Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İki gündür yemek yemiyor ve burnunda akıntı var

tufan95

Yeni Üye
Kaplumbagam 2 gundur hic gozlerini acmiyordu ama yemek yiyordu surekli kuru alanda bekliyordu. Bu sabah burnunda akinti oldugunu farkettim bi kac saat sonra hareketsiz buldum hic hareket etmiyor olu gibi duruyor. Basinda bekledim arada bir agzini acik on ayaklarini oynatiyor ama cok nadir olu gibi duruyor hic bir seye tepki vermiyor gozlerini acmiyor lutfe yardim edin neler yapabilirim.

Cvp: acil yardim edin !!!

Hemen veterinere götürün. Bence ileri derecede akciğer enfeksiyonu.
Sebep; ya su ısısı ugun değil, ya kuru alan ısısı uyguın değil, yada esintide kaldı. Neden hasta olduğunu da bir sorgulamak gerekir.

Suan sorgulamak onemli degil sonucta hasta oldu tedavi amacli sordum

Cvp: İki gündür yemek yemiyor ve burnunda akıntı var

Eksik yazınca anlatamamış olabilirim. Bu söylediğim sebeplerden biri ise yada sebep ne ise devam ettiği sürece zaten hayvan tedavi edilemez. Örneğin su soğuksa antibiyotik tedavisi günlerce sürecek, normal süreyi aşacak ve hayvanın vücudu iflas edecektir. Zatüre bir insanın ilaç alıp gene çıplak ayak sokakta durmasının sonucu gibi.

Zaten anlayan bir veterinerde sebepleri sorup bunları söylemeden tedavinin yeterli olmayacağını belirtir. Teşhis ve tedavi için veterinere gidilmesi gerekir. Hayvanın hastalık durumu, boyu tedavi şekilleri için önemli. Aşağıdaki ilk konu genel bir bilgilendirme ve tadavi. Diğer alt alta olanlar örnek bir tedavi süreci. Tabi bunlarda teşhis yok tedavi var. Bence akciğer enfeksiyonu ama teşhis genede veterinerden gelmeli.

mailto:/forum/Konu-akciger-ve-goz-enfeksiyonlari-tedavileri.html

mailto:/forum/Konu-artik-akciger-enfeksiyonundan-supheliyim.html
mailto:/forum/Konu-genta-80-mg.html
mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-icin-antibiyotik-nasil-kullanilir.html
mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-tedavi-sureci.html
mailto:/forum/Konu-ilac-etkisini-gosteriyor-galiba.html
mailto:/forum/Konu-tedavi-sureci-6-gun-geride-kaldi-iyi-bir-haber-var.html
mailto:/forum/Konu-tedavi-sureci-9-gun-yan-yuzme-var-mi.html
mailto:/forum/Konu-ve-tedavi-biter-akvaryumuna-kavusur.html

Geri