Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak . Ben iç filtre aldığımda kutunun içinden hortum gibi bir şey çıktı çok denedim fakat bir türlü hortumu takamadım ve ne işe yaradığını bilmiyorum yardımcı olur musunuz :smile:

Kısa bir hortum değil mi Mertcan? Eğer o ise tepedeki hava giriş yerine takılan parçadır.

Cvp: İç filtre

Aynısı bende var mertcan bende 880L/h aldığımda kutunun içinde çıkınca şaşırmıştım bilmiyodum.filtrende 2 tane çıkış deliği olucak onlardan üstteki küçük olana hortumu o uca takıyosun.açma kapama gibi bi aparat var mı musluk gibi çevirme ?

Hortum kaplumbağa akvaryumlarında gerekli bir aparat değil kullanmasan da sorun olmaz. Genellikle balık akvaryumlarına oksijen sağlaması için kullanılır.

Cvp: RE: İç filtre

AEK' Alıntı:
Kısa bir hortum değil mi Mertcan? Eğer o ise tepedeki hava giriş yerine takılan parçadır.

Evet Emre abi kısa bir hortum .

seref' Alıntı:
Aynısı bende var mertcan bende 880L/h aldığımda kutunun içinde çıkınca şaşırmıştım bilmiyodum.filtrende 2 tane çıkış deliği olucak onlardan üstteki küçük olana hortumu o uca takıyosun.açma kapama gibi bi aparat var mı musluk gibi çevirme ?

Üzerine takılabilen bir aparat var

princess' Alıntı:
Hortum kaplumbağa akvaryumlarında gerekli bir aparat değil kullanmasan da sorun olmaz. Genellikle balık akvaryumlarına oksijen sağlaması için kullanılır.

Teşekkürler :)

Mertcan oda muhtemelen hava giriş şiddeti ve miktarı için vana tarzında bir aparat. Genelde o şekilde yapılıyor. Hortumun en üstü sudan dışarıda olmalı.

aynen emre abinin dediği gibi o hortumun üstü akvaryum dışında oluyo vana demek aklıma gelmedi.dedikleri gibi gerekli bi aparat değil ama ben taktığımda daha rahat etti gibi gelmişti nefes almak istediği zaman suyun dışına daha az çıkıyo o hortum içeriye hava verdiği için.

Aslında bakteri düzeni içinde oksijen iyi oluyor Şeref. Gerçi iç filtreli akvaryumlarda pek bakteri düzeni peşinde koşmaya gerek olmaz ama zararı yok su için genede iyidir... Özellikle yüzeye çıkanlar nem artışı sağlar.

Ben bir kaç sebepten daha hava motoru kullanıyorum.

Geri