Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Herkese merhaba

UKYCO

Yeni Üye
Herkese öncelikle merhaba ismim Erdem inegolden katıldım araniza ikinci kez kaplumbağa bakmaya karar verdim yavaş yavaş düzenekleri topluyorum bir sorum olacaktı kaplumbağalarim şuanda ortalama 3 4 cm kabuk boyunda mevcut düzen resimdeki gibi suyu filtre ve isiticiyi dik konumda iken Max seviyeye çıkartıp akvaryum yanından suya rampalı bir kuru alan yapmak istiyorum ama şu fazla gelir mi acaba şuan ideal mi şuan mevcut su ortalama 18 cm civarında
1000127391.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20250802_014000.jpg
    IMG_20250802_014000.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 8
Merhaba Erdem, foruma hoş geldin.

Kaplumbağalarının kabuk boyu 3-4 cm olduğuna göre henüz yavru sayılırlar. Bu dönemde yüksek su seviyesi onlar için tehlikeli olabilir çünkü uzun süre yüzemeyebilir ya da yorulduklarında dinlenebilecekleri yerlere ulaşmaları zorlaşabilir.

Ancak suyu tamamen yüksek seviyeye çıkarman, eğer yeterli platform, kuru alan ve tırmanabilecekleri rampa varsa mümkündür.

Burada dikkat etmen gerekenler:

Kuru alan: Suyun dışında tamamen kuru, rahat çıkabilecekleri bir alan olmalı. Rampa kaygan olmamalı ve kolaycа tırmanabilmeliler.

Filtre ve ısıtıcı: Yüksek suda daha etkili çalışır ama yavruların ısıtıcıya doğrudan temas etmeyeceklerinden emin ol.

Eğer bunlara dikkat edersen, 18 cm civarı su seviyesi bu boyuttaki kaplumbağalar için sınırda ama uygun düzenlemeyle kullanılabilir. Yine de istersen önce 12-15 cm ile başlayıp alıştıkça artırabilirsin.

Hoşgeldiniz,
Bence de hayvanlar biraz büyüyene kadar suyu daha sığ tutmakta fayda var. Ancak filtrenin tamamen suya batmasını sağlayın. Motor kısmı su dışında kalırsa ısınıp kısa sürede arıza verecektir. Isıtıcınız suya tam batırılabilen tipte ise yatay koymanızda sorun yok. Aksi halde ısıtıcının suya en fazla ne kadar batırılabildiğini öğrenip ona göre ayarlayın.
Yeni kuru alan yapacağınızı belirtmişsiniz, yapacağınız kuru alanın kenarlarının yeterince yüksek olduğundan emin olun. Bu yaramazlar sık sık kaçmaya çalışıyorlar. Bir de resimde görülen lamba kuru alan için uygun olmayacaktır. Kuru alan için halojen veya akkor ampule ihtiyacınız var.

Hoşgeldiniz,
Bence de hayvanlar biraz büyüyene kadar suyu daha sığ tutmakta fayda var. Ancak filtrenin tamamen suya batmasını sağlayın. Motor kısmı su dışında kalırsa ısınıp kısa sürede arıza verecektir. Isıtıcınız suya tam batırılabilen tipte ise yatay koymanızda sorun yok. Aksi halde ısıtıcının suya en fazla ne kadar batırılabildiğini öğrenip ona göre ayarlayın.
Yeni kuru alan yapacağınızı belirtmişsiniz, yapacağınız kuru alanın kenarlarının yeterince yüksek olduğundan emin olun. Bu yaramazlar sık sık kaçmaya çalışıyorlar. Bir de resimde görülen lamba kuru alan için uygun olmayacaktır. Kuru alan için halojen veya akkor ampule ihtiyacınız var.
Hoşbuldum:) aslında ısıtıcı ve filtre yüzünden suyu arttirmam gerekiyor

Ekli dosyalar

• IMG_20250802_023714.jpg
    IMG_20250802_023714.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 3
Hoşbuldum:) aslında ısıtıcı ve filtre yüzünden suyu arttirmam gerekiyor
Evet, bu ısıtıcının dik vaziyette çalışması gerekiyormuş. Bugünlerde havalar çok sıcak olduğundan şimdilik ısıtıcıya ihtiyacınız olmayabilir. Sabaha karşı su sıcaklığının 28C nin altına düşmediğinden emin olmanız gerek.

Ozaman suyun çok olmasında kaplumbağalar için bir sakınca olmaz

Yavru havyanlar nasıl davranır tam bilemiyorum ama bizimki bana gelmeden önceki hayatını 4-5cm yüksekliğinde suda geçirmişti ve akvaryuma ilk koyduğumda bir hayli zorlandı. O yüzden derinlik meselesine temkinli yaklaşıyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar net bir cevap verecektir.

4cm kaplumbağaya 18cm su yeterde artar fazlası derin kalır. Boyunun 2 katı kadar su derinliği olması yeterlidir.
4cm kaplumbağa için 8cm, 10cm kaplumbağa için 20cm.

Kuru alan yapana kadar akvaryumdaki taşlar dursun yaptıktan sonra bunları çıkartın yapana kadar hayvanın yüzeyde tutunup nefes alabileceği birşey olsun. Taştan soğuk yer ve akciğer enfeksiyonu olur.

Kuru alanda suya salınım yapacak veya yapay çim gibi pislik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden olacak malzeme kullanmayın.

Kuru alanın yan duvarları çok yüksek olmalı ki kaçmasın yoksa kolayca kaçar.

Akvaryum üstü tamamen açık olmalı yoksa solunum yapamaz ve kabuk mantarına neden olur

Isıtma lambası ve su ısıtıcı şart ekipman yaz kış kullanılır.

Lamba ne kullanıyorsunuz? Modeli nedir gücü kaç watt? Lamba mesafesi kaç cm?

Filtreyi şimdilik çıkartın.

Su ısıtıcıyı biraz daha yan yatırabilirsiniz. Bu ısıtıcıyı tamamen yan kullandım bir uzun süre sorun olmadı. Yinede dikkatli olun.

Olur. Kabuk boyuna göre uygun derinlik ayarlanmalı.

Sığ suda yaşayamaz. Cok fazla derin suda boğulma riski var. En iyisi su yüksekliğinin kabuk boyunun 2 - 2.5 katı kadar olması.

1 tane Yavru kaplumbağa için 40x30 bir alan gereklidir en az. Büyüdükçe 150x60 cm alan veya daha fazlasına kadar yukseltilmeli.

Kullandığınız yem, takviye, ekipman ne varsa görsellerini atın veya yazın.

Son düzenleme:
Olur. Kabuk boyuna göre uygun derinlik ayarlanmalı.

Sığ suda yaşayamaz. Cok fazla derin suda boğulma riski var. En iyisi su yüksekliğinin kabuk boyunun 2 - 2.5 katı kadar olması.

1 tane Yavru kaplumbağa için 40x30 bir alan gereklidir en az. Büyüdükçe 150x60 cm alan veya daha fazlasına kadar yukseltilmeli.

Kullandığınız yem, takviye, ekipman ne varsa görsellerini atın veya yazın.
Deep Fox reptivit floopy turtle ve rotfish kuru karides kullanıyorum

Isıtma lambası ve su ısıtıcı şart ekipman yaz kış kullanılır.

Lamba ne kullanıyorsunuz? Modeli nedir gücü kaç watt? Lamba mesafesi kaç cm?

Filtreyi şimdilik çıkartın.

Su ısıtıcıyı biraz daha yan yatırabilirsiniz. Bu ısıtıcıyı tamamen yan kullandım bir uzun süre sorun olmadı. Yinede dikkatli olun.
UV lamba şimdi gerekli değil diye okudum sanırım forumda olabilir kabuk boyu 8 cm olunca gerekliymiş ısıtma lambası için ne önerirsiniz bugün alacağım filtreyi yan yaptırabilirim ama ondada filtre kısmı havaya kalkıyor

4cm kaplumbağaya 18cm su yeterde artar fazlası derin kalır. Boyunun 2 katı kadar su derinliği olması yeterlidir.
4cm kaplumbağa için 8cm, 10cm kaplumbağa için 20cm.

Kuru alan yapana kadar akvaryumdaki taşlar dursun yaptıktan sonra bunları çıkartın yapana kadar hayvanın yüzeyde tutunup nefes alabileceği birşey olsun. Taştan soğuk yer ve akciğer enfeksiyonu olur.

Kuru alanda suya salınım yapacak veya yapay çim gibi pislik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden olacak malzeme kullanmayın.

Kuru alanın yan duvarları çok yüksek olmalı ki kaçmasın yoksa kolayca kaçar.

Akvaryum üstü tamamen açık olmalı yoksa solunum yapamaz ve kabuk mantarına neden olur
Daha taşa çıkıp orda durmuyorlar genelde taşın altında duruyorlar tutunma içinse kendileri ısıtıcı ve filtreye tutunuyorlar bı sorun olur mu

Daha taşa çıkıp orda durmuyorlar genelde taşın altında duruyorlar tutunma içinse kendileri ısıtıcı ve filtreye tutunuyorlar bı sorun olur mu
Taş devrilirse altında ezilir.

Isıtıcının mimimum su seviyesi yazan kısmına kadar su olsun üstü dışarıda kalsın ona tutunup nefes alır.

O filtre yan olmuyor diye biliyorum komple çıkartın.

UV lamba şimdi gerekli değil diye okudum sanırım forumda olabilir kabuk boyu 8 cm olunca gerekliymiş ısıtma lambası için ne önerirsiniz bugün alacağım filtreyi yan yaptırabilirim ama ondada filtre kısmı havaya kalkıyor
Evet uvb 8cm kabuk boyundan sonra gerekli.
Uvb lambaların çoğu zararlı almadan önce sorun.

Isıtma lambası ise her yaşta her mevsimde kullanılır.

Isitma Lambası olarak sadece armut şeklinde halojen ampul kullanıyoruz.

Yazın 28, kışın 52Watt kullanın.

Bu linklerde ampul ve metal çanaklı masa lambası var.

Deep Fox reptivit floopy turtle ve rotfish kuru karides kullanıyorum
Deepfix Reptivit vitamini haftada bir yemine 1 damla damlatıp verin.

Yemler alt kalite ama yiyorlarsa verin bitince bidaha almayın.

Bitince yazın yem önerilelim. Atakanpetshop.com da uygun fiyatlı kaliteli kaplumbağa yemleri satılıyor.

Taş devrilirse altında ezilir.

Isıtıcının mimimum su seviyesi yazan kısmına kadar su olsun üstü dışarıda kalsın ona tutunup nefes alır.

O filtre yan olmuyor diye biliyorum komple çıkartın.
Taşın devrilme riski yok Allahtan filtre buyuyuncemi gerekli ozaman

Evet uvb 8cm kabuk boyundan sonra gerekli.
Uvb lambaların çoğu zararlı almadan önce sorun.

Isıtma lambası ise her yaşta her mevsimde kullanılır.

Isitma Lambası olarak sadece armut şeklinde halojen ampul kullanıyoruz.

Yazın 28, kışın 52Watt kullanın.

Bu linklerde ampul ve metal çanaklı masa lambası var.
Teşekkür ederim

Peki şimdi uvye gerek yok ya suyuna damlatmak için d3 almam gerekli mi

Peki şimdi uvye gerek yok ya suyuna damlatmak için d3 almam gerekli mi
Kaliteli yemlerde ve reptivit vitaminde d3 var. Vitamini suya değil yemine haftada bir 1 damla damlatıp verin.

Uvb şuan gerekli değil ama ısıtma lambası gerekli. Üst mesajda ısıtma lambası linkini attım.

Geri