Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İçine kapanma

lebisusnac

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar benim kaplumbağam yaklasık bi haftadır hep aynı sekilde yern dbne çökmüş içine tamamen kapanmış ısıtıcının yanında duruyor sadice yem yerken yukarı çıkıyor yedikten snra tekrar içine kapanıyor sorun ne acaba ? Yardım edermisinz ?

Cvp: İçine kapanma

Bu süre zarfında korktuğu bir şey olmuş olabilir mi? Düşmek, ampül patlaması veya akvaryum içinde ısırlma.. Kaplumbağalar kolaylıkla strese girebilen hayvanlar çünkü.

Evet ısırılma . Gecen gün ilk defa gördm 1 senedir hiç görmemiştim . Büyük kaplumbağam küçük kaplumbağamın elni ısırdı ve yaklasık 2 dakka snra zorla bıraktı .

Muhtemelen bu olay onu strese soktu. Yem verirken mutlaka ayrı köşelerde yemleme yapın, mümkünse ayrı ayrı yemleyin. Isırılma olayı devam ederse mutlaka kaplumbağalarınızı ayırın. Eğer ısırılma bir defaya mahsus ise gözlemlemeye devam edin. Bir süre sonra kaplumbağanız eski haline dönecektir. Bu stres durumu 2-3 gün sürdüğü gibi 1-2 hafta da sürebilir.

Zaten ilk basta ayırmayı düşündüm ama ben akvaryumu ayarlayana kadar daha öyle bi sorun kalmadığını gördüm aynı akvaryumda beslemeye devam ettim. Yemleme konusunuda dediğiniz gibi yapıyorum ama ne bileyim kuru alana hiç çıkmaması beni rahatsız etdi .

5-10 gün gibi süreler kaplumbağaların hem güneşlenmemesi hem de yemek yememesi için kısa süreler. Geçicidir. Bazen benimkiler de nadiren yem yerken ufak ufak ısırıklar atıyorlar. Ama demek ki canı baya yanmış korktuğuna göre. Bu dönemde onu pek rahatsız etmeyin, kendi haline bırakın. Mutlaka düzelecektir. Biraz vitamin takviyesi yapın. Vitaminler stres durumunu tolare edecektir.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için öneme alacağım :)

o resimdeki büyük olan kaplumbağanız mı? çok tatlı çıkmış benim pıtıra benziyor :)

Eveeeet :) 6 yasına girdi baya büyüdü ama buaralar çok saldırgınlaştı :(

Geri