Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlaç sürmem lazım mı?

berkcam97

Gümüş 1 Üye
Dün kaplumbağalarımı beslerken yaramaz olan kaplumbağam diğerini kolundan ısırdı.Çenesini ısırılan kaplumbağamın kolundan zor ayırdım.Dün gece ısırılan kapumbağamda birşey yoktu.Bu günde bir şey yok sayılır ama ısırılan kolunda belirgin bi şişlik var.Bir ilaç sürmemi önerirmisiniz?

Cevap veren herkese teşekkürler.

Cvp: İlaç sürmem lazım mı?

Önemli birşeyi yoktur arada benimkilerde ısırıyor yem kavgası denilebilir.

Evet zaten konu açmıştım öyle kavgalar olabiliyormuş ama belirli bir şişlik olduğundan sordum :)

Eğer kanama yoksa bir enfeksiyon riski yok denecek kadar azdır. Muhtemelen ısırmaya bağlı bir zedelenme oluştu. Eğer kaplumbağanız hareketli ve sağlıklı ise bir süre gözlemleyin. Muhtemelen yavaş yavaş inecektir o şişlik.

Eğer kavgalar varsa bu kesinlikle normal bir durum değildir.

Bu ufak ısırıklar ölümcül yaralara sebebiyet verebilir.

Eğer kaplumbağanızın diğerini ısırdığını görürseniz hemen ikisini birden suyun dışına çıkarın.Kendiliğinden bırakacaktır.Ayırmaya çalıştığınızda sizde zarar verebilirsiniz.

Isırılan kolda açık bir yara mevcut mu?
Eğer bu tarz bir yara varsa batikon ile temizleyip kuru alanda bir süre tutabilirsiniz.
bepanten krem sürerek iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Ama açık bir yara yok sadece şişlik varsa sanırım bir veteriner hekimin görmesi gerekir.

Kaplumbağalarınız bu şekilde saldırgan tavırlara devam ederlerse onları ayırmaktan başka çareniz yok.

zencefil' Alıntı:
Eğer kavgalar varsa bu kesinlikle normal bir durum değildir.

Bu ufak ısırıklar ölümcül yaralara sebebiyet verebilir.

Eğer kaplumbağanızın diğerini ısırdığını görürseniz hemen ikisini birden suyun dışına çıkarın.Kendiliğinden bırakacaktır.Ayırmaya çalıştığınızda sizde zarar verebilirsiniz.

Isırılan kolda açık bir yara mevcut mu?
Eğer bu tarz bir yara varsa batikon ile temizleyip kuru alanda bir süre tutabilirsiniz.
bepanten krem sürerek iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Ama açık bir yara yok sadece şişlik varsa sanırım bir veteriner hekimin görmesi gerekir.

Kaplumbağalarınız bu şekilde saldırgan tavırlara devam ederlerse onları ayırmaktan başka çareniz yok.

Yem verirken olması normal bir davranış diye biliyorum.Hareketleri normal açık bir yara yok kolunu rahat kullanıyor ama yinede götürmem lazım mı?

Geri