Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç filtre mi şelale filtre mi?

brc

Bronz 5 Üye
10 litrelik bir akvaryumum var ve filtreyi değiştirmek istiyorum. Ama tekrardan iç filtre mi yoksa şelale filtre mi almalıyım bilmiyorum. Sizce en iyisi hangisidir ve hangi markanınkini almalıyım? Çekim gücünün iyi olması lazım bu arada.

Cvp: iç filtre mi şelale filtre mi?

10 lt li akvaryumda zaten en az 6 aya büyük akvaryuma geçmeniz gerekecek. O yüzden bence Dolphin'in şelale filtrelerinden alın.

kesinlikle şelale aparatı olan filtrelerden almalısınız..
hem görüntüsü hemde kullanımı açısından harika..

Benim filtrem resun magi-380 55 litre akvaryuma ilk başlarda yetiyordu ama şimdi kapluşlar büyüdü ve yetersiz kalıyor ondan bende değiştireceğim filtreyi.

Şelale filtre ile şelale aparatı olan iç filtreleri karıştırmayalım. Şelale filtre tamamen akvaryumun dışına asılarak kullanılır. Özellikle sizin gibi küçük akvaryumlarda çok kullanışlıdır. Hem sessiz çalışır hem de akvaryumun içinde yer kaplamaz. Ben Dolphin lerin şelale filrelerinden çok memnunum. İçine sünger, elyaf, seramik gibi parçalarla modifiye de yapılabiliyor. Fİyatları da küçük boyları için 15-20TL civarında.

Dolphin H-100 ya da H-200 modellerine bakabilirsiniz. Atman'ın da Şelale filtrelerinin iyi olduğunu duymuştum. Dediğim gibi iç filtrelerden daha verimli bir temizlik sağlıyorlar.

Ben size iç filtre tavsiye ediyorum.

2 senede gereken filtre alınmıştır. Tarihlere dikkat lütfen.

Geri