Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İki haftadır birşey yemiyor

Msarchanqel

Yeni Üye
Kaplumbağam Fındık 2 haftadır birşey yemiyor daha doğrusu ben yediğini görmüyorum halbuki diğer kaplumbağam Fıstık yemini elimden yiyor ve fazlasıyla obur. Ayrıca Fıstık çok hareketli suyun içinde. Ama Fındık hem birşey yemiyor hemde sürekli kuru alanda duruyor. Suya koyduğumda dibe batmıyor ayrıca akciğer enfeksiyonu belirtilerini okudum ve bunların çoğu yok Fındık ta. Zaman zaman yüzüyor ama iştahsızlığı ve sürekli kuru alanda durması beni tedirgin etti.. Acaba hasta mı ve bu konuda ben ne yapabilirim?

Başlık içerikle alakalı olmalıdır/tubidik

RE: Fındık hasta mı?

Kaplumbağalarınıza nerde bakıyorsunuz? Üşütmüş olabilir belki su sıcaklığını biraz arttırıp kuru alanı sıcak tutabilirsiniz.Karides verdiğinizde onu da mı yiyemiyor.Gözlerinde şişlik var mı?

Kaplumbağalarımın maalesef henüz bir akvaryumları yok en kısa zamanda alacağım ama şu anda onların sularının sıcaklığını sabit tutmaya çalışıyorum sürekli radyatörün üzerindeler tabii ki radyatörün sıcaklığını da düşürdüm bu şekilde su sıcaklığını sabit tutuyorum.. Karides vermeyi denemedim daha önce akşam bir deneyeyim o zaman umarım yer..
Gözlerinde şişlik, nefes alırken zorlanma, hırıltı vb. belirtilerin hiçbiri yok. Sadece yem yemiyor - ki akşam karides yedirmeyi deneyeceğim - ve sürekli kuru alanda duruyor.

Biran önce kuru alanı, ısıtıcısı ve filtresi olan bir yaşam alanı yapmalısınız.Su sıcaklığı 28 derecede sabit kalmalı.Sürekli kuru alanda duruyorsa bir masa lambasıyla en azından kuru alanı sıcak tutabilirsiniz.Yemlerine vitamin damlatıp vitamin verin.Başka ne yapılabilir bende bilmiyorum.

Birde turtle stıck dene veya sosis parçacıkları... ;)

Radyatörün sıcaklıgıyla suyun sıcaklıgı bir olmaz.
Kuru alan soğuktur güneşlenmeye çıksa buz gibi...
Soğukta yemek yiyemezler hasta olabilirler en yakın zamanda akvaryum,ısıtıcı,filtre vb... tamamlayın.

Geri