Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlginç Davranışlar

ömür

Platin 1 Üye
Öncedende bahsettiğim gibi 2 adet su kaplumbağam var ve yavrular.
5 cm altında uzunlukları var.
Yemek yemeleri adaya çıkmaları yüzmeleri herşey normal.
Yatağımın hemen yanındalar ve dün gece uyumadan 10 dk felan gözlemledim.
Biri dierinden daha hareketli ve gözlemlediğimde hareketli olan hareketsiz olanı devamlı rahatsız ediyor gibime geldi.
Hareketli olan diğerinin üzerine çıkıyor devamlı diğeri ise bu durumdan sıkılarak akvaryum camına doğru kulaç atıyor kaçmak istermiş gibi.
Hreketli olan dierinin üzerine çıktığında kafasını uzatıyor ve dierinin kafasına yakınlaşarak öpmek istermiş gibi bakıyor.
İlk başlarda ısıracak zannettim ama sadece kafasını uzatıp bakıyor.
Herneyse uyudum ve gece bi ara uyandım pasif olanı su ısıtıcının altında taşları zannedersem kendisi kaldırdı bir çukur kazmış vaziyette ve derecenin altında sıkışmış halde buldum,hemen çıkardım ordan.
Bu gün ise yemlerini verdim ve gayet normal duruyorlar.
Sizce bu davranışlar neyi ifade ediyor?
Aklıma ilk gelen şey çiftleşme oldu ama henüz daha yavrular.
Yada dierini bana karşı kısakanıyor olabilirmi?

Cvp: İlginç davranışlar

Çiftleşme değil de birbirlerinin kafalarına doğru uzanıp ellerini titreştirme hareketi kur hareketidir. Kur hareketi aynı cinsiyete sahip kapluşlar arasında da görülebilir. Birbirlerini sevmişler gibi düşünebiliriz :)

bu sevme işi tek taraflı heralde:)yazdığım gibi pasif olan korkuyormuş gibi kaçıyordu.
Taşları kaldırakak ısıtıcının altına girip sıkışmak neyi ifade ediyor?

Kapluşlar genelde tabandaki taş çakıl vs.yi eşeler bakar yem artıkları varsa yer, öylesine de karıştırabilir ortalığı, o esnada sıkışmıştır muhtemelen. Benim kapluşlarım iki taneydi bazen biri yapardı kur hareketi öteki kaçardı bazen de tam tersi olurdu, aynı anda birbirlerine ellerini titretmelerine çok nadir rastlardım ben. Yani bugün hareketli olan yapar yarın diğeri siz gözlemleyin yine de hep biri sıkıştırıyor, hatta ısırma falan oluyorsa müdahale edersiniz.

Aynı durum benim kaplumbağalarıma da oldu. Çareyi ayırmakta buldum . Güçlü olan pasif olanı rahat bırakmıyordu. Ne yemek yerken ne de kuru alana çıkarken.

devamlı yaptığı bişey değil arada sırada coşuyor:S

Geri