Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç filtre veya şelale filtre?

ezgiuygar

Bronz 5 Üye
Katılım
19 Ara 2010
Mesajlar
26
12 litrelik bir akvaryumum var ve şuan iç filtre kullanıyorum ama su 1-2günde kirleniyor. Sizce iyi bir iç filtremi yoksa şelale filtremi kullanmalıyım ve marka model olarak tavsiyeleriniz nelerdir?Teşekkürler şimdiden..

İstek üzerine düzeltildi.
 
En kullanışlı olanı şelale filtre.İç filtreden farklı olarak içine elyaf vs. koyabilirsiniz.Marka olarak Dolphin'in H-80 veya H-100 modelini alabilirsiniz.bende h-300 modelini kullanıyorum.çok memnunum.
 
teşekkür ederim peki bu şelale filtrenin boyutları nasıl acaba büyük birşey mi?
 
Tavsiyeniz üzerine H-100 modelini sipariş ettim 2-3güne gelir, umarım memnun kalırım.Ayrıca UVB siparişi verdim fakat kuru alana ne kadar uzaklıkta tutmalıyım bilmiyorum ampul şeklinde aldım. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim..
 
bugün yeni bir filtre aldık.modeli Dophin FB-300 . aldığım filtrenin içinde bir tane plastik boru var ucundada bir aparatı ama ne olduğunu anlamadım , yani ne işe yaradığını çözemedim . bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Bunların resmi koyabilirseniz iyi olur.Çünkü ben pek bir şey anlayamadım.
 
Doğru filtreye baktıysam tercihe bağlı kullanılabilecek fiskiye ve bağlantı aparatları da var yazıyor.Belki bunlar olabilir söyledikleriniz.
 
Filtreniz bu ise:
mailto:/Dophin-FB-1000F-Ic-Filtre-300-L-H_W0QQidZZ29664001
Aparatların açıklaması yazıyor.

Orada böyle yazıyor:

Kullanma Talimatı;
Filtre arka bölümünde yer alan 4 adet vantuz yardımı ile akvaryumun iç yüzeyine, tamamen su içerisinde kalacak şekilde yerleştirilerek kullanılır. Sadece hava hortumu su dışarısında kalmalıdır. Kutu içerisinde bulunan fiskiye aparatı ile de kullanılabilir. Filtrenin temizlenmesi ile su değişiminin aynı zamanda yapılması daha uygundur. Temizlik öncesi mutlaka fişten çekilmelidir. Kılıf kapağı açılarak içerisindeki sünger filtre ve karbon güçlü su akan musluk altında temizlenir. Filtre çıkarılarak düzenli aralıklarla temizlendiği taktirde filtre işlevini daha sağlıklı yapacaktır.
 
bir plastik boru ve aparatı bulunuyor.internette araştırdığıma göre hava alması için plastik borunun bir ucunun su dışında durması söyleniyor.ama neresine takacağımı hala bulamadım :)
 
Yanlış anlamadıysam anladım; bu aparat balıklar için.Plastik boru yardımıyla havayı çekip suyla karıştırıp akvaryuma veriyor.Bunu takmanıza gerek yok.(Balıklar suyun içindeki oksijeni çözüp nefes alırlar ama kapluşların akciğeri vardır ve bizim gibi nefes alırlar.O aparat su ile havayı karıştırıp balıkların nefes alabilmesini sağlıyor.)
 
Şelale Filtre Hem Kullanışlı Hemde Çok Güzel Oluyor...


Saygılarımla...
 
Geri
Üst