Hospi_Tospi
Yeni Üye
Hospim ve tospim özel istek üzerine kardeşim doğum günü hediyesi olarak aldı ama ben bakımı hakkında daha önce hiç araştırma yapmamıştım. tospişlerimin yanında verilen yemleri verdim yemediler sonra babam sebze yerler dedi sebze verdim yemediler, sonra internetten araştırma yapmaya başladım küçükken et yediklerini öğrendim çiğ koyun eti verdim çekiştire çekiştire yediler sonra ara ara yem verdim hiç bakmadılar 3 çeşit farklı yem var kaplumbağalara özel olan ama hiç birini yemiyorlar sadece çiğ et yiyorlar... haşlanmış koyun ve tavuk eti verdim yemediler sadece çiğ yiyorlar ama balık etini de çiğ yemiyorlar pişmiş yiyorlar arada marul havuç veriyorum koyduğum şekilde duruyorlar hiç ellemiyorlar... Site içerisinde de sık sık bahsi geçen ölüm kabı dediğiniz plastik kap içinde duruyorlar ilk işin akvaryum yapmak olacak... ama çok su koyarsam kuru alana çıkamazlarsa boğulurlar mı acaba diyorum acaba ne kadar su altında durabiliyorlar? Plastik kaplarını kaloriferin yanına koydum sıcak sıcak duruyorlar her gün yıkıyorum diş fırçası yardımıyla kabuklarını temizliyorum.... Güneş gördüğüm zaman hemen camın önüne koyuyorum güneşlenmeleri için...
Şimdi ben kafama takılan soruları sorayım da yazımı okuyan bilgili biri olursa cevaplar belkide
-İlk sorum su altında ne kadar durabiliyorlar boğulma gibi bir olayları var mı? (Ben ya boğulurlarsa dediğimde benimle dalga geçiyorlar onlar su kaplumbağası boğulur mu diye)
-Çiğ etten başka bir şey yemiyorlar ne yapmalıyım yada böyle devam etsekte sorun olmaz mı?
- Diş fırçası biraz sert galiba kabuklarını fırçalarken canları acır mı acaba?
- Kabuklarının kuyruk kısmı biraz yumşak acaba doğal mı yada hasta mı tospişlerim?
Şimdi ben kafama takılan soruları sorayım da yazımı okuyan bilgili biri olursa cevaplar belkide
-İlk sorum su altında ne kadar durabiliyorlar boğulma gibi bir olayları var mı? (Ben ya boğulurlarsa dediğimde benimle dalga geçiyorlar onlar su kaplumbağası boğulur mu diye)
-Çiğ etten başka bir şey yemiyorlar ne yapmalıyım yada böyle devam etsekte sorun olmaz mı?
- Diş fırçası biraz sert galiba kabuklarını fırçalarken canları acır mı acaba?
- Kabuklarının kuyruk kısmı biraz yumşak acaba doğal mı yada hasta mı tospişlerim?