Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Herkese Tavsiyem !

furkansankapan

Bronz 1 Üye
Herkese tavsiyem bir ısıtıcı almanız...
Kaplumbağanızı seviyorsunuz bunu gerçekleştirmeniz gerekli olan konulardan biri ısıtıcı almanız.Isıtıcı almam , henüz 1 günü bile geçmemişken böyle bir kanıya varmam ikna edici niteliktedir umarım.Çünkü aradaki fark gerçekten küçüksenmeyecek kadar büyük.Kaplumbağanızla daha sağlıklı , eğlenceli ve de ölümsüz zaman geçirebilmek için size ısıtıcı almanızı tavsiye ederim !

Isıtıcı, kaplumbağalar için yaşam destek sistemi gibi birşeydir. Olmazsa olmazdır yani.Isıtıcısız plaudaryumda kaplumbağa bakımı resmen kaplumbağamıza işkence etmektir.Böyle bir kanıya varmanız beni çok mutlu etti....

Sağlıcakla kalın...

Kaplumanyak' Alıntı:
Isıtıcı, kaplumbağalar için yaşam destek sistemi gibi birşeydir. Olmazsa olmazdır yani.Isıtıcısız plaudaryumda kaplumbağa bakımı resmen kaplumbağamıza işkence etmektir.Böyle bir kanıya varmanız beni çok mutlu etti....

Sağlıcakla kalın...

Umarım herkes bu düşüncede olur...

Hayvanları birer eğlencelik değil de birer canlı olarak gören herkes bu düşüncede olacak ve uygulayacaktır emin olun. Sırf "çocuk çok ağladı aldık işte" diyerek bir hayvan edinen ebeveynlere çok kızıyorum. Bir canlıyı sahiplenmek onun sorumluluğunu da kabul etmek demektir. Keşke petshopçular da aynı bilinçte olsalar da; bu minik şaheserleri alırken bizleri doğru bilgilendirseler. Ne yazık ki bende kapluşlarını aldıktan sonra doğru yaşam koşullarını araştıran ve gördükleri karşısında panikleyenlerdenim. Çok şükür ki benim plastik kap ve soğuk su işkencem üç gün sürdü. Hala içimi sızlatan üç gün... İyi ki bu tür siteler ve deneyim sahibi insanlar var. Küçük yada büyük, insan yada hayvan.. Her canlının güzel yaşamaya hakkı var... Bu hakkı vermeyi külfet olarak görmeyen insanların günbegün çoğalması dileğiyle...

TuRkUaZ' Alıntı:
Hayvanları birer eğlencelik değil de birer canlı olarak gören herkes bu düşüncede olacak ve uygulayacaktır emin olun. Sırf "çocuk çok ağladı aldık işte" diyerek bir hayvan edinen ebeveynlere çok kızıyorum. Bir canlıyı sahiplenmek onun sorumluluğunu da kabul etmek demektir. Keşke petshopçular da aynı bilinçte olsalar da; bu minik şaheserleri alırken bizleri doğru bilgilendirseler.

Evet çok haklısınız çünkü onlarda bizim gibi üşüyor,hasta oluyor ama onların annesi yok ki yanında hemen onunla ilgilenip iyileştirsin.İşte bu durumda biz anne olmalıyız gerekli ekipmanları alıp (öncelikle ısıtıcı) ona iyi bakmalıyız.
Petshopçulara gelincede anlamıyorum, madem bir canlı hayvanı satıyorlar niye bu hayvan hakkında bilgi sahibi değiller.Eskiden hayvanların sorunlarını bakımını petshopçulardan öğrenirdik şimdi ise böyle forumlardan sitelerden öğreniyoruz.
Başka bir konu ise 'Kaplumbağan için o kadar şeye ne gerek var 10tl değil mi' diyen anne babalara çok kızıyorum sonuçta kapluşlar da bir canlı değil mi?

woswos o anne babalardan 2si benim anne babam yakında alıcağım kaplumbağalarım için aldığım tüm ekipmanlara karşı çıktılar sanki fanusta yaşamazlar diyorlar onlar hasta olmaz diyolar ben yinede tüm ekipmanları tamamladım kaplumbağaları engeç salı alıyorum cumartesiydi ama ertelendi.

Geri