Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ikisinin de altında kahverengimsi noktalar var

Seyma.

Altın 5 Üye
Arkadaşlar bugün yem verirken farkettim ikisinin de altında alt kabuğunda 5 6 tane felan kahverengimsi noktalar var . Deri dokmeye başladılar ama bu neden olabilir noktalar ??

Cvp: ikisinin de altında kahverengimsi noktalar var

Kabuk değişimlerinde de alt kabukta kahverengileşmeler olabiliyor. Ancak resim eklerseniz bahsettiğim gibi normal mi yoksa mantar şüphesi olabilecek bir durum mu bakarız.

Simdi bidaha baktim sadece Şapşik in altinda var. Dünde su degistitirken elimden atlayıp yere düştü ama sadece biraz korktu yem felan yiyiyo ama o lekeler :(

Geçmiş olsun, hayvanı elinize aldığınızda tedirgin tutmayın. Bu düşme olaylarında ne olacağı belli olmaz, vicdanınız sızlar.

Dediğim gibi kahverengilik konusunda resim eklerseniz yorum yapabiliriz. Büyüme esnasındaki alt kabuk renk değişimleri hepsinde farklı farklı olabilir. Silüte şeklinde kahverengilik olabilir ama arada nokta şeklinde ise bir bakmalı.

Mobilden resim nasıl ekleniyo du ki hemen atiyim resmi :( cok korkuyorum bisey olucak diye

Yeni mesaj dedikten sonra aşağıdan dosya ekleme ile yapılabilir.

Hızlıresim.com a gir dosya yükle simdi yükle de foruma gel önizleme yap hızlıresim e kodlar cıkar ikincisini kopyala önizlemeye yapıştır resim mesajında görünür iyi anlattımı:ff:

Kahverengilik ve deri dökme Cemsit tede basladı :D

Bu lekeler benimkilerindede var. Merak etmeyin sorun yok buyuyor sipalar :)

Büyüme lekeleri. Hiç bir sorun gözükmüyor. Akvaryumda uvb lamba yok sanırım.

Cvp: RE: ikisinin de altında kahverengimsi noktalar var

Kapluştron' Alıntı:
Üst kabuğu gerçekten çok güzel görünüyor. Çok şirin maşallah :)

Ehehe teşekkür ederim :)

AEK' Alıntı:
Büyüme lekeleri. Hiç bir sorun gözükmüyor. Akvaryumda uvb lamba yok sanırım.

Teşekkür ederim uvb lamba yok evet

D vitamini sentezi bu aşamalarda özellikle önemldir.

Ben Eczaneye sordum yok dedi bu gün baska bir eczaneye soracam insallah bulurum yâ :ashamed0006:

devit-3 yoksa monovit d3 alabilirsin. İkisinin içeriğide aynı sadece ilaç firmaları farklı. Monovit d3 ün fiyatı daha düşük

Geri