Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlginç hareketler?

Zeck

Bronz 1 Üye
[/align][/color][/i][/size][/font]

Selamün aleyküm :) Ben kaplumbağa bakımında çok yeniyim. Bir arkadaşım 4 yıldır bir kaplumbağaya bakıyordu. O kaplumbağa şuan bende. :) Tahminimce 5 yaşında bir dişi.^^ Yalnız arkadaşımdan aldığımda büyük bir plastik kapta 5 cm suda bakılıyordu. Araştırma yapmaya karar verdim. Netten bilhassa bu siteden birçok sayfaya göz attım ve günde iki kez yem atarak ve bu alana hapsederek aslında işkence yaptığımızı fark ettim. Şimdilik kabın duvarlarını yükselttim çünkü kaçmaya çalışıyor.:w00t: su seviyesini 20 cm ye yükselttim bir kuru alan yaptım ve arıtma motoru aldım. İleride yeterli ekipmanı toplayıp bir akvaryum yapmayı planlıyorum. Tetra stick yem kullanıyorum ve arada kıvırcık veya haşlanmış yumurta beyazı atıyorum. Sorum şu; bugün güneş ışığı alması için balkona çıkardım yaklaşık 1 saat kadar durdu bu sürede kuru alandan hiç inmedi. Yalnız içeri aldıktan bir süre sonra çok hareketlendi ve ön ayaklarını ısırır gibi hareketler yaptı. Bunu ilk kez yaptı. Bu kadar süre güneşte kalması sakıncalı mı? Kaşınıyor olabilir mi? kaşınıyorsa yapabileceğim bir şey var mı? 10 a yakın petshop a gittim bir çoğu bu plastik kap kadar bir akvaryumda yaşayabileceğini söyledi. Bana pek inandırıcı gelmedi çünkü çok büyük. Rahat edemez gibi geliyor. Yanlış yaptığım ve yapmam gereken konularda bilgili almak istiyorum. :)

100-120 ltrelik bir akvaryum ve isitici alirsaniz iyi olur. Kuru alani isiticak lamba yada devit 3 is gorur. Akvaryum alamiycaksaniz daha buuk bir kaba gecin :)

Cvp: İlginç hareketler?

Alıcam inşallah ama almışken daha fazla büyüdüğündede rahat edebileceği bir akvaryum olsun istiyorum. Bundan yola çıkarak bütçemi ayarlamayı düşünüyorum. :) devit 3 ü nerden temin edebilirim ve nasıl kullanıcam?

Devit 3 u eczaneden alabilirsiniz. Yemine damlatin ve kaplumbagaya elden verin. Suya gelmesin. Yeme damlattiktan sonra hemen vermeyin. Suda yediklerinden karada yiyemezler. Her zaman bunu yapmak uygun olmaz. Ama 1-2 ay idare eder herhalde.

Peki. Teşekkür ederim :smile:

Deri degistiriyorsa onun icin kolunu isiriyor olabilir benimki de yapiyordu bir ara kaplumbaga icin omurluk bir tank 100 lt kuru alan boslugu ile 120 lt olmali isitici filtre kuru alan lambasi uv lamba vb. en kisa zamanda temin ederseniz iyi olur

Deri değiştiriyorsa yapmam gereken bir şey varmı ?

Kum alip yardimci olabilirsiniz. Ama deri degisimi iyi bir seydir.
i

Peki keskin kenarlara sahip olmayan doğal taşlar dezenfekte edilip koyulabilirmi akvaryuma?

Evet. Konulabilir. Benim "dogal tas " konuma bakabilirsin. Bende bu soruyu sormustum :)

Onlar fa kabuk degisimi icin iyi olur ama deri degisimine pek faydasi olacagini sanmam selalenin dedigi gibi kum koyabilirsin

Cvp: RE: İlginç hareketler?

Şelale' Alıntı:
Evet. Konulabilir. Benim "dogal tas " konuma bakabilirsin. Bende bu soruyu sormustum :)

Bakıcam :) teşekkürler.

flora11' Alıntı:
Onlar fa kabuk degisimi icin iyi olur ama deri degisimine pek faydasi olacagini sanmam selalenin dedigi gibi kum koyabilirsin

Nasıl temin edebilirim bu kumu?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13104
bu kum uygun olur silis kum akvaryumcularda da bulabilirsiniz

Evet deri değişimi için İpek en doğru kumu önermiş. Elleri ve kollarındaki kalmış ölü derileri daha rahat dökerler. Bende bu ısırmanın deri değişimi ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle güneşlenirken daha fazla deri kurumuş ve kaşınmıştır. Güneşlendirmenin uygun olması için Hem kuru hem suya girebileceği hemde gölge bir yer olmalıki istediği pozisyonu alabilsin. İsterse suya gölgeye isterse güneşe kuru bölgeye gitsin. Bunun için en çabuk büyük uygun ısıda su dolu leğenin bir tarafına taşlardan kayalık kuru bölge yapabilirsiniz. Koyacağınız yerde su gölgede kayalık alan güneşte kalsın.

Bu hayvana ana yem, bitkisel yem ve ek yem verilmeli. Boyunu ölçtünüz mü? Taze sebze vermeniz iyi ancak diğer ürünleri önermem.

Pardon diğer yem tetra imiş. Muhtemelen reptomindir ondada sorun yok. Taze yeşillik yanında bitkisel sera vital ve az verilecek ek yem için sera raffy I almanızı öneririrm.

Hayvan için 150 lt hacimli cam bir akvaryum almak çok iyi olur. 120 lt kullansanız hayvana ömrünün sonuna kadar yeter.

Yani hayvansal yem vermemeli miyim? Boyu 15 cm. Peki bu yemleri edinicem kısa zamanda. Teşekkür ederim. Bir de sürekli kaptan kaçmaya çalışması normal mi :)

Hayvansal yemde verilmeli ama çok değil. Bu gıda tatlı su balığı, tatlı su karidesi ve gammarus olur. Hayvanın büyüklüğünü göz önünde bulundurursak bitkisel gıda miktarı çokta az olmamalı. Aç geçireceği gün olmalı. Aşağıdaki konuda beslenme şekli için hangi büyüklüğe geldiğinde nasıl besleneceğini yazdım. Buna göre öğün ve yem düzenlemesini tekrar gözden geçirebilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Bulunduğu kaptan kaçmak istemesi normal. İhtiyacına göre küçük. Birde yer değişikliği oldu. Ne kadar erken uygun şartları sağlarsanız onun için o kadar iyi olur.

Benm kapluslar yasina daha girmedi uvb yerine ben daha vitamin kullansam olur mu

Geri