kadar bı tane 27 lıtrelık akvarym alabıldım en son bıraz ıcıne tas ekledım 15 cmlık su doldurdum . ve fotograflarını cektım sıteye koydum arkadaslar dan bırı kaplumbagan cok tatlı fakat akvarymunuz çok küçük yazmıs birde kuru alan yapıcaktımsuyu full doldurcaktım fıltre lazım olur dıye bır konu actım ordada 25 litrelık akarymum var fıltre onerırsını dıye bır actım sonrada bı arkadasımızda bı fılrte onerdı sonraada yazmıs tankının kaplumbağa bakmak için çok küçük olduğunu söylemek lazım. EVET SIMDI O KISILERE DUYURUYORUM ınsan olan halden anlar ben bu kadarı yapabılıyorum bu kadarını alabılıyorum bu kadar beslıyorum kucuk oldugunu bılıyorum sızlerınde fotografına baktıgımımda benınkı çerez kalıyo anlııyorum sız nıye bole bır elestırıde bulundunuz ki senın vardır benm yoktur ben hayvanım ıcın bu kadarı yaptım bu kadarını alabıldım 1 ay once sızın dedıgınız ölüm fanusunda yasıyordu ıster ınanın ıster ınanmayın sonra orta boy legene aldım orda besledım sonra bu sıteye gırdıkten sonra cebimin yettı kadar bi akvaryum alabıldım . ve küçük diyorsunuz akvaryuma ama o hayvan ıcın nasıl bılıyormsun sokak banklarında yatarken villada geniş yatakta yatmak gibi birşey lütfen buugun ben olurum yarın baskası lutfen elestırmeyelım mılletı .
BUYRUN LİNKLER KONU SİLME YOKSA BUYRUN OKUYUN HADİ HAYIRLI GECELER.

mailto:/forum/Konu-filtre--6932.html

mailto:/forum/Konu-buda-benim-kaplumbagam--6931.html

Cvp: HERKESEE BU KONU

tankınızın küçük olduğunu söyleyen kişi benim, bu sözümde de ısrarcıyım fakat sizin neden bu şekilde celallendiğinizi anlamak imkansız. hani hava atmaya çalıştığımı sanıyorsanız forumda açtığım ilk konuya bakın, kaplumbağalarım 16litrelik saklama kabında şu anda. ben sadece bilginiz olsun diye yazdım, sizin bu durumun farkında olup olmadığınızı bilmem mümkün değil medyum olmadığımdan kelli, yanlız hitap biçiminize bakarak çocuk yaşta olduğunu anlamak o kadar zor değil, o yüzden pek üstünde durmayacağım bu konunun, sadece kötü bir niyetimin olmadığının bilinmesini ister kaplumbağanıza mutluluklar dilerim.

Cvp: Herkese bu konu

13 yasındayım cocuk ayıp oluyo. sizin açınızdanda siz haklısınız ne diyeyim kardeşim

Cvp: HERKESEE BU KONU

Konuların altına bende yorum yaptım. Aslında eleştiryi öneri olarakta görebilirsiniz. Tabiki herkesin durumu aynı değil. Belki ilk aldığınızda gerekenleri bilseydiniz uygun şartları sağlamadan hiç beslemeye başlamazdınız. Neticede bende eksiği söylüyorum. Ama geliştirme, eksikleri giderme anlamında da bilinçli olmanız gayet iyi. İleride imkan olunca yada hayvanın boyutunun artık burada olamayacağı tamamen ortaya çıkınca büyütürsünüz.

Ancak imkan dahilinde taşları çıkarıp suyu kaçışına engel olacak kadar yükseltip su yüzeyine kuru alan yapmanız elzemdir. Bu kolayca yapılabilir.

Birde ben kaplumbağa kabuğu hakkında bir yorum yaptım. Aslında şu anki sağlık durumu önemli. Kabukta yumuşama var mı? Kalsiyum eksikliği kesin gibi.

sizin kağlumbaganın küçük benımkı 9cm kabuk uzunlgu

Ben yazana kadar yetişmişsiniz. Ben iyi niyetli yaklaşıp imkansızlığın verdiği sıkıntı ile belki öneriyi eleştri olarak aldığını belirtiyorum.

13 yaşında kendinden yaşça büyük bir çok insana göre araştırıp daha iyisini yapmak için danışmasını doğru buluyorum. Sadece gereksiz alınganlık göstermiş. Ben tek başına bırakmamak taraftarıyım. Ama önerilere açık olmanın yanında eleştriyede açık olmak bu hayvanın belkide hayatı boyunca gayet güzel yaşamasına sebep olacaktır. Hepimiz bu aşamalardan geçtik.

Arkadaşlar ortamı germiyelım ata kardeşimiz elinden geleni yapıyor petshopta kalması daha mı ıyıydı hiç bişey yapmasa bile sevgisini gösteriyor ve hayvan bunu anlar

ve ata kardeşim konuları okudum sende alınganlık yapıyorsun burdakı herkes sana yardımcı olmaya calısıyor gerçekten kaplubagaları yetistirmeyi bilmiyor toplumumuz bu forumdakı arkadaşların sana sadece nasıl beslemen gerektigini anlatıyor

ata12' Alıntı:
sizin kağlumbaganın küçük benımkı 9cm kabuk uzunlgu

Benim bir kaplumbağam 8 cm ama kabuğu bu şekilde değil. Birde bu kaplumbağanın kabuğunun siyahlığı normal değil. Plakalara özgü siyahlık değil yani.

emre abim kabugun sıyahlıyıla ılgılı yorumu yaptım buda benım kaplumbagam adlı konumdan bakabılırsın

Gördüm Ata ama orada yazdığım gibi mantar şüpheni farklı yolla çözmen gerekir. İmkan yoksa dahi metileni kabuğa değil suya damlat, oradaki mikrop kırılsın.

ilk akvaryumunuz küçük yorumunu ben attım ben sadece küçük olduğunu bildirmek istedim, size hava atmaya yada sizi küçük düşürmeye çalışmadım sadece bir öneriydi.. bu kadar celallenmenin bir anlamı yok yaşınıza veriyorum ...

Bende kucuk dedim ve demeye devamda edicem. Biz elestiririz. Biz herkesi DOGRU yonde elestiririz. Bir kaplumbaga dogru sekilde bakilmiyorsa onu DOGRU bakima yonlendiririz. Bu site bunun icin var.
Ve evet akvaryumunuz cok kucuk su seviyesi az ve ekipmanlardan bir tanesi bile yok.
Bu goz yumulacak birsey degil. Bu hava attigimiz icin degil kaplumbagaya acidigimiz icindir.
Ayrica kaplumbaga almadan once durumunuz yetiyor mu bakacaktiniz o zaman.
50 litrelik saklama kaplari 20 tl
İsitici 10 tl
Lamba 3 tl
Filtre 10 tl

Herkesin evcil hayvanina ayiracak 43 tlsi olmak zorunda. Bu ayri bir imkan gerektirmez. Evinizde internet ve bilgisayar var. Bunlar varken evcil hayvaniniz icin 43 tl harcayamayacaginiza inanmayiz kusura bakmayin.
Madem elestirilmeye gelemiyorsunuz fotograf paylasmayacaktiniz.
Biz uyeleri dogruya yonlediririz. Buradaki herkes ELESTİRİLEREK bir sekilde ortamini hazirladi. Bu konuya yorum yapan arkadaslari belki cok sert dille kendim bile elestirdim kimse sizin gibi tepki vermedi aksine hatayi kendinde arayip duzeltti.

Demem o ki, biz dogru olani yapiyoruz ve tekrar soyluyorum evcil hayvaniniza 43 tl ayirmak zorundasiniz.

Bence taşlar fazlalık yapmış birazını çıkarsan daha çok yer kalır ama saklama kabı da uygundur.

ısıtıcı filtre şart bunlar olmadan boşuna akvaryum aldınız demektir.

Burası bir forum.
Eğer burada bir paylaşımda bulunuyorsak birazda açık fikirli olmak ve eleştirilere açık olmak gerekir açıkçası.
Kimsenin kimseyi aşağılama ya da kırıcı bir şekilde eleştrimeye niyeti yok.
Herkes en doğru olduğu şeyi söyleyerek yardımcı olmaya çalışıyor.
Art niyet olan durumlarda zaten bizler de izin vermeyiz.

Herkese iyi ve saygılı forumlar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri