Öncedende bahsettiğim gibi 2 adet su kaplumbağam var ve yavrular.
5 cm altında uzunlukları var.
Yemek yemeleri adaya çıkmaları yüzmeleri herşey normal.
Yatağımın hemen yanındalar ve dün gece uyumadan 10 dk felan gözlemledim.
Biri dierinden daha hareketli ve gözlemlediğimde hareketli olan hareketsiz olanı devamlı rahatsız ediyor gibime geldi.
Hareketli olan diğerinin üzerine çıkıyor devamlı diğeri ise bu durumdan sıkılarak akvaryum camına doğru kulaç atıyor kaçmak istermiş gibi.
Hreketli olan dierinin üzerine çıktığında kafasını uzatıyor ve dierinin kafasına yakınlaşarak öpmek istermiş gibi bakıyor.
İlk başlarda ısıracak zannettim ama sadece kafasını uzatıp bakıyor.
Herneyse uyudum ve gece bi ara uyandım pasif olanı su ısıtıcının altında taşları zannedersem kendisi kaldırdı bir çukur kazmış vaziyette ve derecenin altında sıkışmış halde buldum,hemen çıkardım ordan.
Bu gün ise yemlerini verdim ve gayet normal duruyorlar.
Sizce bu davranışlar neyi ifade ediyor?
Aklıma ilk gelen şey çiftleşme oldu ama henüz daha yavrular.
Yada dierini bana karşı kısakanıyor olabilirmi?
5 cm altında uzunlukları var.
Yemek yemeleri adaya çıkmaları yüzmeleri herşey normal.
Yatağımın hemen yanındalar ve dün gece uyumadan 10 dk felan gözlemledim.
Biri dierinden daha hareketli ve gözlemlediğimde hareketli olan hareketsiz olanı devamlı rahatsız ediyor gibime geldi.
Hareketli olan diğerinin üzerine çıkıyor devamlı diğeri ise bu durumdan sıkılarak akvaryum camına doğru kulaç atıyor kaçmak istermiş gibi.
Hreketli olan dierinin üzerine çıktığında kafasını uzatıyor ve dierinin kafasına yakınlaşarak öpmek istermiş gibi bakıyor.
İlk başlarda ısıracak zannettim ama sadece kafasını uzatıp bakıyor.
Herneyse uyudum ve gece bi ara uyandım pasif olanı su ısıtıcının altında taşları zannedersem kendisi kaldırdı bir çukur kazmış vaziyette ve derecenin altında sıkışmış halde buldum,hemen çıkardım ordan.
Bu gün ise yemlerini verdim ve gayet normal duruyorlar.
Sizce bu davranışlar neyi ifade ediyor?
Aklıma ilk gelen şey çiftleşme oldu ama henüz daha yavrular.
Yada dierini bana karşı kısakanıyor olabilirmi?